طرز تهیه کلمپه کرمانی خانگی به روش سنتی با طعم عالی
آشپزان عزیز سایت آشپزم امروز براتون طرز تهیه یک شیرینی خیلی خوشمزه مغزدار کرمانی رو آوردیم به اسم کلمپه کرمان ؛ این شیرینی بسیار مقوی و یکی از گزینه های مناسب برای کودکانتون هست .
شیرینی کلمپه که بعضی افراد به آن کلمبه میگویند از محبوب ترین شیرینی های سنتی شهر کرمان است ، خاستگاه این شیرینی شهر بم است ولی اکنون در کل استان کرمان تهیه میشود ، این شیرینی با داشتن خرما بسیار مقوی است .
با من همراه باشید .
طرز تهیه کلمپه کرمانی
مواد لازم برای 3 الی 6 نفر
⫸ آرد شیرینی 1 کیلو
⫸ روغن ( ترکیب مساوی جامد و قنادی ) 500 گرم
⫸ ماست پر چرب 1 لیوان
⫸ آب معمولی 1 لیوان
⫸ زعفران یا گل خشت ( گل رنگ ) به مقدار لازم
⫸ بیکینگ پودر 1 قاشق چای خوری ( قابل حذف )
⫸ خرما 50 عدد
⫸ گردو آسیاب شده 1 پیاله ماست خوری
⫸ دارچين ، میخک ، هل و جوز هندی به مقدار لازم
پیشنهاد سرآشپز: طرز تهیه نان خرمایی کرمانشاهی با روغن مایع
مرحله اول
ابتدا روغن که به دمای محیط رسیده رو داخل یک ظرف بریزید و سپس به آن آرد رو اضافه کنید و با نوک انگشتان دست ورز بدید تا مواد به حالت خورده نان در بیاد ، ماست و آب را با هم ترکیب کرده و هم بزنید تا یکدست شده و کنار بگذارید .
مرحله دوم
بکینگ پودر و زعفران رو اضافه کنید و باز با نوک انگشتان ورز بدید در نهایت ترکیب ماست و آب رو کم کم به خمیر اضافه کنید و باز با نوک انگشتان ورز بدید تا جایی که خمیر نرم و لطیفی به دست بیارید ؛ خمیر را داخل یک کیسه فریزر بریزید و بعد حدود 1 الی 2 ساعت به آن در محیط آشپزخانه استراحت دهید .
مرحله سوم
خرماها را پوست بگیرید و بعد هسته آن را در بیارید و داخل یک ظرف بریزید و با چنگال آن ها را خوب له کنید بعد به آن پودر گردو و ادویه را اضافه کنید و خوب باهم مخلوط کنید بعد این مواد رو کنار بزارید .
مرحله چهارم
بعد از استراحت خمیر رو با وردنه روی سطح کار باز کنید و با کاتر گرد اون رو گاتر بزنید سپس از مواد میانی وسط خمیر بریزید و یک خمیر کاتر خورده دیگر روی آن قرار بدید و در اخر روی اون رو مهر بزنید .
مرحله پنجم
خمیر هارو داخل سینی فر بچینید و بعد روی آنها رو با مواد دلخواهتون تزئین کنید سپس اون رو داخل فر با دمای 170 الی 180 درجه به مدت 15 دقیقه قرار بدید ؛ نوش جان
نکات مهم :
❌ از ورز دادن زیاد خمیر اجتناب کنید زیرا خمیر به روغن می افتد .
❌ کم و زیاد کردن یا حذف ادویه ها به دلخواه شماست .
❌ برای کاتر زدن میتوانید از لیوان استفاده کنید .
❌ برای تزیین روی کلمپه ها میتوانید از گردو ، کنجد ، زعفران یا خلال پسته استفاده کنید .
❌ سینی فر نیاز به چرب شدن ندارد .
❌ رنگ روی کلمپه ها نباید تغییر کند و کافیست زیر آن کمی طلایی شود .
❌ این شیرینی را میتوانید به دلیل خشک بودن آن به مدت طولانی در ظرف در بسته نگه دارید .
روش دوم کاتر زدن کلمپه ها :
✅به اندازه گردو از خمیر برداشته کف دست باز کنید از مواد 1 قاشق غذاخوری پر داخل خمیر بگذارید و خمیر را جمع کنید و روی سطح کار قرار دهید و مهر بزنید ، دقت کنید مهر را کاملا فشار دهید تا خمیر نازک شود و رنگ مواد خرمایی آن دیده شود .