طرز تهیه ماش و قمری غذای سنتی اصفهانی با گوشت خانگی و لذیذ
سلام به همراهان عزیز سایت آشپزم آموزش امروز طرز تهیه ماش و قمری + نکات مهم و تکمیلی هست، با این آموزش همراه باشید.
طرز تهیه ماش و قمری
مواد لازم برای 5 نفر
⫸ گوشت گوسفند 200 گرم
⫸ کلم قمری 2 عدد
⫸ ماش 2 لیوان
⫸ سبزی (شنبلیله، تره، جعفری و مرزه) 300 گرم
⫸ برنج نصف پیمانه
⫸ پیاز 2 عدد
⫸ فلفل، زردچوبه و نمک به مقدار لازم
پیشنهاد سرآشپز: طرز تهیه شله بریان زیره اصفهانی با گوشت گوسفندی با آموزش ساده
مرحله اول
برای درست کردن ماش و قمری ، ابتدا 200 گرم گوشت گوسفندی رو داخل یک قابلمه بریزید و به آن 3 لیوان آب اضافه کنید. قابلمه رو روی حرارت ملایم قرار بدید و زمان بدید تا گوشت نیم پز شود.
مرحله دوم
در فاصله پخت گوشت ، 2 لیوان ماش رو به خوبی پاک کنید ، بعد اونها را به صورت کامل بشورید و داخل قابلمه بریزید. بعد دو برابر حجم ماش به آن آب اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار بدید. سپس زمان بدید تا ماش به صورت کامل بپزد و نرم شود.
مرحله سوم
دو عدد کلم قمری را پوست بگیرید ، بعد آنها را بشورید و به کمک رنده ریز یا درشت اونها را رنده کنید. بعد کلم قمری رنده شده را به گوشت نیم پز شده اضافه کنید 10 دقیقه زمان بدید تا گوشت و کلم قمری با هم بجوشند.
مرحله چهارم
300 گرم سبزی که شامل شنبلیله ، تره ، جعفری و مرزه هست رو به خوبی بشورید و اون رو به صورت خیلی ریز و ساطوری خرد کنید.
مرحله پنجم
بعد سبزی خرد شده رو به همراه نصف پیمانه برنج که از قبل اون رو شستید ، به مخلوط کلم قمری و گوشت اضافه کنید و مجدد اجازه بدید تا 20 دقیقه مواد روی حرارت متوسط بمانند و آماده شوند.
مرحله ششم
بعد از گذشت این زمان ، ماشهایی که پخته شدهاند رو به ترکیب قبلی اضافه کنید. بعد زمان بدید تا غذا بجوشد و آب آن کشیده شود.
مرحله هفتم
بعد اینکه آب غذا به صورت کامل کشیده شد ، به کمک گوشت کوب ترکیبات داخل قابلمه رو انقدر بکوبید ، تا مواد کشدار شوند. بعد غذای آماده شده رو داخل ظرف سرو بریزید و سرو کنید. نوش جان
نکات مهم
◉ برای اینکه ماش و قمری بدون گوشت درست کنید ، کافیست که تمامی این مواد رو آماده کنید و فقط 200 گرم گوشت رو حذف کنید.
◉ یکی از نکاتی که باعث خوشمزه شدن این غذای اصفهانی میشود ، یکنواخت و کامل کوبیدن غذاست که باعث کشدار شدن آن بشود.
◉ برای اینکه نفخ ماشها گرفته شود ، حتماً اونها را از شب قبل به مدت 24 ساعت داخل آب بریزید تا خیس بخورند.
◉ یکی از نکاتی که باید به آن توجه کنید ، این هست که غذا نباید آب اضافی داشته باشد و آب آن باید به صورت کامل کشیده شود و به روغن بیفتد.
◉ اگر نمیخواهید که کلم قمریها را رنده کنید ، کافیست که آن را به همراه گوشت داخل قابلمه بریزید ، تا بپزد و نرم شود.