طرز تهیه کماج همدان به روش سنتی بدون خمیر مایه با ماست
سلام به همراهان عزیز سایت آشپزم آموزش امروز یه خوراکی جذاب متعلق به شهر باستانی همدان به نام کماج است
کماج یکی از سوغاتی های معروف شهر همدان است که از آن هم به عنوان نان یاد میشود هم کلوچه و شباهت فراوانی به فطیر دارد ، این نان خوشمزه و جذاب را میتوان به عنوان صبحانه یا یک میان وعده عالی سرو کرد .
برای یادگیری نحوه پخت این نان یا کلوچه خوشمزه با این آموزش همراه باشید.
طرز تهیه کماج همدان
مواد لازم برای 4 نفر
⫸ ماست سفت 136 گرم
⫸ بکینگ پودر 2 قاشق چایخوری
⫸ شکر 100 گرم
⫸ روغن مایع 20 گرم
⫸ روغن جامد 20 گرم
⫸ سفیده تخم مرغ 1 عدد
⫸ آرد سفید قنادی 200 گرم
⫸ پودر هل 1 قاشق چایخوری
⫸ پودر زنجبیل 1 قاشق چایخوری
مرحله اول
ابتدا نصف لیوان ماست رو داخل ظرف بریزید سپس به آن 2 قاشق چای خوری بکینگ پودر را اضافه کنید ، داخل ظرفی یک تخم مرغ را بشکنید و زرده آن را جدا کنید سپس سفیده تخم مرغ رو به موادتون اضافه کنید ، نصف لیوان شکر رو اضافه کنید و خوب با هم ترکیب کنید و با همزن دستی کمی هم بزنید .
مرحله دوم
20 گرم روغن مایع و 20 گرم روغن جامد رو با هم مخلوط کنید و روی حرارت بگذارید تا آب بشه و کمی گرم بشه سپس به موادتون که باهم مخلوط کردید اضافه کنید حالا 1/5 لیوان آرد سفید قنادی به علاوه 1 قاشق چای خوری پودر هل و پودر زنجبیل رو با هم مخلوط کنید روی موادتون الک کنید و فقط در حد مخلوط شدن مواد رو ترکیب کنید احتیاجی نیست زیاد از حد هم بزنید همین که خمیر جمع بشه کافیه .
مرحله سوم
1 عدد قیف یکبار مصرف رو داخل لیوان بزارید و مواد را داخل آن بریزید سپس سر قیف رو برش بزنید ، کف سینی فر کاغذ روغنی بزارید و برای ریختن مواد قیف رو به صورت عمودی بگیرید و از مواد به اندازه دلخواه با فاصله مناسب روی اون بریزید سپس دستهای خود را به آرد آغشته کنید و با دست خمیرها رو پهن می کنید وقتی که خمیرها رو پهن کردید به صورت دلخواه روی اون طرح بزنید .
مرحله چهارم
برای سراغ درست کردن رومال کماج ها یک عدد زرده تخم مرغ رو که از قبل جدا کردید را به علاوه کمی زعفران دم کرده و کمی وانیل داخل ظرف بریزید و با هم مخلوط کنید وقتی که خوب با هم مخلوط کردید کماج ها رو رومال کنید و سپس روی کماج هاتون کنجد و یا پودر پسته بپاشید.
حالا کماج ها رو به مدت 15 دقیقه⏰ با دمای 220 درجه🔥 داخل فر قرار بدید تا بپزه ، 5 دقیقه⏰ آخر گریل رو روشن کنید تا کماج ها طلایی بشن ؛ نوش جان