طرز تهیه آش دندونی بدون گوشت مجلسی

طرز تهیه آش دندونی بدون گوشت مجلسیسلام به هنرمندهای عزیز آشپزم ، آموزش امروز آش دندونی بدون گوشت 🥘هست. یکی از آش های مناسبتی ایرانی است که برای جشن دندان درآوردن کودکان پخته می شود. با من همراه باشید.

درجه سختی: 6/10

زمان پخت: 180 دقیقه
زمان تهیه: 60 دقیقه

 

مواد لازم برای 4 نفر

سبزی آش 🥦 1 کیلوگرم

پیاز درشت 🧅 2 عدد

سیر 🧄 1 حبه

رشته آش به مقدار لازم

لوبیا قرمز یا چیتی نیم پز 1 لیوان

نخود نیم پز 1 لیوان

عدس خام 1/2 لیوان

بلغور گندم خام 1/2 لیوان

نمک 🧂 زردچوبه فلفل سیاه + قرمز به ميزان لازم

نعناع خشک و کشک به ميزان لازم


مرحله اول

قابلمه نسبتا بزرگی را تا 2/3 از آب پر کنید و بزارید روی گاز 🔥 تا جوش بیاد. عدس و بلغور گندم را اضافه کنید و 10_15 دقیقه صبر کنید تا عدس و بلغور نیم پز بشه.


مرحله دوم

لوبیا و نخود نیم پز و سبزی آش 🥦 را اضافه کنید و اجازه بدین حبوبات و سبزی حدود 45 تا 1 ساعت با حرارت ملایم بپزه (در قابلمه را کامل نبندین تا رنگ سبزی تیره نشه)


مرحله سوم

پیاز 🧅 را نگینی خرد و در روغنِ زیاد سرخ کنید تا کمی طلایی شود. زردچوبه و فلفل و نعناع خشک و سیر رنده شده را به پیاز اضافه کنید و کمی تفت بدین. (سیر زیاد نباید تفت بخوره چون تلخ میشه)


مرحله چهارم

پیاز داغ را به آش اضافه و مخلوط کنید. نمک و رشته آش را هم اضافه کنید و سریع هم بزنید تا رشته ها بهم نچسبن(رشته خرد شود) حدودا 30_40 دقیقه دیگه با شعله کم بجوشه تا آش جابیفته.


مرحله پنجم

بعد از اینکه رشته ها پختن حرارت را خاموش کنید و درب قابلمه را نیمه ببندین و 1 ساعت صبر کنید تا آش با حرارت و داغی خودش جا بیفته و غلیظ بشه. عدس و بلغور چون زود پخته میشه نیازی نیست از قبل بپزید. اگه حبوبات شما دیر پخت هست زمان بیشتری بدین.


مرحله ششم

لوبیا و نخود را 24 ساعت قبل در آب بخیسانید و جدا بپزید تا نیم پز بشه و به آش اضافه کنید. چون زمان پخت حبوبات باهم فرق میکنه اگه اول نیم پز کنید و بعد اضافه کنید خیلی بهتره. اگه میخواین آش خوشمزه ای داشته باشین حتما مقدار سبزیتون 🥦 زیاد باشه.


مرحله هفتم

حجم رشته بعد از پخت 3_4 برابر میشه پس زیاد اضافه نکنید. من بعد از اینکه آشم کمی خنک شد بهش 1 قاشق پر کشک اضافه کردم (برای همین رنگش روشنتر شد) پیازتون رو با روغن فراوون سرخ کنید (روغن آش رو خوشمزه میکنه) سبزی آش رو نسبتا درشت خرد کنید.


مرحله هشتم

کشک غلیظ را با کمی زعفران مخلوط کنید تا دو رنگ بشه و در قیف یکبار مصرف بریزید و روی آش را تزئین کنید.

پیشنهاد سرآشپز
نظرات کاربران

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.