طرز تهیه آش یخ تبریزی با برنج مناسب تابستان خوش طعم و متفاوت
سلام به همراهان عزیز سایت آشپزم آموزش امروز طرز تهیه آش یخ + نکات مهم و تکمیلی هست، با این آموزش همراه باشید.
طرز تهیه آش یخ
مواد لازم برای 4 نفر
⫸ برنج 100 گرم
⫸ ماست ترش 500 گرم
⫸ سیر 2 حبه
⫸ سبزی (تره ، جعفری ، ترخون ، گشنیز و برگ چغندر) به مقدار لازم
⫸ یخ به مقدار لازم
⫸ نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
پیشنهاد سرآشپز: طرز تهیه آش ماست سبزواری با اسفناج و نعنا
مرحله اول
برای درست کردن این آش یخ تبریزی خوشمزه ، ابتدا 100 گرم برنج رو بشورید و به مدت 2 الی 3 ساعت اجازه بدید ، تا برنج داخل آب بمانند و خیس بخورد.
مرحله دوم
بعد سبزیها که شامل تره ، جعفری ، ترخون ، گشنیز و برگ چغندر هست رو بشورید و به صورت خیلی ریز اونها را خرد کنید.
مرحله سوم
برنج رو آبکش کنید و به همراه یک لیتر آب داخل قابلمه بریزید. به آن نمک ، فلفل سیاه و سبزی خرد شده رو اضافه کنید. سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار بدید ، تا برنج و سبزی کاملاً پخته شوند.
مرحله چهارم
برنج شما باید تا جایی بپزد که کاملاً له شود و به حالت شیر برنج در بیاید. وقتی که برنج به حالت شیر برنج درآمد ، دو حبه سیر را پوست بگیرید ، بشورید و بعد اونها رو رنده کنید. سیر رو به برنج اضافه کنید ، هم بزنید و اجازه بدید تا چند جوش بزند.
مرحله پنجم
وقتی که آش چند جوش زد ، اون رو از روی حرارت بردارید و زمان بدید تا خنک شود. وقتی که آش از داغی افتاد ، آن را داخل یخچال قرار بدید تا کاملاً سرد شود.
مرحله ششم
زمان سرو آش 500 گرم ماست ترش را به آن اضافه کنید و بعد مقداری یخ خرد شده داخل آن بریزید و با هم ترکیب کنید سپس آش را سرو کنید. نوش جان
نکات مهم
◉ برای اینکه آش شما خوشمزهتر باشد ، پیشنهاد میکنیم که از ماست ترش محلی استفاده کنید.
◉ سبزیجاتی که در تهیه این آش استفاده میکنید باید به صورت خیلی ریز و ساطوری خرد شوند.
◉ زمانی که میخواهید برنج رو بپزید ، باید به حدی پخته شوند که کامل نرم شوند و بافت آن به حالت شیر برنج در بیاید.
◉ میتوانید آش را داخل یخچال نگهداری کنید و هر وقت که خواستید آن را سرو کنید با مقداری ماست و یخ ترکیب کنید.
◉ هر کدام از سبزیجات گفته شده در این دستور پخت ، کاملاً دلبخواهیست و میتوانید با توجه به ذائقه خود هر کدام را که دوست ندارید حذف کنید.