طرز تهیه لخ لخ ماهی بوشهری (دمپختک ماهی )

طرز تهیه لخ لخ ماهی بوشهری (دمپختک ماهی )سلام مخاطبین عزیز همچنان من آشپزم مثل شما عزیزان که عاشق آشپزی هستین پیشنهاد میکنم غذای امروز رو از دست ندید غذای امروز لخ لاخ ماهی بوشهری یا دمپختک ماهی 🐟هست. لخلاخ یا لخ لخ به زبان بوشهری همون پلو ماهی خوشمزه س .که میشه با تن ماهی هم پخت. با من همراه باشبد.

درجه سختی: 6/10

زمان پخت: 30 دقیقه
زمان تهیه: 15 دقیقه

 

مواد لازم برای 4 نفر

ماهي شير 🐟 300 گرم

گشنيز 🥦 500 گرم

شنبليله خشك 2 قاشق غذاخوری🥄

پياز 🧅 2 عدد

سير 🧄 3 حبه

برنج 🍚 خيس شده 2 پيمانه

شيره تمرهندي نصف پيمانه

روغن به ميزان لازم

نمك 🧂 ،فلفل 🌶️ ،زردچوبه،ادويه كاري به ميزان لازم


مرحله اول

ماهي 🐟 را با نمك 🧂 و فلفل و زردچوبه مزه دار ميكنيم. در يك قابلمه كمي روغن را داغ كرده و پياز نگيني🧅 را افزوده تا كمي طلايي شود سپس سير 🧄 رنده شده هم اضافه كرده و با با پياز تفت ميدهيم.


مرحله دوم

ادويه ها هم در اين مرحله به مواد اضافه شده به همراه سبزيجات 🥦 ساطوري و سرخ ميكنيم. وقتي سبزي سرخ شد ماهي 🐟 را به باقي مواد اضافه كرده و سرخ ميكنيم. شيره تمر هندي افزوده و خوب هم ميزنيم.


مرحله سوم

حدود 4 ليوان آب اضافه كرده و اجازه ميدهيم تا همه مواد به جوش بيايد ماهي كه نيم پخت شد ماهي 🐟 را خارج كرده و برنج خيس شده 🍚 را اضافه ميكنيم تا زماني كه آب غذا كشيده شود و دمپخت را دم ميكنيم . ماهي ها هم روي پلو چيده تا دم بكشد.


نکته:

❌ حتما بزارید خوب ماهی 🐟 رو سبزی و پیاز و ادویه بمونه ک بوی زُخم ماهی گرفته شده.
❌ توی پیمانه آب دقت کنید مثلا اگر دو پیمونه برنج دارید چهار پیمونه آب بزنید.
❌ توی این غذا اصلا رب استفاده نمیشه همین فرق بین لخلاخ و دمپخت ماهیه.
❌ بهتره با ماهیه درسته (کامل) درست کنید و یا قسمت سفت ماهی رو انتخاب کنید.
پیشنهاد سرآشپز
نظرات کاربران

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.