طرز تهیه حلیم شیر اصفهانی با گوشت خانگی و خوشمزه

طرز تهیه حلیم شیر اصفهانی با گوشت خانگی و خوشمزهسلام به همراهان عزیز سایت آشپزم آموزش امروز طرز تهیه حلیم شیر + نکات مهم و تکمیلی هست، با این آموزش همراه باشید.

درجه سختی: 6/10
زمان پخت: 190 دقیقه
زمان تهیه: 60 دقیقه

طرز تهیه حلیم شیر

مواد لازم برای 5 نفر

گندم 2 لیوان

گوشت گردن و بوقلمون 250 گرم

شیر 2 لیوان

پیاز 2 عدد

کره 1 قاشق غذاخوری

نمک، فلفل سیاه و برگ بو به مقدار لازم

کنجد و دارچین به مقدار لازم


مرحله اول

برای درست کردن حلیم شیر ، ابتدا گندم رو داخل یک ظرف بریزید و به آن مقداری آب اضافه کنید و اجازه بدید ريال تا یک صبح تا شب گندم داخل آب بماند و نفخ آنها به صورت کامل گرفته شود.


مرحله دوم

بعد از گذشت این زمان گندم را آبکش کنید و داخل یک قابلمه بریزید. به آن مقداری آب اضافه کنید و بعد قابلمه را روی حرارت ملایم قرار بدید تا آب به جوش بیاید.


مرحله سوم

وقتی که آب به جوش آمد ، کف روی آب رو بگیرید و حرارت رو کم کنید و زمان بدید تا گندم پخته شود و لعاب بیندازد.


مرحله چهارم

در این مرحله گوشت گردن و بوقلمون رو داخل یک قابلمه قرار بدید و بعد روی آن مقداری آب بریزید. سپس قابلمه را روی حرارت متوسط بزارید. پیاز رو پوست بگیرید و بشورید ، بعد اون رو به چهار قسمت خرد کنید و به گوشت اضافه کنید.


مرحله پنجم

سپس ادویه‌ها که شامل نمک ، فلفل ، چوب دارچین و برگ بو هست را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و زمان بدید تا گوشت بپزد و بوی ضخم آن گرفته شود.


مرحله ششم

بعد از اینکه گوشت پخت ، اون را از روی حرارت بردارید و داخل یک کاسه قرار بدید. با چنگال بافت گوشت رو به صورت ریش ریش جدا کنید.


مرحله هفتم

یک ملاقه از آبی که گندم در آن پخته است به گوشت اضافه کنید و با یکی گوشتکوب دستی اون رو خوب بکوبید ، تا بافت گوشت کاملاً از هم باز شود و له شود ، بعد آن را کنار بذارید.


مرحله هشتم

گندم‌های پخته شده را به کمک یک گوشتکوب برقی اون‌ها رو میکس کنید ، تا کاملاً پوره شود و به یک ترکیب کش‌دار برسد.


مرحله نهم

گندم پوره شده رو داخل یک ظرف بریزید ، به آن مقداری از آبی که گوشت درون آن پخته شده است را اضافه کنید و با هم ترکیب کنید. حالا مقداری نمک روی این ترکیب بریزید و زمان بدید تا حلیم شروع به پختن کند.


مرحله دهم

اواخر پخت حلیم شیر به دمای محیط رسیده رو به آن اضافه کنید و ترکیب کنید. بعد گوشت‌های کوبیده شده را به آن اضافه کنید و خوب ترکیب کنید. مجدد با یک گوشتکوب دستی حلیم را بکوبید ، تا طعم مواد با هم ترکیب شود.


مرحله یازدهم

یک قاشق غذاخوری کره آب شده روی حلیم بریزید و بعد اون رو داخل ظرف‌های سرو بریزید. روی آن مقداری کنجد بپاشید و بعد آش رو سرو کنید. نوش جان


نکات مهم
توجه کنید که قبل از اضافه کردن شیر به حلیم حتماً اون رو در دمای محیط قرار بدید ، تا کاملاً به دمای محیط برسد و بعد اون را به حلیم اضافه کنید.
برای اینکه حلیم شما خیلی خوش طعم شود ، اون رو با زمان زیاد و حرارت کم بپزید.
به صورت دلخواه می‌توانید از گوشت‌های متنوعی مانند گوشت گوسفندی و یا گوشت مرغ استفاده کنید.
با توجه به ذائقه و سلیقه خود می‌توانید حلیم رو با نمک یا شکر سرو کنید.

پیشنهاد سرآشپز
نظرات کاربران

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.