طرز تهیه نان گردویی گیلانی با طعم و بافت عالی به روش سنتی
آشپزان عزیز سایت آشپزم امروز براتون یک نان شمالی خیلی خوشمزه و ساده رو آوردیم که در زمان خیلی کم درست میشه ، آموزش امروز طرز تهیه نان گردویی گیلانی هست ؛ این آموزش همراه باشید .
طرز تهیه نان گردویی گیلانی
مواد لازم برای خمیر مایه
⫸ شیر 1 لیوان
⫸ شکر 1 قاشق چایخوری
⫸ خمیر مایه 1 قاشق غذاخوری
مواد لازم برای 2 الی 4 نفر
⫸ آرد 400 گرم
⫸ شکر 100 گرم
⫸ تخم مرغ 1 عدد
⫸ کره 25 گرم
⫸ روغن مایع 25 گرم
پیشنهاد سرآشپز: طرز تهیه کاکا گیلانی با کشمش بدون کدو حلوایی
مرحله اول
ابتدا شیر را داخل یک ظرف بریزید بعد به آن شکر و خمیر مایه رو اضافه کنید و باهم مخلوط کنید و بعد یک بشقاب روی ظرف قرار بدید و به مدت 10 دقیقه اجازه بدید تا استراحت کنه و خمیر مایه به عمل بیاد .
مرحله دوم
بعد از به عمل اومدن خمیر آن را داخل یک ظرف بزرگتر بریزید بعد به آن کره ، روغن و شکر رو اضافه کنید و مخلوط کنید سپس آرد رو کم کم به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا جایی که خمیر کمی جمع بشه بعد از اینکه خمیر جمع شد تخم مرغ رو اضافه کنید و خمیر رو انقدر ورز بدید تا بافت نرم و منسجمی داشته باشد .
مرحله سوم
خمیر را با کره یا روغن چرب کنید بعد 2 عدد کیسه فریزر روی آن قرار بدید و بعد یک پارچه روی خمیر بکشید و به مدت 2 ساعت در یک جای گرم قرار بدید تا استراحت کرده و خمیر پف کند .
مرحله چهارم
برای درست کردن مواد میانی گردو هارو داخل میکسر بریزید و اونهارو آسیاب کنید گردو های آسیاب شده را با پودر هل ، پودر دارچین و کمی شکر مخلوط کنید و کنار بزارید .
مرحله پنجم
از خمیر به اندازه یک گردو بردارید و بعد آن را باز کنید سپس از مواد میانی وسط آن قرار بدید و خمیر را ببندید و بعد داخل دستتون را گرد کنید .
مرحله ششم
کف سینی فر کاغذ روغنی بیندازید و کاغذ روغنی را با کمی روغن چرب کنید سپس نان ها رو داخل آن بچینید با زرده تخم مرغ و زعفران آنها را رومال کنید میتوانید به دلخواه کنجد و سیاهدانه روی آنها بریزید حالا آن را داخل فر با دمای 180 درجه به مدت 18 الی 20 دقیقه قرار بدید تا وقتی که روی آن ها طلایی بشه ؛ نوش جان
نکات مهم :
📌 دقت کنید انقدر آرد اضافه نکنید تا به دست نچسبد اگر خمیر کمی چسبناک بود با همون ورز دادن و با کمی روغن از بین میره اصلا آرد زیاد اضافه نکنید .
📌 در صورت پخت بدون فر کافی است داخل ماهیتابه روی حرارت متوسط به مدت 1 ساعت بپزد .