طرز تهیه آش شله قلمکار رستورانی و بازاری

طرز تهیه آش شله قلمکار رستورانی و بازاریسلام به شما عزیزان سایت آشپزم 👨🏻‍🍳طرز تهیه امروز آش شله قلمکار 🥘 هست تو این هوای سرد یه کاسه آش گرم خیلی می‌چسبه درست کردن آش یکمی حوصله می‌خواد اما وقتی پخت خوردنش مخصوصا در کنار کسایی که دوستشون داری واقعا لذت بخشه لطفا با من همراه باشید.

درجه سختی: 9/10

زمان پخت: 240
زمان تهیه: 60 دقیقه

 

مواد لازم برای 4 نفر

نخود نصف پیمانه

لوبیا چیتی نصف پیمانه

عدس نصف پیمانه

ماش نصف پیمانه

برنج 🍚 نصف پیمانه

گندم 🌾 نصف پیمانه

گوشت سردست یا گردن گوسفند 🍖 300 گرم

سبزی آش 🥦 (به اضافه کمی مرزه و ترخون) نصف پیمانه

پیاز داغ 🧅 و نعناع داغ و کشک برای تزیین


مرحله اول

برای تهیه این آش خانگی نخود، لوبیا سفید، لوبیا چیتی و گندم 🌾 را از شب قبل خیس کنید و آب آن‌ها را چند بار عوض کنید. باقی حبوبات یعنی لوبیا چشم‌بلبلی، عدس، ماش و برنج را صبح همان روزی که می‌خواهید آش شله قلمکار را بار بگذارید بخیسانید.به دلیل اینکه زمان پخت هرکدام از این حبوبات متفاوت است، هرکدام را به صورت جداگانه بپزید. گندم و برنج را هم پخته و کنار بگذارید.به میزان زیادی پیاز داغ 🧅 درست کنید و آن را هم کنار بگذارید.


مرحله دوم

گوشت 🍖 را با یک عدد پیاز 🧅، دو عدد چوب دارچین روی حرارت قرار دهید تا خوب بپزد و نرم شود. پس از گذشت دو ساعت از پخت، نمک 🧂 و فلفل را به گوشت اضافه کنید. گوشت را در میانه پخت مدام با ملاقه هم بزنید تا ریش ریش شود.


مرحله سوم

حبوبات پخته‌شده را با آب گوشت روی حرارت 🔥 بگذارید. گندم و برنج را که پخته و کنار گذاشته بودید را بکوبید یا در غذاساز بریزید. گوشت ریش‌ریش ‌شده را یا بکوبید یا داخل غذاساز بریزید. این کار باعث می‌شود که آش شما کش‌دار شود.


مرحله چهارم

وقتی حبوبات به جوش آمدند، بیش از نصف آن‌ها را از آب درآورید و بکوبید و دوباره داخل دیگ برگردانید. گندم و برنج کوبیده را هم به محتویات داخل دیگ اضافه کنید و پیاز داغ را درون آن بریزید و هم بزنید.


مرحله پنجم

بعد از کمی هم زدن سبزی خرد شده و گوشت ریش‌ریش شده را همراه با نمک🧂، فلفل، زیره و زعفران به مواد اضافه کرده و همه مواد را خوب مخلوط کنید. یادتان باشد که هم زدن مستمر در کیفیت این آش تاثیر به سزایی دارد و در نهایت آشتان کش‌دارتر خواهد شد. در زمان پخت از هم زدن آن غافل نشوید تا از ته گرفتن آن جلوگیری کنید. شعله را ملایم کنید و اجازه دهید آش به خوبی جا بیفتد.آش که آماده شد، آن را داخل کاسه ریخته و روی آن را با پیازداغ و نعناع داغ و کشک تزیین کنید.


نکته:

❌ حبوبات ها را حدودا بیست ساعت خیس کنید و در این فاصله چندبار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن ازبین بره.
❌ بلغور احتیاج به خیساندن نداره فقط بشورید و داخل قابلمه بریزید.
❌ برنج را حدود دو ساعت خیس کنید.
❌ از آب قلم گوساله برای خوشمزه تر کردن و مقوی کردن این آش استفاده کنید.
❌ در صورت دلخواه مقداری گوشت گوسفند بریزید اگر گردن باشه بهتره.
❌ نصف حبوبات پخته شده را داخل آش بریزید و نصف دیگه را با کوشکوب دستی یا برقی له کنید سپس در آش بریزید.

پیشنهاد سرآشپز
نظرات کاربران

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.