طرز تهیه آش شنگ و موچه چهار محال و بختیاری خوشمزه و محلی
سلام به همراهان عزیز سایت آشپزم آموزش امروز طرز تهیه آش شنگ و موچه + نکات مهم و تکمیلی هست، با این آموزش همراه باشید.
طرز تهیه آش شنگ و موچه
مواد لازم برای 5 نفر
⫸ نخود 1 پیمانه
⫸ لوبیا چیتی 1 پیمانه
⫸ عدس 1 پیمانه
⫸ سبزی شنگ نیم کیلو
⫸ نمک و فلفل به مقدار لازم
⫸ زردچوبه به مقدار لازم
⫸ کشک به مقدار لازم
⫸ پیاز 1 عدد
⫸ نعنا به مقدار لازم
⫸ سیر 3 حبه
پیشنهاد سرآشپز: طرز تهیه سوپ شنگ ساده و خوشمزه
مرحله اول
برای درست کردن این غذای خوشمزه ، ابتدا نخود و لوبیا رو داخل ظرفهای جداگانه بریزید. به آن مقداری آب گرم اضافه کنید و زمان بدید تا 24 ساعت داخل آب بمانند و نفخ آنها گرفته شود.
مرحله دوم
بعد از اینکه نفخ حبوبات گرفته شد ، اونها را داخل یک قابلمه بریزید بعد به آنها مقداری آب اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار بدید و زمان بدید ، تا حبوبات بپزند و نرم شوند.
مرحله سوم
سبزی شنگ رو بشورید و داخل آبکش بریزید و زمان بدید تا آب آن گرفته شود. سپس سبزی رو به صورت درشت خرد کنید و به حبوبات پخته شده اضافه کنید.
مرحله چهارم
در این مرحله وقتی که شنگ و حبوبات نیم پز شدند ، عدس که از یک ساعت قبل آن را خیس کردهاید به مواد اضافه کنید.
مرحله پنجم
بعد سیر رو پوست بگیرید و بشورید ، اون رو رنده کنید و به همراه نمک و فلفل سیاه به باقی مواد آش اضافه کنید. بعد حرارت را کم کنید و زمان بدید ، تا آش بپزد و جا بیفتد.
مرحله ششم
نیمی از کشک رو به باقی مواد آش اضافه کنید. بعد پیاز را بشور پوست بگیرید و بعد اون رو به صورت خلالی خرد کنید. حالا داخل یک ماهیتابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار بدید.
مرحله هفتم
وقتی که روغن داغ شد ، پیاز را درون آن بریزید و تفت بدید تا سبک و طلایی شود. وقتی که پیاز سبک شد ، مقداری زردچوبه و نعنا اضافه کنید.
مرحله هشتم
وقتی که آش به صورت کامل پخت و جا افتاد ، مقداری از پیاز داغ رو به آش اضافه کنید و با هم ترکیب کنید. بعد آش رو داخل ظرفهای سرو بریزید و روی اون را با کشک تزیین کنید. نوش جان
نکات مهم
◉ حتماً حبوبات رو از شب قبل خیس کنید و در طی این مدت چند بار آب اون را عوض کنید ، تا نفخ آنها به صورت کامل گرفته شود.
◉ بعد از اینکه آش به صورت کامل جا افتاد و غلیظ شد ، نعنا داغ و پیاز داغ رو به آن اضافه کنید تا طعم اصلی اون رو موقع خوردن بچشید.