طرز تهیه حلیم بادمجان اصفهانی به روش اصلی با طعم عالی

طرز تهیه حلیم بادمجان اصفهانی به روش اصلی با طعم عالیدوستان عزیز سایت آشپزم آموزش امروز طرز تهیه حلیم بادمجان اصفهان است .
حلیم بادمجان از غذاهای بسیار محبوب ایرانی است ، همانطور که از نامش پیداست بادمجان در تهیه این غذا نقش ویژه ای ایفا میکند ، علت نام این غذا را شباهت ظاهری زیاد آن به حلیم گندم میدانند ، حلیم بادمجان اصفهانی برخلاف حلیم بادمجان معمولی برنج را نیز در ترکیبات خود جای داده است ، هرچند این غذا یک وعده کامل است ولی میتوان به عنوان پیش غذا نیز آن را سرو کرد .
با من همراه باشید .

درجه سختی: 7/10
زمان پخت: 150 دقیقه
زمان تهیه: 40 دقیقه

طرز تهیه حلیم بادمجان اصفهانی

مواد لازم برای 3 الی 4 نفر

⫸ گوشت گوسفندی ترجیحا گردن 300 گرم

⫸ بادمجان 1 کیلو

⫸ برنج 1 لیوان

⫸ پیاز 6 عدد

⫸ سیر چند حبه

⫸ کشک 1 لیوان

⫸ نمک ، فلفل ، دارچین ، زردچوبه ، زعفران و چوب دارچین به مقدار لازم


مرحله اول

در ابتدا 300 گرم گوشت رو داخل قابلمه بریزید و بعد به آن 1 عدد پیاز پوست گرفته شده ، چوب دارچین ، مقداری زرد چوبه و فلفل سیاه را به همراه آب به آن اضافه کرده در قابلمه رو بزارید و روی حرارت قرار دهید تا گوشت بپزد .


مرحله دوم

در این فاصله 1 کیلو بادمجان رو بشورید و خشک کنید سپس اونهارو پوست بگیرید و به چند تکه عمودی برش بزنید سپس آنها رو داخل یک ظرفی بریزید و روی آنها نمک بریزید سپس 30 دقیقه اجازه بدید تا تلخی بادمجان ها گرفته شود بعد از 30 دقیقه بادمجان هارو بشورید و خشک کنید .


مرحله سوم

داخل ماهیتابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار بدید و وقتی که روغن داغ شد بادمجان هارو داخل آن بچینید و زمان بدید تا رنگ بادمجان ها کمی تغییر کنه و از خامی در بیاد بعد آنهارو از داخل ماهیتابه بیرون بیارید .


مرحله چهارم

پیازها را پوست بگیرید و بشویید و سپس به صورت خلالی خرد کنید و داخل همان ماهیتابه که بادمجان ها را سرخ کردید پیازها را بریزید و تفت بدید تا وقتی که سبک و طلایی رنگ بشه بعد از آن چند حبه سیر رنده شده را هم به آن اضافه کنید و تفت بدید و وقتی که پیازها سرخ شدن آن را از داخل ماهیتابه بیرون بیارید و کنار بذارید .


مرحله پنجم

داخل یک قابلمه بادمجان ها را بریزید و بعد 1 لیوان برنج نیم دانه که از قبل آن را خیس کرده اید را اضافه کنید و بعد پیازهای سرخ شده را هم اضافه کنید و آب گوشتی که از صافی رد کرده اید را اضافه کنید و در قابلمه را بگذارید اجازه بدید تا بادمجان ها به مدت 30 دقیقه با حرارت ملایم کاملاً پخته شوند .


مرحله ششم

مواد داخل قابلمه را هر 10 دقیقه هم بزنید تا ته نگیره و بعد کمی بکوبید تا بادمجان ها کاملاً له شوند بعد از 1 ساعت گوشت پخته شده را  ریش ریش کرده و به آن اضافه کنید و بعد ادویه ها که شامل نمک ، فلفل ، دارچین ، زردچوبه و زعفران دم کرده است را اضافه کنید و مواد رو خوب با هم مخلوط کنید .


مرحله هفتم

سپس محتویات قابلمه را به ظرف دیگری منتقل کرده و با گوشت کوب دستی یا برقی آن را کاملاً پوره کنید و بعد دوباره داخل قابلمه بریزید و حدود 1 لیوان کشک نرم شده را اضافه کنید و مخلوط کنید سپس در قابلمه رو بذارید و حدود 30 دقیقه اجازه بدید تا حلیم جابیفتد ؛ نوش جان


نکات مهم :

❌ آب گوشت که در مرحله اول گوشت را با آن پخته اید بیرون نریزید در مراحل دیگر بپخت به آن احتیاج داریم

❌ روش اصلی تهیه این حلیم بادمجان با برنج است ولی میتوانید بلغور یا عدس را جایگزین برنج کنید ولی به این نکته توجه داشته باشید که عدس باعث تیره شدن رنگ حلیم بادمجان میشود .

❌ برای تزیین می توانید از نعنا داغ و پیازداغ استفاده کنید .

پیشنهاد سرآشپز
نظرات کاربران

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.