طرز تهیه آش ترش قزوین ساده و با طعمی فوق العاده مناسب زمستان
سلام به همراهان عزیز سایت آشپزم آموزش امروز طرز تهیه آش ترشی الموت + نکات مهم و تکمیلی هست، با این آموزش همراه باشید.
طرز تهیه آش ترشی الموت
مواد لازم برای 5 نفر
⫸ نخود 300 گرم
⫸ لوبیا 300 گرم
⫸ عدس 150 گرم
⫸ سبزی آش 2 کیلو
⫸ رشته آش 600 گرم
⫸ سیر داغ 2 قاشق سوپ خوری
⫸ پیاز داغ 5 قاشق سوپ خوری
⫸ آرد 2 قاشق غذاخوری
⫸ نمک ، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
⫸ سرکه و کشمش به مقدار لازم
پیشنهاد سرآشپز: طرز تهیه آش گیلدیک اردبیلی یا آش گل نسترن
مرحله اول
برای درست کردن این آش خوشمزه 300 گرم نخود ، 300 گرم لوبیا و 150 گرم عدس رو داخل ظرفهای جداگانه بریزید ، به آنها یک لیوان آب جوش اضافه کنید و اجازه بدید تا به مدت 24 ساعت حبوبات داخل آب بمانند و خیس بخورند. حتماً در طی این زمان آب اونها رو چند بار عوض کنید ، تا نفخ اونها به صورت کامل گرفته شود.
مرحله دوم
بعد از اینکه حبوبات خیس خوردن ، اونها رو داخل یک قابلمه بریزید و به آنها مقداری آب اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار بدید و زمان بدید ، تا حبوبات به صورت کامل پخته شوند.
مرحله سوم
در این فاصله داخل یک قابلمه دیگر دو لیتر آب بریزید و روی حرارت ملایم قرار بدید. وقتی که آب به جوش آمد ، 2 کیلو سبزی آش که از قبل اون رو به صورت درشت خرد کردهاید ، اضافه کنید.
مرحله چهارم
ادویهها که شامل نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه هست را به سبزی اضافه کنید. بعد حبوبات پخته شده که شامل عدس ، لوبیا و نخود هست رو آبکش کنید و به سبزی اضافه کنید ، بعد زمان بدید تا سبزیها پخته شود.
مرحله پنجم
دو قاشق سوپخوری سیرداغ و 5 قاشق سوپخوری پیاز داغ رو به باقی مواد اضافه کنید. بعد دو قاشق غذاخوری آرد رو با کمی آب ترکیب کنید تا رقیق شود ، بعد اون رو هم به آش اضافه کنید و سریع هم بزنید.
مرحله ششم
رشتهها را به دو قسمت تقسیم کنید و یک قسمت را در همان ابتدا به آش اضافه کنید و زمان بدید تا آش غلیظ شود و کمی جا بیفتد. در 10 دقیقه اواخر پخت قسمت دوم رشتهها را هم به آش اضافه کنید و بزارید تا آش به صورت کامل جا بیفتد.
مرحله هفتم
بعد از اینکه آش جا افتاد ، اون رو داخل ظرفهای سرو بریزید و روی آنها مقداری سرکه و کشمش بریزید. بعد آشها رو سرو کنید. نوش جان
نکات مهم
◉ حتماً قبل از اینکه آرد رو به آش اضافه کنید ، اون رو با مقداری آب ولرم ترکیب کنید تا آرد هم دمای غذا و گلوله نشود.
◉ در ریختن نمک داخل آش احتیاط کنید ، زیرا رشته آشی دارای مقدار زیادی نمک میباشد و ممکن است آش شور شود.
◉ چاشنی این آش سرکه و کشمش میباشد و حتماً اون را در مرحله سرو به آش اضافه کنید ، تا سرکه ترشی خود را از دست ندهد.