طرز تهیه دلمه بادمجان با سس مخصوص + نکات مهم

طرز تهیه دلمه بادمجان با سس مخصوص + نکات مهم

سلام به هنرمندهان سایت آشپزم🧑🏻‍🍳 امروز اومدیم با دلمه بادمجان.یک دلمه جدید و جذاب که کمترین کسی هست که دوستش نداشته مطمعنا شما هم بعد از خوردن این غذای خوشمزه شما هم عاشقش میشید.اگر میخواهید این غذای خوشمزه رو با نکات فوق العاده اش یاد بپگیریئ با من همراه باشید.

درجه سختی: 5/10

زمان پخت: 60 دقیقه
زمان تهیه: 60 دقیقه

طرز تهیه دلمه بادمجان

مواد لازم برای 4 نفر

⫸ ۴ عدد بادمجون تپل و درشت🍆

برنج خام نصف لیوان🍚

لپه خام 1/3 لیوان

گوشت چرخکرده 150 گرم (سویا هم میشه)🍖

رب ۱ قاشق غذاخوری

ادویه از هر کدام 1 قاشق مرباخوری: پاپریکا، پودر سیر، زردچوبه، فلفل سیاه، نمک، پودر تخم گشنیز، دارچین

سبزی 2 مشت بزرگ، مخلوطی از: تره، گشنیز، جعفری، شوید، ترخون، نعنا

مواد لازم برای سس

پیاز خلالی 1 عدد متوسط🧅

سیر 2 حبه🧄

رب 2 قاشق غذاخوری

زردچوبه و نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم

آب جوش 3/4 لیوان

گرد لیمو یا غوره 1 قاشق چایخوری

زعفران غلیظ 1 قاشق غذاخوری


مرحله اول

نصف لیوان برنج🍚 رو بذارید که بپزه سپس یک سوم لیوان لپه داخل ظرف بریزید و بذارید که جدا بپزند سپس سر بادمجون🍆 هاتون را به اندازه دو سانت برش بزنید و سر بادمجون رو رد بندازید با چاقو و سپس با قاشق داخل بادمجانها را خالی کنید سپس بادمجان ها را به مدت نیم ساعت داخل آب و نمک بگذارید تا تلخی بادمجان هاتون گرفته بشه


مرحله دوم 

سپس سبزی ها را به صورت یک دسته در بیاورید و با چاقو خوب خورد و ساطوری کنید. سپس یک عدد پیاز🧅 نسبتاً درشت را پوست بگیرید و بشورید و خشک کنید و سپس به صورت خیلی ریز خرد کنید.سپس داخل ماهیتابه روغن بریزید و پیاز هاتون رو سرخ کنید وقتی که پیاز هاتون سبک شد مقداری فلفل سیاه زردچوبه بهش اضافه کنید و خوب مخلوط کنید


مرحله سوم

در مرحله بعدی ۱۵۰ گرم گوشت چرخ کرده رو به پیاز هاتون اضافه کنید و هم بزنید تا وقتی که گوشتتون تغییر رنگ بدهد بعد از اینکه گوشت توان تغییر رنگ داد ادویه ها که شامل پودر سیر پودر تخم گشنیز دارچین نمک هست را اضافه کنید با هم مخلوط کنید و سپس یک قاشق غذاخوری رب اضافه کنید


مرحله چهارم

ربتون رو انقدر تفت بدید تا بوی خامیش گرفته بشه وقتی بوی خامی رب گرفته شد برنج🍚 و لپه ای که از قبل پخته عید را به مخلوط گوشت تون اضافه کنید و همه مواد را با هم هم بزنید سپس سبزی هاتون رو که از قبل ساطوری کرده اید را به به موادتون اضافه کنید و با هم تفت بدید تا خوب با هم مخلوط بشن


مرحله پنجم

در مرحله بعدی بادمجان هاتون را از آب نمک خارج کنید خشک کنید و به مقدار لازم از مواد تون رو داخل بادمجون هاتون بریزید و فشرده کنید


مرحله ششم

برای سس یک عدد پیاز🧅 و خلالی خورد کنید و داخل ظرفی روغن بریزید و وقتی روغن داغ شد پیاز هارو داخل اون بریزید و سرخ کنید وقتی که پیاز هاتون شب و شد بهش یک قاشق زردچوبه و یک قاشق فلفل سیاه اضافه کنید ۲ حبه سیر🧄 نسبتاً درست را خورد کنید و به پیازها تون اضافه کنید


مرحله هفتم

وقتی پیاز هاتون خوب تفت خورد به اون یک قاشق غذاخوری رب اضافه کنید رو کمی تفت بدید و بعد از چند دقیقه داخل ظرف تون کمی آب جوش بریزید تا حدی که رب داخل آب حل بشه وقتی که آب یکم کشیده شد دوباره به این آب اضافه کنید تا حدوداً نصف بادمجان ها را بگیره به دلخواهتون میتونید کمی گرد لیمو و زعفران آب شده به سستون اضافه کنید که خیلی سستون رو خوشمزه تر میکنه


مرحله هشتم

سپس بادمجان ها🍆 را با احتیاط داخل سس بذارید و به اندازه یک قاشق روی هر سوسیس بریزید سپس در رو بزارید تا وقتی که بادمجان‌ها به مدت یک ساعت با شعله متوسط بپزد بعد از یک ساعت دلم هامون آماده است


نکته

❌ اگه گیاهخوار یا وگن هستید فقط کافیه جای گوشت چرخکرده رو با سویا عوض کنید، خیلی هم خوشمزه تر میشه.💚

❌ بجای بادمجون میتونید از فلفل دلمه یا گوجه هم استفاده کنید.

❌ موقعی که میخواید بادمجونا رو بچینید تو قابلمه مراقب باشید نیفتن، بهتره از یه قابلمه کوچیک استفاده کنید که بادمجونا بچسبن به هم و ولو نشن.

❌ واسه مهمونیتون میتونید مواد داخلش رو از قبل اماده کنید و روز مهمونی بریزید توی بادمجون.

پیشنهاد سرآشپز
نظرات کاربران

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.