طرز تهیه قلیه تن ماهی خوشمزه و راحت
سلام به دوست داران آشپزی سایت آشپزم 👩🏻🍳. امروز با یک غذای خوشمزه از جنوب کشورمون اومدم که مطمعنا خیلیاتون اسمش رو شنیدید.آموزش امروز طرز تهیه قلیه تن ماهی🐟 هست. با من همراه باشید و از این غذا لذت ببرید.
درجه سختی: 5/10
مواد لازم برای 4 نفر
⫸ گشنيز 🥦 300 گرم
⫸ شنبليله 50 گرم
⫸ سير 🧄 1 بوته
⫸ كنسرو تن ماهی 🐟 2 عدد
⫸ آرد 1 قاشق غذاخوری
⫸ پر رب گوجه 🍅 (اختیاری) 1 قاشق مرباخوری
⫸ نمک🧂، فلفل قرمز، زردچوبه و ادويه دلخواه به ميزان لازم
⫸ تمر هندی يا سس تمر هندی به ميزان لازم
⫸ پياز متوسط 3 تا 4 عدد
⫸ تخم گشنيز خرد شده🧅 به ميزان دلخواه
مرحله اول
پيازها🧅 رو نگينی خرد كنيد و با روغن تفت بدين تا سبک بشه. سيرهای خرد شده🧄 رو اضافه كنيد، تفت بديد تا بوی سير بلند بشه. بعد زردچوبه، نمک🧂 و فلفل قرمز و ادويه رو اضافه كنيد.
مرحله دوم
سبزی ها 🥦 رو جدا سرخ كنيد، فقط مواظب باشيد سبزی نسوزه و ته نگيره. آرد رو هم به سبزی اضافه كنيد و كمی تفت بدين بعد به پياز و سير اضافه كنيد.
مرحله سوم
حالا چند لیوان آب بريزيد بذاريد سبزی ها بپزه، تخم گشنيز خرد شده رو هم اضافه كنيد. بعد كنسرو تن ماهی🐟 رو كه بيست دقيقه جوشونديد رو اضافه كنيد.
مرحله چهارم
در آخر سس تمر هندی رو هم اضافه كنيد و بذاريد قليه جا بيفته.
نکته:
❌ من از سس تمر هندی استفاده كردم. شما ميتونيد از نصف يک بسته كوچیک تمر هندی كه تو آب جوش خيس كرديد و شيره اش رو گرفتين استفاده كنيد ميزان ترشیش بستگی به ذائقه خودتون داره
❌ برای قليه معمولا از ماهی هايی استفاده ميشه كه زود وا نره ولی بهترينش به نظر من ماهی “هامور” هست. البته خیلیا از ماهی شير هم استفاده میکنن.
خواص ماهی
✅ اسیدهای چرب امگا ۳ برای رشد برای بدن ضروری است و با خوردن ماهی میتوانید انها را به بدن خود برسانید.
✅ ماهی از فرسوده شدن مغز و عملکرد مغز جلوگیری میکند
خواص گشنیز:
✅ اگر میخواهید فشار خون خود را کاهش دهید از گشنیز استفاده کنید.
✅ به علت وجد آهنگ فراوان در گشنیز، مصرف آن میتواند در درمان کم خونی موثر باشد.
✅ گشنیز منبعی سرشاری از کلسیم است و به بهبود سلامت استخوان ها کمک می کند.