طرز تهیه شیرینی نون برنجی زعفرانی و ساده برای عید
سلام هنرمندای عزیز به سایت آشپزم خوش آمدید شیرینی امروز شیرینی نون برنجی زعفرانی یکی از شیرینی های سنتی خونگی که پر از عطر و طعم اصیل ایرانیه ، شیرینی خوشمزه ای که مخصوص عید هست از پخت این شیرینی لذت ببرید.
مواد لازم برای 4 نفر
⫸ روغن نیمه جامد 125 گرم یا نصف پیمانه
⫸ پودر قند 70 گرم نصف پیمانه + یک قاشق غذاخوری
⫸ پودر هل 1/2 قاشق چای خوری
⫸ زرده تخم مرغ 1 عدد + نصف یک سفیده
⫸ ارد برنج 250 گرم یا 1/5 پیمانه
⫸ گلاب 3 تا 4 قاشق غذاخوری
مرحله اول
روغ نیمه جامد آب میکنیم ولی داغ نباشه پودر قند الک و پودر هل اضافه میکنیم با همزن دستی 2 دقیقه همیزنیم.
مرحله دوم
تخم مرغ اضافه و 2 دقیقه دیگه هم میزنیم. نصف آرد برنج الک کرده با لیسک مخلوط میکنیم.
مرحله سوم
نیمه دیگه آرد برنج اضافه و حالا با نوک انگشتامون شروع به جمع کردن خمیر شیرینمون میکنیم وسطای کار 3 قاشق گلاب اضافه میکنیم این خمیر حالت پودری داره اگه نسبت به کیفیت آرد برنجتون خمیرتون همچنان حالت پودری داشت قاشق قاشق شیر یا آب اضافه میکنیم تا خمیر وقتی داخل دست فشرده میکنیم بدون ترک داخل دست منسجم بشه. میتونید به خمیر کمی زعفران غلیظ دم شده اضافه کنید.
مرحله چهارم
خمیر به مدت 12 تا 24 ساعت در محیط اشپزخونه استراح میدیم.
مرحله پنجم
بعد استراحت خمیر باز حالت پودری داره اگه داخل دست با گرمای دستتون منسجم شد که اماده پخت هست اگه نشد باز تا جایی که بتونید داخل دستتون منسجم و فشرده کنید کم کم اب یا شیر اضافه کنید.
مرحله ششم
به اندازه یه گردو از خمیر بردارید با مهر شیرینی یا ماسوره طرح بندازید و داخل سینی یا تابه میچینیم.
نکته:
❌ پخت در فر : دمای 170 به مدت 20 دقیقه
❌ پخت در توستر و ماکرویو: دمای 140 به مدت 15 دقیقه
❌ پخت بدون فر: روی شعله پخش کن از قبل گرم شده داخل تابه با دمکنی به مدت نیم ساعت
❌ حتما شیرینی روچک کنید چون برنجی زود میسوزه دمای فرها فرق داره.
❌ آرد برنج و پودر شکر حتما الک بشه
❌ روغنی که ذوب کردین داغ نباشه فقط یه کوچولوحرارت بدین
❌ زیادی ورز ندین که به روغن نیفته وگرنه کیفیت شیرینیتون خراب میشه
❌ خمیر برنجی کمی شله حواستون باشه چون بعد استراحت سفت میشه
❌ اگر بعد استراحت خمیر خیلی شل بود طوری که به مهر میچسبید یکی دو قاشق آرد برنج اضافه کنید