طرز تهیه یپراخ دلماسی تبریزی با بلغور گندم ساده و خوش طعم

طرز تهیه یپراخ دلماسی تبریزی با بلغور گندم ساده و خوش طعمسلام به همراهان عزیز سایت آشپزم آموزش امروز طرز تهیه یپراخ دولماسی + نکات مهم و تکمیلی هست، با این آموزش همراه باشید.

درجه سختی: 7/10
زمان پخت: 60 دقیقه
زمان تهیه: 30 دقیقه

طرز تهیه یپراخ دولماسی

مواد لازم برای 4 الی 5 نفر

بلغور گندم نصف پیمانه

برنج نصف پیمانه

لپه 2 الی 3 قاشق غذاخوری

سبزی دلمه (تره، شوید و مرزه) نیم کیلو

سیر 6 حبه

پیاز 1 عدد

ماست 2 قاشق غذاخوری

نمک ، ادویه و زردچوبه به مقدار لازم

برگ مو به مقدار لازم


مرحله اول

برای درست کردن این غذای تبریزی خوشمزه ، ابتدا بلغور گندم و برنج رو داخل ظرف‌های جدا بریزید ، روی آنها مقداری آب بریزید و اجازه بدید تا 2 الی 3 دقیقه داخل آب بمانند. سپس آنها را آبکشی کنید و مجدد داخل ظرف‌های جدا بریزید. بعد روی آنها آب بریزید و نیم ساعت الی 2 ساعت زمان بدید تا داخل آب بمانند.


مرحله دوم

بعد از این مدت برنج و بلغور گندم را آبکش کنید ، با هم قاطی کنید و داخل یک ظرف بریزید. سپس به آنها زردچوبه ، نمک و ادویه دلخواهتون را بزنید. بعد 6 عدد سیر رو پوست بگیرید ، بشورید و به صورت خیلی ریز خرد کنید و به مواد قبلی اضافه کنید.


مرحله سوم

حالا تمامی مواد رو با هم ترکیب کنید. سپس سبزی دلمه که شامل تره ، شوید و مرز هست رو به مواد اضافه کنید و مجدد با هم ترکیب کنید. بعد این مواد رو کنار بذارید.


مرحله چهارم

یک عدد پیاز را پوست بگیرید ، بشورید و بعد آن را به صورت نگینی خرد کنید. سپس داخل یک قابلمه مقداری روغن بریزید ، روی حرارت ملایم قرار بدید و وقتی که روغن داغ شد ، پیاز را درون آن بریزید و تفت بدید تا سبک و طلایی شود.


مرحله پنجم

وقتی که پیاز سبک و طلایی شد ، 2 قاشق غذاخوری ماست رو به آن اضافه کنید و تفت بدید ، تا پیاز کامل سرخ شود. حالا ترکیب ماست و پیاز رو به مواد قبلی اضافه کنید و مخلوط کنید.


مرحله ششم

مواد رو داخل برگ موهایی که از قبل با مقداری آب پخته است بریزید و بپیچید. بعد داخل قابلمه مورد نظرتون چند عدد برگ مو بچینید ، سپس روی اونها دلمه‌ها رو بچینید.


مرحله هفتم

بعد از اینکه تمام دلمه‌ها رو داخل قابلمه چیدید ، روی آنها مقداری آب بریزید و مجدد روی آن چند برگ دلمه تازه بچینید. حالا در قابلمه رو بزارید و اون رو روی حرارت ملایم قرار بدید تا دلمه‌ها بپزد و آماده شود. نوش جان


نکات مهم
برای خوشمزه‌تر شدن این غذا ، پیشنهاد می‌کنیم که به پیاز به علاوه ماست مقداری تورتا که همان ته مانده کره حیوانی هست اضافه کنید.
برای اینکه برگ‌ها حین پیچیدن دلمه پاره نشود ، اون‌ها را داخل یک ظرف بچینید سپس روی آنها مقداری آب داغ بریزید و اجازه بدید تا داخل آب نرم شوند.
زمانی که می‌خواهید بلغور و برنج را خیس کنید ، به هیچ عنوان داخل آب آن نمک نریزید و بدون نمک اجازه بدید تا چند ساعت خوب خیس بخورند.
سبزی دلمه بهتر است که به صورت خیلی ریز خرد شود.
در تهیه این دلمه می‌توانید از ترشی برگ مو خانگی استفاده کنید.
برای ترش شدن دلمه‌ها ، می‌توانید هنگامی که می‌خواهید آنها را دم بذارید ، مقداری لیمو یا چند عدد گوجه سبز روی برگ‌ها قرار بدید.

پیشنهاد سرآشپز
نظرات کاربران

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.