طرز تهیه شامی کباب یا شامی کوکو لرستان خوشمزه و عالی
سلام به آشپزان👩🏻🍳 سایت آشپزم آموزش امروز طرز تهیه یکی از غذاهای خیلی خوشمزه از استان لرستان هست به اسم شامی کباب لرستان
این غذا مزه ای نسبتا ترش و با شباهت به فسنجون داره و شما میتونید اون رو با در دسترس ترین مواد درست کنید ؛ با من همراه باشید .
طرز تهیه شامی کباب لرستان
مواد لازم برای 2 الی 3 نفر
⫸ گوشت چرخ کرده🥩 200 گرم
⫸ پیاز رنده شده🧅 2 عدد متوسط
⫸ گردو آسیاب شده 1 پیمانه
⫸ آرد نخودچی 2 قاشق غذاخوری
⫸ سبزی معطر خرد شده🌿 (ریحون،ترخون،مرزه) 1 قاشق غذاخوری
⫸ رب انار 2 قاشق غذاخوری
⫸ شیره انگور یا شکر 1 قاشق غذاخوری
⫸ زرد چوبه ، فلفل سیاه و نمک🧂 به مقدار لازم
مرحله اول
برای درست کردن این شامی خوشمزه اول از همه پیاز🧅 رو خوب پوست بگیرید و بشورید وقتی که پیاز خشک شد اون را رنده کنید و داخل ظرفی به همراه گوشت چرخ کرده🥩 بریزید سپس 2 قاشق غذاخوری گردوی آسیاب شده به همراه آرد نخودچی و سبزی معطر🌿 که شامل ریحون ، ترخون و مرزه هست را اضافه کنید ، حالا ادویه ها که شامل زرد چوبه ، فلفل سیاه و نمک🧂 هست رو اضافه کنید و خوب مواد را باهم ورز بدید تا ادویه ها به خورد گوشت بروند .
مرحله دوم
مواد شامی رو به اندازه دلخواهتون بردارید و آن را با دست گرد کنید و داخل ظرفی بچینید ، شامی ها را داخل روغن سرخ کنید در این مرحله نیاز نیست که شامی ها خوب پخته بشن هم اینکه سرخ بشن و رنگ آنها عوض بشه کافیه .
مرحله سوم
برای درست کردن سس شامی یک عدد پیاز🧅 متوسط رو پوست بگیرید و اون رو با رنده ریز رنده کنید سپس داخل همون روغن که شامی ها رو سرخ کردید پیاز رو سرخ کنید وقتی که پیاز سرخ شد و رنگ آنها طلایی شد به اون یک پیمانه گردوی آسیاب شده را اضافه کنید و تا وقتی بوی خامی گردوها گرفته بشه اون رو تفت بدید تفت بدید .
مرحله چهارم
در این مرحله دو قاشق غذاخوری رب انار به اون اضافه کنید اگر رب انارتون خیلی ترش هست یک قاشق غذاخوری شیره انگور یا شکر را به آن اضافه کنید. بعد از اینکه رب انار رو خوب تفت دادید مقداری آب به سس اضافه کنید و 10 الی 15 دقیقه اجازه بدهید تا سس به جوش بیاد و غلیظ بشه وقتی که سس غلیظ شد نوبت اضافه کردن شامی هاست شامی ها را داخل سس بچینید و 30 اجازه بدید تا سس غلیظ بشه و شامی هاتون بپزه ؛ نوش جان