طرز تهیه ته تالی یا تتالی اراکی با گوشت چرخ کرده به روش سنتی
سلام به مخاطبین عزیز سایت آشپزم امروز طرز تهیه یک کباب اراکی رو آوردیم که در شهر اراک طرفدار های زیادی داره و خیلی خوشمزست ، آموزش امروز طرز تهیه تتالی اراکی هست .
کباب تتالی یا ته تالی کباب یک غذای اصیل اراکی است که شباهت زیادی به کباب تابه ای داشته و از محبوبیت زیادی برخوردار است ، در زبان اراکی به ماهیتابه تال میگویند به همین دلیل چون در تهیه این غذا گوشت را ته یا کف ماهیتابه قرار میدهند به این غذا ته تالی گفته میشود .
با این آموزش همراه باشید .
طرز تهیه تتالی اراکی
مواد لازم برای 2 الی 4 نفر
⫸ گوشت چرخ کرده 400 گرم
⫸ پیاز 3 عدد
⫸ سیب زمینی 2 عدد
⫸ گوجه فرنگی 2 عدد
⫸ رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
⫸ غوره 2 قاشق غذاخوری
⫸ آب جوش 2 ليوان
⫸ نمك ، زردچوبه ، فلفل سیاه و پودر سیر از هركدام 1 قاشق چایخوری
پیشنهاد سرآشپز: طرز تهیه ساندویچ کتلت بازاری به روش شیرازی
مرحله اول
در مرحله اول 2 عدد پیاز را پوست بگیرید و با رنده ریز خوب رنده کنید و آب پیازها را بگیرید ، 400 گرم گوشت چرخ کرده را داخل یک ظرف بریزید و بعد پیاز های رنده شده و آبگیری شده را به آن اضافه کنید .
مرحله دوم
ادویه ها که شامل نمك ، زردچوبه ، فلفل سیاه و پودر سیر هست رو اضافه کنید و خوب گوشت رو ورز بدید تا ادویه ها به خورد گوشت بروند و بعد گوشت را به مدت 1 ساعت داخل یخچال قرار بدید تا گوشت استراحت کند .
مرحله سوم
در این فاصله 1 عدد پیاز را پوست بگیرید و بعد به صورت نگینی اون رو خرد کنید و داخل ماهیتابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار بدید و وقتی که روغن داغ شد پیاز را به مواد اضافه کنید و تفت بدید وقتی که پیاز کمی سبک شد به آن زردچوبه و فلفل سیاه رو اضافه کنید و تفت بدید .
مرحله چهارم
کمی که پیاز طلایی شد 1 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی را به پیاز اضافه کنید و تفت بدید وقتی که بوی خامی رب گرفته شد 2 لیوان آب جوش رو به بقیه مواد اضافه کنید و هم بزنید .
مرحله پنجم
گوشتی که داخل یخچال بود رو بیرون بیارید وبعد بدون روغن داخل ماهیتابه پهن کنید حالا 2 عدد سیب زمینی رو پوست بگیرید و بشویید و به صورت اسلایسی خرد کنید سپس سیب زمینی ها را روی گوشت بچینید .
مرحله ششم
2 عدد گوجه فرنگی رو هم بشورید و آنها را هم به صورت اسلایسی خورد کنید و روی گوشت بچینید برای ترش تر شدن غذا 2 قاشق غذاخوری غوره تازه روی گوشت بریزید در آخر سس آماده شده را روی گوشت بریزید و بعد در ماهیتابه را بزارید و ماهیتابه را روی حرارت به مدت 45 دقیقه قرار بدید ؛ نوش جان