طرز تهیه خوراک مرغ آذربایجانی خوشمزه و مجلسی
سلام به هنرمندان سایت آشپزم آموزش امروز طرز تهیه یک غذای خوشمزه از آذربایجان هست به اسم خوراک مرغ آذربایجانی ، اگر تا الان مرغ رو به روش های تکراری میپختید و از اون روش خسته هستید این آموزش برای شما یک پیشنهاد فوق العاده هست ؛ با من همراه باشید .
طرز تهیه خوراک مرغ آذربایجانی
مواد لازم برای 2 الی 3 نفر
⫸ مرغ🥠 300 گرم
⫸ رب گوجه فرنگی🍅 2 قاشق غذاخوری
⫸ نمک🧂 ، پودر تخم گشنیز ، پودر زیره ، زردچوبه و پاپریکا به مقدار لازم
⫸ پیاز🧅 1 عدد
⫸ فلفل دلمه ای🫑 1 عدد کوچک
⫸ لیمو عمانی 2 عدد
⫸ فلفل تند کوچک🌶️ 1 عدد
⫸ گوجه فرنگی🍅 3 عدد
⫸ سیر🧄 3 حبه کوچک
⫸ برنج 2 پیمانه
مرحله اول
در مرحله اول مرغ🥠 را مزه دار می کنیم ، ابتدا تکه های مرغ🥠 رو داخل ظرف بریزید سپس به اون پودر تخم گشنیز ، پودر زیره ، زردچوبه ، پاپریکا و نمک🧂 اضافه کنید ، 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی🍅 اضافه کنید و با دست ورز بدید تا ادویه ها و رب گوجه فرنگی🍅 به خورد مرغ برن ، روی مواد سلفون بکشید و به مدت 3 ساعت⏰ اجازه بدید تا مرغ🥠 خوب استراحت کنه.
مرحله دوم
1 عدد پیاز🧅 رو پوست بگیرید و بشویید سپس آن را به صورت نگینی ریز خرد کنید ، یک عدد فلفل دلمه ای🫑 رو بشورید وقتی که خشک شد این را هم به صورت نگینی خرد کنید، 3 عدد گوجه🍅 و 3 حبه سیر🧄 و 1 عدد فلفل تند🌶️ رو به صورت ریز خرد کنید .
مرحله سوم
داخل ماهیتابه مقداری روغن بریزید وقتی که روغن داغ شد پیاز🧅 رو اضافه کنید و تفت بدید تا وقتی که سبک بشه ، حالا مرغ ها🥠 رو به پیاز اضافه کنید و به مدت 10 دقیقه⏰ تفت بدید تا بوی خامی مرغ گرفته بشه وقتی بوی خامی مرغ گرفته شد فلفل دلمهای🫑 ، لیمو عمانی ، فلفل تند🌶️ و سیر را اضافه کنید. وقتی همه مواد رو باهم تفت دادید در آخر گوجه رو اضافه کنید ، وقتی که گوجه ها آب انداخت مقداری آب بریزید و به مدت 1 ساعت⏰ اجازه بدید تا همه مواد با هم مغز پخت شوند .
مرحله چهارم
برای پخت برنج داخل قابلمه مقداری آب بریزید و روی حرارت قرار بدید وقتی که آب به جوش اومد نمک🧂 و برنج رو که از قبل اون رو شستید داخل آب بریزید و به مدت 7 الی 8 دقیقه⏰ اجازه بدید تا برنج نیم پز بشه بعد از این مدت برنج را آبکش کنید .
مرحله پنجم
داخل همون قابلمه مقداری روغن بریزید سپس ته دیگ موردنظرتون رو بچینید و برنج رو داخل قابلمه بریزید و روی اون رو صاف کنید سپس مقدار خیلی کم آب روی برنج بریزید و در قابلمه رو به همراه دمکنی بزارید و به مدت 1 ساعت⏰ اجازه بدید تا برنج کامل دم بکشه ؛ بعد از این مدت برنج رو به همراه خوراک داخل ظرف بریزید و سرو کنید ؛ نوش جان
نکات مهم
❌ وقتی مرغ رو با ادویه و رب گوجه فرنگی مخلوط کردید حداقل ۳ساعت باید استراحت کند تا طعم بگیرد .
❌ فرایند پخت مرغ ها 1 ساعت و 20 دقیقه زمان میبرد ؛ 20 دقیقه برای تفت دادن و 1 ساعت با آب بپزد .
❌ این خورش نباید آبدار باشه پس مرتب به مرغ ها سر بزنید و برگردونید تا مرغ نسوزد .