طرز تهیه بورک بادمجان با خمیر یوفکا و سس مخصوص ترد و خوشمزه
سلام به همراهان عزیز سایت آشپزم آموزش امروز طرز تهیه بورک بادمجان + نکات مهم و تکمیلی هست، با این آموزش همراه باشید.
طرز تهیه بورک بادمجان
مواد لازم برای 4 نفر
⫸ خمیر یوفکا 4 عدد
⫸ بادمجان 4 عدد
⫸ گوجهفرنگی 1 عدد
⫸ فلفل کاپیا قرمز 2 عدد
⫸ فلفل سبز 2 عدد
⫸ پیاز 1 عدد
⫸ روغن 4 قاشق غذاخوری
⫸ رب 4 قاشق غذاخوری
⫸ نمک 1 قاشق چایخوری
⫸ نعنا خشک 1 قاشق مرباخوری
⫸ پودر فلفل قرمز 1 قاشق مرباخوری
مواد لازم برای سس
⫸ آب 1 لیوان
⫸ آرد 1 قاشقغذاخوری
⫸ سرکه 1 قاشقغذاخوری
⫸ روغنمایع 1/4 لیوان
مواد لازم برای رومال
⫸ زرده تخممرغ 1 عدد
⫸ کنجد به مقدار لازم
پیشنهاد سرآشپز: طرز تهیه بورک پاچانگا به روش اصلی ترکیه ای پیش غذای مجلسی
مرحله اول
برای درست کردن این غذای ترکیهای خوشمزه ، ابتدا 4 عدد بادمجان را پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید. حالا داخل یک ظرف مقداری آب بریزید ، بعد داخل آن مقداری نمک بریزید و هم بزنید ، تا نمک داخل آب حل شود. سپس بادمجانها را درون آن بریزید و نیم ساعت زمان بدید تا تلخی بادمجانها گرفته شود.
مرحله دوم
در این فاصله یک عدد پیاز رو پوست بگیرید ، بشورید و بعد اون رو به صورت نگینی خرد کنید. حالا داخل یک ماهیتابه 4 قاشق غذاخوری روغن رو بریزید و روی حرارت قرار بدید. وقتی که روغن داغ شد ، پیاز را درون آن بریزید و تفت بدید ، تا پیاز سبک و طلایی شود.
مرحله سوم
2 عدد فلفل کاپی قرمز و 3 عدد فلفل سبز رو هم بشورید و به صورت نگینی خرد کنید. وقتی که پیاز سبک شد ، فلفلها را به آن اضافه کنید. حالا فلفلها رو هم تفت بدید تا از خامی در بیاید.
مرحله چهارم
بعد یک عدد گوجه را هم بشورید و به صورت نگینی خرد کنید. وقتی که فلفلها از خامی درآمدند ، گوجه رو به باقی مواد اضافه کنید و تفت بدید ، تا آب گوجه کمی کشیده شود و از خامی در بیاید. چهار قاشق غذاخوری رب رو به این مواد اضافه کنید ، با هم ترکیب کنید و زمان بدید تا رب از خامی در بیاید.
مرحله پنجم
حالا بادمجانها را از داخل آب بیرون بیاورید ، با دستمال خشک کنید و به باقی مواد داخل ماهیتابه اضافه کنید. ادویهها که شامل نمک ، نعنا خشک و پودر فلفل قرمز هست رو روی مواد بریزید و تفت بدید و سپس این مواد رو کنار بذارید .
مرحله ششم
برای درست کردن سس ، یک لیوان آب رو داخل یک ظرف بریزید ، به آن یک قاشق غذاخوری آرد اضافه کنید و هم بزنید ، تا آرد داخل آب باز شود. سپس یک قاشق غذاخوری سرکه و 1/4 لیوان روغن مایع به مواد سس اضافه کنید و با هم ترکیب کنید ، تا یکدست شود.
مرحله هفتم
چهار عدد خمیر یوفکا روی سطح کار قرار بدید و بعد از سسی که درست کردید ، روی آن بریزید. بعد از ترکیب بادمجان روی خمیر یوفکا بریزید و خمیر را رول کنید. سپس رول رو به اندازههای دلخواهتون خمیر را برش بزنید.
مرحله هشتم
یک عدد تخم مرغ را بشکنید ، زرده اون رو از سفیده جدا کنید و داخل یک ظرف بریزید. حالا زرده رو با چنگال هم بزنید تا از لختگی در بیاید. بعد به کمک یک براش زرده را روی بورکهای برش زده رومال کنید. سپس مقداری کنجد روی آنها بریزید.
مرحله نهم
داخل یک سینی فر کاغذ روغنی قرار بدید و بورکها رو داخل آن بچینید. سپس سینی را داخل فر با دمای 180 درجه به مدت 15 دقیقه قرار بدید ، تا بورکهای شما آماده شود. نوش جان
نکات مهم
◉ به همراه مواد میانی این بورک ، میتوانید مقداری گوشت چرخ کرده یا مرغ هم استفاده کند.
◉ حتماً قبل از اینکه مواد رو روی خمیر یوفکا بریزید ، با وردنه خمیر رو کمی باز کنید.
◉ شما میتوانید در تهیه این بورک گیاهی ، از انواع سبزیجات دیگر مانند قارچ ، ذرت ، نخود سبز و … هم استفاده کنید.
◉ در صورتی که به فر دسترسی نداشتید ، میتوانید بورکهای بادمجان رو داخل کمی روغن و درون ماهیتابه سرخ کنید.