طرز تهیه یپراخ دلماسی تبریزی با بلغور گندم ساده و خوش طعم
سلام به همراهان عزیز سایت آشپزم آموزش امروز طرز تهیه یپراخ دولماسی + نکات مهم و تکمیلی هست، با این آموزش همراه باشید.
طرز تهیه یپراخ دولماسی
مواد لازم برای 4 الی 5 نفر
⫸ بلغور گندم نصف پیمانه
⫸ برنج نصف پیمانه
⫸ لپه 2 الی 3 قاشق غذاخوری
⫸ سبزی دلمه (تره، شوید و مرزه) نیم کیلو
⫸ سیر 6 حبه
⫸ پیاز 1 عدد
⫸ ماست 2 قاشق غذاخوری
⫸ نمک ، ادویه و زردچوبه به مقدار لازم
⫸ برگ مو به مقدار لازم
پیشنهاد سرآشپز: طرز تهیه دلمه پیاز شکم پر به روش اسپانیایی خانگی و با طعم متفاوت
مرحله اول
برای درست کردن این غذای تبریزی خوشمزه ، ابتدا بلغور گندم و برنج رو داخل ظرفهای جدا بریزید ، روی آنها مقداری آب بریزید و اجازه بدید تا 2 الی 3 دقیقه داخل آب بمانند. سپس آنها را آبکشی کنید و مجدد داخل ظرفهای جدا بریزید. بعد روی آنها آب بریزید و نیم ساعت الی 2 ساعت زمان بدید تا داخل آب بمانند.
مرحله دوم
بعد از این مدت برنج و بلغور گندم را آبکش کنید ، با هم قاطی کنید و داخل یک ظرف بریزید. سپس به آنها زردچوبه ، نمک و ادویه دلخواهتون را بزنید. بعد 6 عدد سیر رو پوست بگیرید ، بشورید و به صورت خیلی ریز خرد کنید و به مواد قبلی اضافه کنید.
مرحله سوم
حالا تمامی مواد رو با هم ترکیب کنید. سپس سبزی دلمه که شامل تره ، شوید و مرز هست رو به مواد اضافه کنید و مجدد با هم ترکیب کنید. بعد این مواد رو کنار بذارید.
مرحله چهارم
یک عدد پیاز را پوست بگیرید ، بشورید و بعد آن را به صورت نگینی خرد کنید. سپس داخل یک قابلمه مقداری روغن بریزید ، روی حرارت ملایم قرار بدید و وقتی که روغن داغ شد ، پیاز را درون آن بریزید و تفت بدید تا سبک و طلایی شود.
مرحله پنجم
وقتی که پیاز سبک و طلایی شد ، 2 قاشق غذاخوری ماست رو به آن اضافه کنید و تفت بدید ، تا پیاز کامل سرخ شود. حالا ترکیب ماست و پیاز رو به مواد قبلی اضافه کنید و مخلوط کنید.
مرحله ششم
مواد رو داخل برگ موهایی که از قبل با مقداری آب پخته است بریزید و بپیچید. بعد داخل قابلمه مورد نظرتون چند عدد برگ مو بچینید ، سپس روی اونها دلمهها رو بچینید.
مرحله هفتم
بعد از اینکه تمام دلمهها رو داخل قابلمه چیدید ، روی آنها مقداری آب بریزید و مجدد روی آن چند برگ دلمه تازه بچینید. حالا در قابلمه رو بزارید و اون رو روی حرارت ملایم قرار بدید تا دلمهها بپزد و آماده شود. نوش جان
نکات مهم
◉ برای خوشمزهتر شدن این غذا ، پیشنهاد میکنیم که به پیاز به علاوه ماست مقداری تورتا که همان ته مانده کره حیوانی هست اضافه کنید.
◉ برای اینکه برگها حین پیچیدن دلمه پاره نشود ، اونها را داخل یک ظرف بچینید سپس روی آنها مقداری آب داغ بریزید و اجازه بدید تا داخل آب نرم شوند.
◉ زمانی که میخواهید بلغور و برنج را خیس کنید ، به هیچ عنوان داخل آب آن نمک نریزید و بدون نمک اجازه بدید تا چند ساعت خوب خیس بخورند.
◉ سبزی دلمه بهتر است که به صورت خیلی ریز خرد شود.
◉ در تهیه این دلمه میتوانید از ترشی برگ مو خانگی استفاده کنید.
◉ برای ترش شدن دلمهها ، میتوانید هنگامی که میخواهید آنها را دم بذارید ، مقداری لیمو یا چند عدد گوجه سبز روی برگها قرار بدید.