طرز تهیه آش قلم بدون گندم برای سرماخوردگی و کرونا
سلام به دوستان سایت آشپزم آموزش امروز طرز تهیه آش قلم هست ؛ این آش خوشمزه بسیار مقوی هست و طرفدار های خیلی زیادی داره اگر شما هم دوست دارید که این آش خیلی خوشمزه رو امتحان کنید با من همراه باشید.
طرز تهیه آش قلم
مواد لازم برای 3 الی 5 نفر
⫸ نخود ۱۰۰گرم
⫸ لوبیا قرمز و لوبیا چیتی🫘 جمعا ۱۰۰گرم
⫸ عدس ۱۰۰گرم
⫸ تره ، جعفری ، اسفناج ، شوید🌿 جمعا ۵۰۰گرم
⫸ نعنا خشک🌿 3 قاشق غذاخوری
⫸ رشته آش 400 تا 500 گرم
⫸ پیاز درشت🧅 3 عدد
⫸ آب جوش 6 تا 8 لیوان
⫸ آب قلم🍖 3 لیوان
⫸ زردچوبه ، فلفل سیاه ، نمک🧂 به مقدار لازم
مرحله اول
3 لیوان آب قلم رو داخل قابلمه بریزید تا گرم بشه ، حبوبات رو که از قبل به مدت 24 ساعت خیس کردید داخل قابلمه بریزید و روی اون مقداری آب جوش بریزید و روی حرارت قرار بدید تا یک ساعت بپزه .
مرحله دوم
یک عدد پیاز🧅 رو پوست بگیرید و سپس به صورت خلالی خرد کنید ، 3 قاشق غذاخوری نعنا رو با دست پودر کنید و داخل ظرفی بریزید ، سبزی آش رو که شامل تره ، جعفری ، اسفناج و شوید🌿 هست رو به هر اندازه ای که دوست دارید خرد کنید ولی حواستون باشه که خیلی ریز نشه .
مرحله سوم
یک ماهیتابه را روی حرارت قرار بدید و داخل اون مقداری روغن بریزید وقتی روغن داغ شد پیازها🧅 رو داخل ماهیتابه بریزید و به مدت 10 دقیقه تفت بدید تا سبک بشه وقتی پیازها🧅 طلایی شد به اون زردچوبه ، فلفل سیاه و نعنا رو اضافه کنید و تفت بدید.
مرحله چهارم
بعد از 1 ساعت به حبوبات سبزی رو که خرد کردید اضافه کنید بعد نصف پیاز داغ🧅 یه همراه آب قلم به حبوبات و سبزی اضافه کنید حالا مواد رو باهم مخلوط کنید و در قابلمه رو بذارید و اجازه بدید که 30 دقیقه⏰ بپزه ، بعد از 30 دقیقه⏰ رشته آش رو از وسط نصف کنید و به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و هم بزنید و اجازه بدید 30 دقیقه⏰ بپزه ؛ نوش جان