طرز تهیه کلم پلو شیرازی اصل مجلسی با گوشت قلقلی
سلام به همراهان همیشگی سایت آشپزم 👩🏻🍳. آموزش امروز طرز تهیه کلم پلو شیرازی با گوشت قلقلی هست🧆.کلم پلوی شیرازی رو کمتر کسی هست که نشناسه، ولی طرز درست کردنش توی هرجای ایران متفاوته.با من همراه باشید تا شما هم دستور پخت این غذای خوشمزه رو یاد بگیرید.
درجه سختی: 6/10
مواد لازم برای 4 نفر
⫸ کلم قمری(کلم سر) یا کلم برگ 🥬 نیم کیلو
⫸ آبغوره به میزان دلخواه
⫸ پیاز 🧅 1 عدد
⫸گوشت چرخکرده 250 گرم
⫸ آرد نخودچی 2 قاشق غذاخوری
⫸ برنج 🍚 4 پیمانه
⫸ سبزی کلم پلو(تره، کمی ترخون، ریحون، شوید) 200 گرم
⫸ نمک🧂، فلفل، زردچوبه، ادویه کاری به مقدار لازم
مرحله اول
اول کلم رو خلالی خرد کنید. همه رو در روغن تفت بدید تا آبش کشیده بشه. نمک، فلفل و زردچوبه اضافه کنید و همچنین چاشنی که آبغوره هست.🥘
آبغوره رو زیاد بزنید که یکم ترش بشه و بذارید خوب آبش جمع بشه.
مرحله دوم
برای کوفته کلم پلو اول پیاز 🧅 رو رنده کنید و آبشو بگیرید. بعد گوشت چرخ کرده، نمک🧂، فلفل و زردچوبه با پودر کاری و کمی آرد نخودچی اضافه کنید و خوب ورز بدید. قلقلی ها نباید بزرگ باشن همه رو قلقلی🧆 کنید و خوب سرخ کنید.
مرحله سوم
برنج رو بجوشونید و آخرای جوش بهش سبزی بزنید. برنج 🍚 رو آبکش کنید. کف قابلمه رو چرب کنید و یک لایه ته دیگ دلخواه مثل نون یا برگ کاهو بچینید.
مرحله چهارم
لایه لایه برنج و مخلوط کلم رو بریزید و در آخر کمی کره حیوانی بریزید و بذارید برنج دم بکشه. وقتی خواستید غذا رو بکشید کوفته ها رو دورش بریزید.
نکته:
✅ برای سلامت قلب و کلسترول خون کلم بخورید.
✅ بسیاری لاغر شدن کلم را توصیه میکنند.
✅ برای پیشگیری از آب مروارید کلم میل کنید.