طرز تهیه شیرازی پلو سنتی و مجلسی با مرغ و بادمجان
دوستان عزیز سایت آشپزم امروز براتون طرز تهیه یک غذای خیلی خوشمزه از شهر زیبای شیراز رو آوردیم که عاشق طعم اون میشید ، آموزش امروز طرز تهیه شیرازی پلو هست .
همانطور که از نام این غذا پیداست شیرازی پلو اصالتی شیرازی دارد ، این غذا را میتوان در دسته ته چین ها دسته بندی کرد ؛ ترکیب اصلی این غذا با مرغ و بادمجان است ولی بر حسب ذائقه با گوشت قلقلی هم میشود این غذای جذاب را تهیه و سرو کرد .
با این آموزش همراه باشید .
طرز تهیه شیرازی پلو
مواد لازم برای 3 الی 4 نفر
⫸ بادمجان متوسط 4 عدد
⫸ تخم مرغ 4 عدد
⫸ ماست چکیده 4 قاشق غذاخوری سرپر
⫸ روغن 1 و 1/4 پیمانه
⫸ نمک 3 قاشق چایخوری
⫸ زرشک 3 قاشق غذاخوری
⫸ شکر 1 قاشق چایخوری
⫸ برنج ایرانی 4 پیمانه
⫸ مرغ 400 گرم
⫸ خلال پسته 10 گرم
⫸ خلال بادام 20 گرم
پیشنهاد سرآشپز: طرز تهیه پلو شوشتری با مرغ خوشمزه و عالی به روش سنتی
مرحله اول
برای شروع بادمجان ها را پوست بگیرید و آنها را به صورت دایره ای خرد کنید بعد اون رو داخل آب و نمک قرار بدید تا تلخی بادمجان ها گرفته بشه ، داخل ماهیتابه کمی روغن بریزید و روی حرارت قرار بدید و بادمجان ها را داخل آن سرخ کنید بعد از اینکه بادمجان ها سرخ شدن آن را از داخل ماهیتابه خارج کنید و کنار بگذارید .
مرحله دوم
برنج را آبکش کنید و کنار بزارید ، 1 عدد تخم مرغ کامل و 3 عدد زرده تخم مرغ رو داخل یک ظرف بریزید و بعد به آن ماست چکیده ، کمی روغن ، زعفران دم شده ، نمک و فلفل سیاه اضافه کنید و همه مواد را خوب با هم مخلوط کنید تا یک بافت یکدست به دست بیاید .
مرحله سوم
برنج آبکش شده رو کم کم به آن اضافه کنید و مخلوط کنید داخل یک ماهیتابه مقداری روغن بریزید و بعد زرشک رو به همراه 1 قاشق چای خوری شکر به آن اضافه کنید بعد تفت بدید تا زرشک سرخ شود .
مرحله چهارم
داخل قابلمه مورد نظر کمی روغن بریزید و بعد یک لایه از برنج رو داخل آن بریزید سپس بادمجان ها را داخل آن بچینید و سینه مرغ که از قبل پخته و ریش ریش کردید را به همراه زرشک روی بادمجان ها بریزید و دوباره یک لایه بادمجان بچینید .
مرحله پنجم
باقیمانده برنج روی آن بریزید و با پشت قاشق آن را صاف کنید حالا قابلمه را با دمای 180 درجه به مدت 1 ساعت داخل فر قرار بدید ؛ نوش جان
نکات مهم :
📌 در صورتی که به فر دسترسی ندارید میتوناید از ماهیتابه استفاده کنید ولی قطعا با استفاده از فر نتیجه بهتری خواهید داشت .