طرز تهیه نان فطیر نرم و خوشمزه با بافت لطیف برای افطار
مخاطبین هنرمند سایت آشپزم امروز براتون طرز تهیه یک نان سنتی خوشمزه رو آوردیم که بافت عالی داره و یک گزینه عالی برای صبحانه هست. آموزش امروز طرز تهیه نان فطیر هست ، با این آموزش همراه باشید .
طرز تهیه نان فطیر
مواد لازم برای 2 الی 4 نفر
⫸ تخم مرغ 1 عدد
⫸ روغن مایع 3 قاشق غذاخوری
⫸ خمیرمایه فوری 1 قاشق مرباخوری
⫸ آرد 3/5 لیوان
⫸ آب یا شیر 1 لیوان + 1/3 لیوان
⫸ شکر 5 قاشق غذاخوری ( مقدار بنابر ذائقه قابل تغییر )
⫸ نمک نوک قاشق چایخوری
مواد لازم برای رومال
⫸ زرده تخم مرغ 1 عدد
⫸ زعفران 1 قاشق مرباخوری
⫸ روغن مایع 1 قاشق چایخوری
⫸ کنجد و سیاهدانه مقدار لازم
پیشنهاد سرآشپز: طرز تهیه کماج همدان به روش سنتی بدون خمیر مایه با ماست
مرحله اول
در مرحله اول تخم مرغ ، شکر ، نمک ، روغن مایع و آب یا شیر را با هم مخلوط کنید تا یکدست شود سپس خمیر مایه فوری و 1 لیوان آرد رو به آن اضافه کنید و مخلوط کنید .
مرحله دوم
بقیه آرد را کم کم اضافه کنید و ورز بدید تا وقتی که خمیر نرم و لطیفی به دست بیارید ولی باید یک مقدار چسبندگی داشته باشد ؛ یک ظرف رو چرب کنید و خمیر را به آن منتقل کنید سپس روی آن را بکشید و به مدت 1/5 ساعت به آن استراحت بدید تا حجم خمیر 2 برابر شود .
مرحله سوم
بعد از 1/5 ساعت خمیر را به چانه های مساوی تقسیم کنید و روی سطح کار آرد پاشی شده قرار بدید و بعد اون رو به صورت یک دایره بزرگ به قطر 1 سانت قرار بدید بعد خمیر رو داخل سینی فر که از قبل داخل آن کاغذ روغنی پهن کرده اید قرار بدید و با کاتر یا مهر شیرینی روی آن طرح دلخواهتون رو بزنید .
مرحله چهارم
با مخلوط زرده تخم مرغ ، زعفران و روغن آن را رومال کنید و سیاه دانه و کنجد روی آن بریزید و بعد آن را داخل فر از قبل گرم شده با حرارت 160 درجه به مدت 10 الی 15 دقیقه قرار بدید .
مرحله پنجم
بعد از زمان پخت با خلال دندان پخت آن را چک کنید اگر پخته بود به مدت 2 الی 3 دقیقه گریل رو روشن کنید تا روی نان طلایی بشه بعد از پخت اون رو تا وقتی که گرمه داخل پارچه یا ظرف در دار قرار بدید تا نان خشک نشود ؛ نوش جان
نکات مهم :
حتما در زمان پخت داخل فر یک کاسه آب جوش قرار بدید تا نان بافت بهتری داشته باشد .