طرز تهیه و پخت نان تیری کرمان بدون نیاز به ساج در خانه و خوشمزه
سلام به همراهان عزیز سایت آشپزم آموزش امروز طرز تهیه نان تیری + نکات مهم و تکمیلی هست، با این آموزش همراه باشید.
طرز تهیه نان تیری
مواد لازم برای 5 نفر
⫸ آرد گندم 3/5 پیمانه
⫸ آب 1 لیوان
⫸ نمک 1 قاشق چایخوری
پیشنهاد سرآشپز: طرز تهیه کلمپه کرمانی خانگی به روش سنتی با طعم عالی
مرحله اول
برای درست کردن این نان خوشمزه کرمانی ريال ابتدا یک کاسه بزرگ روی سطح کار قرار بدید و بعد 3/5 پیمانه آرد گندم رو به کمک الک داخل آن بریزید ، تا آرد یکدست شود. بعد از اینکه آرد یکدست شد ، نصف پیمانه از آرد الک شده رو بردارید و کنار بذارید.
مرحله دوم
یک قاشق چایخوری نمک به آرد اضافه کنید و با هم ترکیب کنید ، تا نمک داخل آرد ترکیب شود. حالا یک پیمانه آرد رو کم کم به ترکیب آرد و نمک اضافه کنید و آن را هم بزنید ، تا جایی که ترکیب آرد جمع شود.
مرحله سوم
بعد اون رو کمی ورز بدید تا جایی که یک خمیر یکدست و لطیف به دست بیارید. حالا روی ظرف رو سلفون بکشید و یک ساعت زمان بدید تا خمیر استراحت کند.
مرحله چهارم
بعد از اینکه خمیر استراحت کرد ، چانههایی به اندازه نارنگی از خمیر بردارید و اونها را گرد کنید و کنار بذارید. یک عدد سینی روحی نسبتاً بزرگ رو به صورت برعکس روی حرارت مستقیم قرار بدید و بعد شعله گاز رو کم کنید تا سینی داغ شود.
مرحله پنجم
در این فاصله به کمک نصف پیمانه آردی که در مراحل اول اون را کنار گذاشتید ، سطح کار و آردپاشی کنید و یک عدد از چانههای نان را بردارید و به صورت خیلی نازک با وردنه آن را باز کنید.
مرحله ششم
بعد از اینکه هر دو طرف خمیر را وردنه زدید و باز کردید ، اون را روی سینی قرار بدید و 30 ثانیه بعد برگردانید تا طرف دوم نان هم پخته شود. بعد از اینکه نان به صورت کامل پخت ، اون را از روی حرارت بردارید و سرو کنید. نوش جان
◉ حتماً در مراحل اولیه آرد رو الک کنید تا حین اضافه کردن آب گلوله نشود و بافت یک دستی داشته باشد.
◉ حتماً زمانی که میخواهید خمیر را با وردنه باز کنید ، روی سطح کار آرد پاشی کنید و دو طرف خمیر و وردنه بزنید.
◉ 30 ثانیه برای پخت هر طرف این نان کافیست و زمان بیشتر از این باعث میشود که نان خشک شود.