طرز تهیه نان گاتا ارمنی مغزدار خوشمزه با بافت عالی
همراهان سایت آشپزم امروز براتون طرز تهیه یک نان ارمنی خیلی خوشمزه رو آوردیم که مطمعنا شما اون رو دیدید و یا امتحان کردید ، آموزش امروز طرز تهیه نان گاتا ارمنی هست .
نان گاتا یک نان سنتی ارمنی است که بیشتر در اعیاد آن را میپزند این نان خوشمزه را با نام شیرینی گاتا ارمنی نیز معرفی میکنند ، این نان یا شیرینی را به عنوان میان وعده یا صبحانه یا شیر یا قهوه سرو میکنند .
با این آموزش همراه باشید .
طرز تهیه نان گاتا ارمنی
مواد لازم برای 2 الی 4 نفر
⫸ آب گرم 1/2 پیمانه
⫸ مایه خمیر 1/2 قاشق غذاخوری
⫸ شکر 1 قاشق غذاخوری
⫸ آرد قنادی 2 قاشق غذاخوری
مواد لازم برای خمیر نان
⫸ تخم مرغ 1 عدد
⫸ ماست 1/2 پیمانه
⫸ شکر 1/4 پیمانه
⫸ بیکینگ پودر 1 قاشق چایخوری
⫸ مایه خمیر به عمل اومده
⫸ روغن مایع 4 قاشق غذاخوری
⫸ نمک 1 قاشق چایخوری
⫸ کره 4 قاشق غذاخوری
⫸ آرد قنادی یا آرد فانتزی حدودا 500 گرم
مواد لازم برای مواد میانی گاتا
⫸ شکر قهوه ای 1/4 پیمانه
⫸ شکر سفید 1/4 پیمانه
⫸ آرد نصف پیمانه
⫸ دارچین 1 قاشق چایخوری
⫸ پودر هل نصف قاشق چایخوری
⫸ کره 1/5 قاشق چایخوری
⫸ گردو خرد شده نصف پیمانه
پیشنهاد سرآشپز: طرز تهیه ارمنی پلو (ته چین بال مرغ) با آموزش ساده
مرحله اول
ابتدا آب گرم را داخل یک کاسه بریزید و بعد به آن خمیر مایه ، شکر و آرد قنادی را اضافه کنید و مواد رو با هم مخلوط کنید و بعد یک بشقاب روی کاسه قرار بدید به مدت 10 دقیقه به آن اجازه بدید تا خمیر مایه به عمل بیاد .
مرحله دوم
برای مرحله بعد تخم مرغ را داخل یک ظرف بشکنید بعد به آن ماست ، شکر ، بکینگ پودر ، خمیر مایه به عمل آمده ، روغن و نمک را اضافه کنید همه مواد رو با هم مخلوط کنید آرد الک شده را طی چند مرحله به مواد اضافه کنید و با دست هم بزنید تا وقتی که خمیر جمع بشه و دیگه به دست نچسبد .
مرحله سوم
خمیر رو روی سطح کار بذارید و حدود 10 دقیقه ورز بدید بعد روی سطح کار رو آرد پاشی کنید و خمیر را با وردنه پهن کنید بعد کره را وسط خمیر پخش کنید بعد خمیر رو ببندید و سپس با وردنه به صورت ضربه زدن خمیر رو باز کنید باز کردن خمیر و وردنه زدن آن رو تا 3 مرحله تکرار کن و هر بار جهت خمیر رو عوض کنید برای بار آخر اون رو به صورت 5 تایی تا بزنید و کنار بزارید و به مدت 30 تا 45 دقیقه به آن استراحت بدید .
مرحله چهارم
برای درست کردن مواد میانی شکر قهوه ای ، شکر سفید ، آرد تفت داده شده ، دارچین ، پودر هل ، گردو خرد شده و کره نرم شده را با هم داخل یک ظرف بریزید و مخلوط کنید و کنار بزارید .
مرحله پنجم
خمیر را با وردنه به صورت ضربه زدن و کشیدن به قطر 1 سانت باز کنید بعد خمیر رو به 10 قسمت تقسیم کنید از مواد میانی روی خمیر بریزید و آن را بپیچید در آخر نان ها را داخل سینی فر که از قبل روی آن کاغذ روغنی انداخته اید بچینید با مخلوط زرده تخم مرغ ، شیر و زعفران آنها را رومال کنید و با چنگال روی هر نان را سوراخ کنیم تا وقتی که داخل فر هست پف نکنه حالا سینی و داخل فر با دمای 175 درجه به مدت 20 تا 30 دقیقه قرار بدید تا بپزه ؛ نوش جان