طرز تهیه سمنو خانگی حرفه ایی با جوانه گندم
سلام هنرمندای عزیز به سایت آشپزم خوش اومدین. امروز اومدیم با طرز تهیه سمنو با جوانه گندم که طبق رسومات کشورمون یکی از سین های هفت سین هست ، علاوه بر اون میتونه برای بدن بسیار مقوی و مفید باشه. پس با این دستور پخت همراه باشید تا طرز تهیه یه سمنو مقوی را به همراه فوت و فن هاش یاد بگیرید.
مواد لازم برای 4 نفر
⫸ گندم سالم 🌾 1/5 کیلو
⫸ آرد سنگک 3 کیلو (2 برابر گندم)
مرحله اول
شکستگی ها،سنگریزه وسیاهی ها از گندم ها 🌾 جدا کرده با آب سرد شسته وبه مدت 24 ساعت خیس میکنیم در این زمان 3 بار آبشو💧عوض میکنیم (با آب سرد) و در جای خنک قرار میدیم.
مرحله دوم
گندم های خیس خورده رو لای دستمال میریزیم و میزاریم داخل آبکش و زیر آبکش هم یک لگن میزاریم تا هوا زیر دستمال جریان داشته باشه تا گندم ها🌾بو نگیرن. زمان این مرحله هم 24 ساعت هست در این مدت هم 3 بار روی دستمال آب سرد میگیریم.
مرحله سوم
گندم های🌾جوانه زده رو داخل همون آبکشی که زیرش لگن داره میریزیم و روش یک دستمال کوچک ونازک میندازیم و هر 24 ساعت 3 بار زیر آب سرد💧میگیریم این مرحله 2/5 الی 3 روز زمان میبره (جوانه ها نباید سبز بشن)
مرحله چهارم
روز سومی که جوانه ها🌾درآبکش بودن (درجمع روز پنجم )آماده نشاسته گیری میشن که میشه از چرخ گوشت ومخلوط کن استفاده کرد .جوانه های کلاف شده رو از هم باز کرده با آب سرد💧میشوریم. به اندازه یک مشت پر از جوانه ها همراه با یک لیوان آب سرد داخل مخلوط میریزیم. بار اول نشاسته هارو از آبکش میکنیم و بار دوم از الک.
مرحله پنجم
این مرحله مخصوص مخلوط آرد و نشاسته هست که باید خوب مخلوط بشه.
مرحله ششم
این مرحله, مرحله پختن هست مخلوط نشاسته و آرد رو در یک قابلمه مناسب ریخته روی اجاق میزاریم تا زمانی که به جوش بیاد مرتب هم میزنیم بعد زیر شعله🔥رو کم میکنیم و هم میزنیم تا زمانی که آبش کشیده بشه وسمنو بپزه.
نکته
❌آب به ازای هر لیوان گندم پنج لیوان آب ولرم نیاز دارید.
❌در موقع پخت دقت کنید یک ساعت اول پخت خیلی مهمه مرتب هم بزنید تا ته نگیره وقتی به جوش اومد حرارتو کم کنید و بزارید آروم آروم برای خودش بپزه.
❌برای خوشرنگ شدن میتونید بهش در آخر کار با یخ شوک بدید که این کارو باید در سه مرحله نیم ساعت به نیم ساعت انجام بدید.
❌سمنو وقتی خنک میشه سفت تر میشه دقت کنید.
خواص و فواید سمنو:
✅ سمنو حاوی موادی مانند سلنیوم، فسفر، کرومیوم، روی، آهن، مس و انواع ویتامین های K-E-A و گروه ویتامین های B12,B8, B5, B3, B1 است.
✅ مصرف سمنو باعث تقویت عمومی بدن بویژه استخوان ها می شود زیرا سمنو سرشار از کلسیم و پتاسیم است و از پوکی استخوان می شود بنابراین افراد میانسال که در معرض پوکی استخوان قرار دارند می توانند با مصرف به انداره ٔ سمنواز این بیماری جلوگیری کرده واستخوان های خود را تقویت نمایند.
✅ سمنو سرشار از آنتی اکسیدان است به همین دلیل مصرف آن سبب کاهش سرطان خواهد شد.
✅ سمنو، از شیره جوانه گندم و آرد، پخته و تهیه می شود و ارزش غذایی آن بسیار بالاتر از برنج و سایر حبوبات است بنابراین برای رشد کودکان و نوجوانان مفید است . مواد مغذی موجود در سمنو به رشد جسمی و ذهنی کودکان و تقویت استخوان های کودک کمک می کند.
✅ مصرف سمنو را برای زنان باردار به ویژه در سه ماه نخست بارداری برای تکامل سیستم عصبی جنین ضروری و مفید است و از نقص سیستم عصبی جنین پیشگیری می کند. مصرف سمنو در بارداری سبب می شود که جنین به خوبی رشد نماید و استخوان های جنین را تقویت و باعث رشد بهتر آن می شود.سمنو سرشار از آهن است ومصرف آن توسط خانم های باردار برای درمان کم خونی آنها مفید است . مصرف سمنو در بارداری باعث درمان یبوست در زنان باردار شده و دفع را برایشان آسان می کند.
✅ همچنین ویتامین ها یE و B و مواد مغذی موجود در سمنو به درمان نازایی هم کمک می کند.
✅ مصرف سمنو برای زنان در دوران یائسگی نیز فوایدی دارد و باعث در امان ماندن آنها ازعوارض یائسگی و سلامت استخوان هایشان می شود.
✅ فیبر بالای سمنو سبب می شود که این غذای مقوی برای لاغری مفید باشد زیرا به دلیل ایجاد سیری طولانی مدت از ریزه خواری جلوگیری کرده و موجب می شود از پرخوری دست برداریم اما نباید افراد چاق در مصرف سمنو افراط نمایند زیرا تعادل در مصرف هر غذایی باعث سلامت جسم می شود.
✅ سمنو دارای قند طبیعی و فیبر بالا است و برای بدنسازی و پرورش اندام بسیار مفید است چرا که باعث توان و قدرت بیشتراین افراد شده و همچنین از انقباض و گرفتگی عضلات ورزشکاران نیز جلوگیری می کند.