طرز تهیه حلیم گندم با گوشت در زودپز
سلام به هنرمندا و آشپزای عزیز سایت آشپزم👩🏻🍳. روز سرد زمستونیتون بخیر باشه. بریم با هم یه حلیم گندم خوشمزه درست کنیم که تو این روزای سرد حسابی میچسبه.
مواد لازم برای 6 نفر
⫸ گندم 🌾پوست کنده یا بلغور گندم 500 گرم
⫸ آب 💧برای پخت گندم بین 1/5 تا 2 لیتر
⫸ گوشت گردن 🍖 گوسفند 500 گرم(اگه از گوشت بدون استخوان استفاده کردید بین 350 تا 400 گرم گوشت لازمه)
⫸ پیاز 🧅متوسط 2 عدد
⫸ چوب دارچین 1 تکه
⫸ کره🧈 50 گرم
⫸ نمک 🧂به میزان لازم
⫸ شکر و دارچین و کره ذوب شده یا روغن🍾 برای تزئین
مرحله اول
گندم🌾 حتما بین 6 تا 12 ساعت باید خیس بشه در این تایم آب جذب میکنه و پف میکنه که باعث میشه تایم پخت گندم کوتاه تر بشه و گندم سریع تر بپزه. تایم پخت به جنس گندم بستگی داره برای من 1 ساعت و نیم پخت گندم با حرارت ملایم، زمان برد.حتما گندم رو با حرارت ملایم بپزید تا به آرومی پخته و شکفته بشه و لعاب گندم کاملا خارج بشه.اگه طی پخت گندم لازم شد مجددا بهش مقداری آب جوش اضافه کنید و گاهی هم بزنید تا ته نگیره.
مرحله دوم
گوشت🍖 رو بعد پخت ریش ریش کنید و کمی بکوبید تا کاملا نرم بشه ولی هیچ وقت توی مخلوط کن نریزید یا از بلندر دستی برای میکس گوشت استفاده نکنید چون اینجوری حلیمتون کشدار نمیشه. این بافت ریشه ای گوشت هست که طی هم زدن زیاد باعث کشدار شدن حلیم میشه و اگه گوشت رو مخلوط کنید بافت ریشه ای گوشت از بین میره.
مرحله سوم
نمک 🧂رو در حدی به حلیم اضافه میکنیم که حلیم از بی مزگی دربیاد ولی نباید حلیم شور بشه (البته اگه بخواید حلیم رو با شکر نوش جان کنید)
مرحله چهارم
معمولا بعد از اضافه کردن گوشت🍖 به گندم 🌾پوره شده بین 40 تا 60 دقیقه زمان لازمه تا حلیم آماده و جا افتاده بشه و در این مرحله حلیم زود ته میگیره و باید هر 5 دقیقه یکبار حلیم رو خوب هم بزنید تا ضمن جا افتادن و غلیظ شدن کاملا کشدار بشه.
مرحله پنجم
اگه حلیم زیاد سفت و غلیظ بود کم کم بهش مقداری از آب گوشت🍖صاف شده اضافه و مخلوط کنیدحلیم در نهایت نباید زیاد شل یا خیلی سفت باشه واینو در نظر داشته باشید که بعد از سرد شدن یکی دو درجه سفت تر میشه.
نکته
❌ واژه حلیم از حلم می آید یعنی صبر! پس بدانید هرچه بیشتر این غذای خوشمزه را بپزید دلپذیرتر و لذیذتر خواهد شد.
❌ گندم را به صورت پوست كنده و سفید و سالم انتخاب كنید تا موقع پخت زیاد اذیت نشوید.
❌ میتوانید حلیم را با مرغ 🍗 هم بپزید كه در این صورت زمان كمتری برای كشدار شدن غذا نیاز دارید (ولی خیلی غذای خوشمزه ای نخواهید داشت!)