طرز تهیه مجبوس مرغ قطری خوشمزه و مجلسی + تمام نکات
سلام به همراهان سایت آشپزم آموزش امروز طرز تهیه مجبوس مرغ هست.
مجبوس مرغ یک غذای برنجی عربی است که با مرغ تهیه و سرو می شود. مجبوس مرغ از غذاهای ملی در کشورهای عربی خلیج فارس در خاورمیانه محسوب می شود . مجبوس مرغ بسیار خوشمزه و خوش عطر است و هم با گوشت و هم با مرغ تهیه می شود و طرز تهیه آسانی دارد این پلو به صورت کته یا دمی با آب مرغ یا آب گوشت تهیه می شود ، معروفیت مجبوس به دلیل ادویه و عطر و بو فوق العاده اون هست.
با این آموزش همراه باشید .
طرز تهیه مجبوس مرغ قطری
مواد لازم برای 2 الی 4 نفر
⫸ سینه مرغ🥠 (یا ران مرغ) 4 تکه
⫸ پیاز🧅 متوسط 3 عدد
⫸ سیر🧄 3 حبه
⫸ آب به مقدار لازم
⫸ برنج 3 الی 4 پیمانه
⫸ نخود پخته شده 1/2 پیمانه
مواد لازم برای ادويه هاي معطر
⫸ چوب دارچين 2 عدد
⫸ فلفل تند🌶️ ، فلفل سياه و تخم گشنيز به مقدار لازم
⫸ برگ بو 2 الی 3 عدد
⫸ ليمو عمانی 2 عدد
مواد لازم برای ادويه هاي پودري
⫸ نمك🧂
⫸ زردچوبه
⫸ پودر دارچين
⫸ پودر ليمو🍋
⫸ ادويه كاري
مواد لازم برای نخود ها
⫸ نمك🧂
⫸ فلفل تند🌶️
⫸ فلفل سياه
⫸ زرد چوبه
⫸ دارچين
مرحله اول
برای درست کردن مجبوس مرغ ابتدا یک عدد پیاز🧅 درشت را پوست بگیرید و اون رو به صورت خلالی خرد کنید بعد پیازها رو داخل ماهیتابه به همراه روغن تفت بدید وقتی که پیازها تون سبک شد ادویه های معطر که شامل چوب دارچین ، فلفل تند🌶️ ، فلفل سیاه ، برگ بو ، تخم گشنیز و لیمو عمانی هست را اضافه کنید و به همراه پیاز تفت بدید.
مرحله دوم
ادویه های پودری که شامل نمک🧂 ، زردچوبه ، پودر دارچین ، پودر لیمو و ادویه کاری هست را اضافه کنید و به همراه پیاز🧅 تفت بدید وقتی که بوی خامه ادویه ها گرفته شد به اون مرغ 🥠 را اضافه کنید و به همراه پیاز🧅 و ادویه اون رو تفت بدید.
مرحله سوم
بعد از اینکه ادویه ها و مرغ🥠 خوب باهم تفت خوردن مقداری آب به آن اضافه کنید تا مغز پخت شود ، وقتی که آب به نقطه جوش🔥 رسید و مرغ خوب پخت و نرم شد اون ها را از داخل آب در بیارید سپس برنج را آبکش کنید و داخل آب مرغ بریزید میتونید آب مرغ رو از صافی رد کنید و یا به همون شکل اجازه بدید که برنج بپزه .
مرحله چهارم
وقتی که آب برنج نسبتاً کشیده شد آن را وسط ظرف جمع کنید و روی اون به اندازه مورد نظر روغن بریزید سپس آن را دم بذارید ، در مرحله بعد داخل ظرف مقداری روغن بریزید و مرغ را داخل آن سرخ کنید.
مرحله پنجم
یک عدد پیاز🧅 رو بشورید و خشک کنید سپس به صورت خلالی خرد کنید داخل ماهیتابه به همراه روغن سرخ کنید سپس مقداری نخود رو داخل آب بریزید که بپزه وقتی نخودها پخت به پیاز🧅 که حالا طلایی و سبک شده اضافه کنید ، به نخود و پیاز چند پره برگ لیمو اضافه کنید و به اون ادویه ها که شامل نمک ، فلفل تند🌶️ ، فلفل سیاه ، زردچوبه و دارچین هست را اضافه کنید ، بعد از اینکه پیاز و نخود آماده شد به همراه برنج و مرغ🥠 رو داخل ظرف سرو بکشید ؛ نوش جان