طرز تهیه موچی ژاپنی با آرد ایرانی ساده و خانگی

طرز تهیه موچی ژاپنی با آرد ایرانی ساده و خانگی

سلام به هنرمندهان سایت آشپزم امروز اومدیم سراغ طرز تهیه موچی ژاپنی.این خوراکی خوشمزه ژاپنی که تازگیا خیلی داخل اینستاگرام ترند شده رو با این آموزش خیلی راحت میتونید درست کنید و ازش لذت ببرید.با من همراه باشید.

درجه سختی: 5/10

زمان پخت: 30 دقیقه
زمان تهیه: 30 دقیقه

طرز تهیه موچی ژاپنی

مواد لازم برای 4 نفر

آرد برنج 100 گرم(10 تا قاشق غذاخوری پر)

پودر قند 50 گرم(5 تا قاشق غذاخوری پر)

آب 185 میلی لیتر (3/4 لیوان)

پنیر خامه ای 200 گرم برای داخل دسر

رنگ خوراکی دلخواه

برای داخل دسر، میوه و مربای دلخواه

نشاسته ذرت به مقدار لازم برای غلطاندن دسر


موچی و تاریچه آن چیست؟

موچی (mochi) نوعی کیک و شیرینی برنجی است که منحصرا با آرد برنج تهیه نمی‌شود و می‌توان با آرد گندم و غلات دیگر هم آن را تهیه کرد. ولی خب نوع اصلی آن با نوعی برنج دانه کوتاه مخصوص به نام «موشیگوما» یا «موچی‌ گومه» درست می‌شود.


مرحله اول

برای درست کردن موچی ابتدا داخل ظرفی آرد برنج به علاوه پودر قند، آب و رنگ خوراکی داخل ظرفی بریزید و خوب باهم مخلوط کنید.اگر ابتدای کار خیلی خمیر شل بنظر میرسد نگران نباشید. در ادامه پختن به انسجام لازم خواهد رسید. وقتی همه مواد رو مخلوط کردید روی مواد رو با نایلون بپوشید و سوراخ هایی روی نایلون ایجاد کنید.


مرحله دوم

اکنون ظرف رو داخل مایکروویو حدود 45 ثانیه(الی یک دقیقه) قرار بدید. سپس بیرون آورده و مواد رو خوب هم بزنید تا یکدست بشه و مجدد روشو بسته و بمدت 45 ثانیه دیگر داخل مایکروویو قرار بدید.دو بار اینجا اینکار رو انجام بدید.(دو الی سه بار میتونید این کار رو تکرار نمایید).با روشهای متفاوتی مثل بخارپز کردن نیز خمیر این دسر پخته می شود.


مرحله سوم

در این مرحله خمیر ما پخته و به انسجام لازم رسیده است. خمیر این دسر حالت لاستیکی و نرم هست. بعد از یکدست شدن خمیر، روی سطح کار نشاسته ذرت پاشیده و خمیر رو خوب ورز بدید.اکنون تکه هایی از اون رو برداشته و کف دست پهن کنید و مقداری پنیر و توت


نکات مهم
اگر پنیر بدون نمک دوست دارید ماسکارپونه مناسب است.
برای انسجام بیشتر خمیر موچی، بهتر است به خمیر به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال استراحت بدهیم.
بهتره حدود نیم ساعت قبل از مصرف موچی ها را در یخچال بزاریم.
برای پر کردن داخل موچی ها محدودیتی ندارید به دلخواه از بستنی با طعم مورد نظرتون استفاده کنید همچنین انواع مغزیجات، شکلات خرد شده، مربا و … میتوانید پر کنید.
برای این که موچی‌های حالت خود را از دست ندهد روی ظرف آنها را سلفون بکشید و در درون یخچال نگه داری کنید.
موچی را می‌توانید با آرد گندم هم تهیه کنید ولی پیشنهاد می شود از آرد برنج ایرانی استفاده کنید تا عطر بیشتری داشته باشد.

•  •  •  •  •  •  •  •  • روش دوم •  •  •  •  •  •  •  •  •  •
طرز تهیه موچی ژاپنی با آرد ایرانی ساده و خانگی
طرز تهیه خمیر موچی
مواد لازم برای 3 الی 5 نفر

آرد گلوتینوس 150 گرم

نشاسته ذرت 35 گرم

پودر قند 30 گرم

آب 300 گرم

کره 20 گرم

گلوکز 80 گرم


مرحله اول

برای شروع کار پودر قند، نشاسته ذرت، آرد گلوتینوس و آب رو داخل یک ظرف بریزید و باهم مخلوط کنید تا وقتی که خمیر یک دست شود.


مرحله دوم

بعد از اینکه خمیر خوب مخلوط شد، اون رو از الک رد کنید و داخل یک ماهیتابه بریزید و روغن و گلوکزی که از قبل آن را به روش بنماری مقداری رقیق کرده اید، به خمیر موچی اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.


مرحله سوم

حالا ماهیتابه رو روی حرارت ملایم قرار بدید و خمیر را به صورت مداوم و به کمک لیسک به صورت دورانی هم بزنید، تا خمیر کاملا پخته و سفت شود.


مرحله چهارم

حین هم زدن چند قطره اسانس با طعم دلخواه اضافه کنید و به هم زدن ادامه بدید تا خمیر صاف و یکدست شود. بعد از اینکه خمیر پخت آن را روی سطح کار قرار بدید.


مرحله پنجم

در این مرحله خمیر را به صورت باز و بسته کردن ورز بدید، حواستان باشد که خمیر را چنگ نزنید. حدود 10 تا 15 دقیقه خمیر را ورز بدید تا کاملا خنک شود و حالت کشسانی پیدا کند.


نکات مهم

این خمیر نسبت به باقی خمیر های موچی کمی شل تر و ژله ای تر است و اگر کار با آن برای شما سخت است، میتوانید آن را داخل یخچال قرار بدید و بعد فیلینگ موچی هارو انجام دهید.
اگر خواستید که این خمیر را داخل یخچال قرار بدید، حتما آن را داخل نایلون یا کیسه فریزر قرار بدید و هوای اضافی آن را خارج کنید زیرا اگر خمیر موچی هوا بکشد، خشک میشود.
این خمیر را میتوانید تا 4 روز داخل یخچال نگهداری کنید و بعد از آن استفاده کنید. ولی حتما قبل از استفاده کمی آن را گرم کنید.
برای تهیه این خمیر میتوانید به جای آب از شیر یا انواع آب میوه استفاده کنید.
اگر برای تهیه از آبمیوه استفاده کردید و میخواهید که خمیر شما تغییر رنگ نداشته باشد یا سفید باشد، از آب آناناس استفاده کنید.
در تهیه موچی حتما از اسانس برای خمیر آن استفاده کنید و حواستان باشد که اسانس متناسب با فیلینگ داخل موچی باشد.

پیشنهاد سرآشپز
2 نظرات
  1. رویا می گوید

    بسیار عالی . وقتی من به مایکروویو علاقه ندارم با فر طبیعی می پزم چه کنم ،،
    گوشی نو البته این بار بجای علامت سوال ماشین حساب میاره چکار کنم آخ شیایومی

    1. amir می گوید

      با سلام ؛ داخل متن ذکر شده که با روش بخارپز کردن هم میتوان موچی تهیه کرد
      ولی برای تهیه در فر ابتدا سینی فر را چرب کنید یا کف سینی کاغذ روغنی بیندازید خمیر را نازک پهن کنید و به مدت ۱۵ دقیقه داخل یخچال بگذارید تا خودش را بگیرد .
      بعد از طی این مدت آن‌ را با کاتر گرد برش بزنید خمیرها را بتکانید تا نشاسته ذرت از روی آن‌ها بریزد خمیرها را کف دستتان بگذارید و داخل آن را با موادی که دلخواهتان است مثل بستنی،میوه،شکلات و … پر کنید.
      سپس خمیرها را به شکل گلوله‌ای بپیچید و فرم دهید و آن‌ها را کنار هم یک ظرف بگذارید روی خمیرها را سلفون بکشید و ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید .

نظرات کاربران

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.