طرز تهیه آبگوشت خوشمزه و جا افتاده برای 4 نفر

طرز تهیه آبگوشت خوشمزه و جا افتاده برای 4 نفر

سلام به هنرمندهای عزیز آشپزم امروز براتون یه غذای سنتی و اصیل داریم که همه دوستش دارند مطمعنا این غذا رو امتحان کردید غذای امروز طرز تهیه آبگوشت هست از تجربتون برام کامنت بذارید با من همراه باشید

درجه سختی: 8/10

زمان پخت: 120 دقیقه
زمان تهیه: 30 دقیقه

طرز تهیه آبگوشت

مواد لازم برای 4 نفر

نخود و لوبیای سفید 1 لیوان بزرگ

گوجه فرنگی 2 عدد بزرگ

پیاز پوست گرفته شده 2 عدد متوسط

⫸ فلفل سبز تازه 2 تا 3 عدد

⫸ نمک،فلفل و آبلیمو به مقدار لازم

گوشت گوسفند با استخوان و چربی 500 گرم

سیب زمینی شسته شده با پوست 3 عدد متوسط

رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذا خوری

سیر به دلخواه 1 حبه بزرگ


مرحله اول

نخود و لوبیا را از شب قبل در مقداری آب ( سه برابر حجم خیس نخورده نخود و لوبیا ) خیس كنید.

گوشت را همراه چربی و استخوان به همراه نخود و لوبیا، یك عدد از پیازها، یك حبه سیر و گوجه فرنگی ها که هرکدام را پوست گرفته و به دو نیم کرده اید در ظرف مناسبی بریزید و شش برابر حجم آنها آب از قبل جوشیده سرد به آنها اضافه كنید .( دقت كنید هنگامی كه گوشت را میپزید از ابتدا به آن نمك و ادویه نزنید چون باعث دیرپز شدن گوشت می شود).


مرحله دوم

اگر از دیزی گلی استفاده می كنید، توجه داشته باشید كه حتما از شعله پخش كن بین شعله مستقیم و ظرف دیزی استفاده كنید . این ظرف زمان پخت را طولانی تر و درعوض طعم غذا را خیلی بهتر و غذا را جا افتاده تر می كند. بعد از حدود یك ساعت و نیم فلفل سبز ها را به دیزی بیفزائید.


مرحله سوم

در تمام مراحل پخت دقت كنید كه شعله زیر ظرف ملایم باشد تا غذا جا بیفتد. یك ساعت بعد از اضافه كردن فلفل ، سیب زمینی ها را با پوست داخل غذا بریزید.


مرحله چهارم

پیازی كه اول به غذا اضافه كردید از ظرف خارج كنید و دور بیندازید. چربی گوشت را نیز از ظرف خارج كنید. به همراه یك عدد پیاز باقیمانده خوب بكوبید.(می توانید اول پیاز ریز رنده كنید بعد چربی را بكوبید و با هم مخلوط كنید ) و داخل غذا بریزید .


مرحله پنجم

در این مرحله كه گوشت و نخود و لوبیا نرم و پخته شده اند، نمك و فلفل سیاه را به میزان دلخواه به غذا اضافه كنید.نیم ساعت آخر لیمو عمانی یا آبلیمورو اضاف کنید تا خیلی ترش نشه


نکات مهم
در صورتی كه غذای شما رنگ دلخواهتان را نداشت میتوانید از یك قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی سرخ شده در كمی روغن ، داخل غذا استفاده كنید.
سرخ كردن رب قبل از مصرف داخل غذا به جهت از بین بردن بوی خامی رب و همچنین بهتر كردن رنگ رب است اگر هنگام سرخ كردن رب یك قاشق چایخوری زعفران دم كرده هم به آن بیفزایید نتیجه بهتری می گیرید.
این غذا هر چه زمان پختش طولانی تر باشد جا افتاده تر و خوش مزه و خوش رنگ تر می شود.معمولا این غذا را با آب زیاد درست می كنند و بهتر است اول كار به اندازه كافی در ظرف آب بریزید

•  •  •  •  •  •  •  •  •  دستور پخت دوم  •  •  •  •  •  •  •  •  •

طرز تهیه آبگوشت خوشمزه و جا افتاده برای 4 نفر

طرز تهیه دیزی
مواد لازم برای 5 نفر

نخود 120 گرم

گوشت گوسفندی 400 گرم

دنبه گوسفندی 30 گرم

گوجه 7 الی 8 عدد

پیاز 2 عدد

لوبیا سفید 120 گرم

زردچوبه 1 قاشق چایخوری

سماق نصف قاشق چا‌یخوری

فلفل سیاه نصف قاشق چایخوری

پاپریکا شیرین نصف قاشق چا‌خوری

سیب زمینی 2 عدد

نمک به مقدار لازم


مرحله اول

برای درست کردن این غذای سنتی خوشمزه ابتدا نخود و لوبیا رو داخل یک ظرف بریزید و به آن مقداری آب اضافه کنید . 12 ساعت زمان بدید تا لوبیا و نخود داخل آب بمانند ، خیس بخورند و نفخ حبوبات اون‌ها به صورت کامل گرفته شود.


مرحله دوم

پیاز رو پوست بگیرید و بشورید ، بعد با رنده ریز اون‌ها رو رنده کنید و داخل یک ظرف بریزید. حالا گوجه‌ها رو هم بشورید و بعد با قسمت ریز رنده خوب پوره کنید. حالا پیاز پوره شده رو به همراه گوجه پوره شده داخل یک قابلمه بریزید. بعد به آن گوشت ، دنبه ، زردچوبه ، سماق ، فلفل سیاه و پاپریکا اضافه کنید.


مرحله سوم

دو لیوان آب روی مواد بریزید و قابلمه رو روی حرارت نسبتاً کم قرار بدید. دو ساعت و نیم زمان بدید تا مواد بپزند و آماده شوند. بعد از گذشت دو ساعت و نیم ، دنبه‌ها را از داخل مواد خارج کنید و به آن مقداری نمک اضافه کنید. بعد با یک گوشت کوب دنبه را بکوبید و مجدد به آبگوشت اضافه کنید.


مرحله چهارم

سیب زمینی‌ها رو پوست بگیرید و بشورید و به همراه دو لیوان آب جوش به مواد داخل قابلمه اضافه کنید. یک ساعت دیگر زمان بدید تا سیب زمینی‌ها هم بپزند. بعد از گذشت این زمان ، استخوان‌ها را از داخل مواد خارج کنید و دور بریزید. بعد آبگوشت رو داخل کاسه بریزید و باقی مواد رو با گوشت کوب بکوبید و غذا رو سرو کنید. نوش جان


نکات مهم
حتماً سیب زمینی رو بعد از اینکه تمامی مواد پختند ، اضافه کنید تا خیلی له و پوره نشوند.
یکی از نکاتی که باعث خوشمزه‌تر شدن آبگوشت شما می‌شود ، این هست که نخود و لوبیا را از شب قبل و به مدت 12 ساعت خیس کنید.
از نکاتی که باعث خوشمزه‌تر شدن غذا می‌شود ، این هست که آبگوشت رو با زمان طولانی و حرارت کم بپزید.
برای اینکه آبگوشت شما خیلی خوشرنگ‌تر باشد ، می‌توانید یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی سرخ شده هم به آن اضافه کنید.

پیشنهاد سرآشپز
نظرات کاربران

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.