طرز تهیه کباب سرداشی همدان رستورانی و مجلسی
سلام به هنرمندای عزیز سایت آشپزم امروز براتون یک غذای همدانی آوردیم براتون که مطمعنا بعد از خوردن عاشقش میشید.آموزش امروز طرز تهیه کباب سرداشی هست.با این آموزش خیلی راحت دستور پخت این کباب خوشمزه رو یاد بگیرید و از خوردن اون لذت ببرید.با من همراه باشید.
طرز تهیه کباب سرداشی
مواد لازم برای 4 نفر
⫸ گوشت چرخ کرده 400 گرم
⫸ سیب زمینی و پیاز متوسط هرکدام 1 عدد
⫸ سیب زمینی و گوجه فرنگی و فلفل دلمه ای برای روی کباب
⫸ کره حیوانی 40 گرم
⫸ سماق 1 قاشق چایخوری
⫸ نمک نصف قاشق چایخوری
⫸ فلفل سیاه 1/3 قاشق چایخوری
⫸ زردچوبه 1/3 قاشق چایخوری
⫸ زعفران دم کرده ۲قاشق غذاخوری
⫸ برنج ایرانی 300 گرم
⫸ زعفران دم کرده 3 قاشق غذاخوری
⫸ نون لواش برای تهدیگ
مرحله اول
در مرحله اول زعفران را آسیاب کنیم بعد به اون چند قالب یخ اضافه کنید سپس سپس آن را روی حرارت کتری قرار بدید حالا یک عدد سیب زمینی را پوست بگیرید و آن را بشویید بعد یک عدد سیب زمینی رو بشورید و پوست آن را بگیرید.
مرحله دوم
حالا در این مرحله سیب زمینی و پیاز رو با رنده ریز رنده کنید و یا اگه غذاساز دارید با اون سیب زمینی و پیاز رو پوره کنید حالا زیر زمینی و پیاز را با هم داخل صافی بریزید و ۸۰ درصد آب آن را بگیرید.حالا اونهارو داخل کاسه بریزید
مرحله سوم
در این مرحله به ترکیب سیب زمینی و پیاز ۴۰۰ گرم گوشت چرخ کرده اضافه کنید سپس ادویه هامون که شامل نمک و فلفل سیاه و سماق و زردچوبه هست را اضافه کنید. حالا به اندازه ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری از زعفران دم کرده را به آن اضافه کنید تا همه مواد را خوب با دست و هم ورز بدید.
مرحله چهارم
حالا کف ماهیتابه رو با کره چرب کنید و وقتی که کف ماهیتابه خوب چرب شد یک چونه از مخلوط گوشت رو بردارید و با نوک انگشت داخل کف ماهیتابه پهن کنید.
مرحله پنجم
حالا در این مرحله سیب زمینی و گوجه فرنگی و فلفل دلمه رو خوب بشورید بعد پوست سیب زمینی را بگیرید و اون رو به صورت اسلایسی خرد کنید. بعد گوجه ها را هم به صورت اسلایسی خرد کنید سپس فلفل دلمه ای هارو هم مثل گوجه و سیب زمینی ها خرد کنید.
مرحله ششم
حالا در این مرحله گوجه ها را روی گوشتی که کف ماهیتابه پهن کردید بچینید حالا روی گوجه فرنگی ها سیب زمینی ها را بچینید بعد روی سیب زمینی ها فلفل دلمه ها را بچینید.حالا روی ماهیتابه رو فویل بکشید و داخل فر به مدت ۱ ساعت با دمای ۲۰۰ درجه قرار بدید تا بپزه.
مرحله هفتم
حالا بریم سراغ پخت برنج زعفرانی داخل قابلمه به مقدار مورد نظرتون بر روی حرارت قرار بدید تا وقتی که به جوش میاد وقتی که آب شروع کرده جوشیدن به اون یک قاشق غذاخوری آب اضافه کنید سپس برنج را به آن اضافه کنید بعد از اینکه برنج به جوش اومد کف روی آب رو بگیرید.حالا برنج رو آبکش کنید و آن را زیر آب سرد بگیرید تا نمک اضافه اون گرفته بشه.
مرحله هشتم
حالا بریم سراغ دم کردن برنج قابلمه را روی حرارت قرار بدید و کف آن مقداری روغن کنجد بریزید بعد باقی مانده زعفرانی که درم کردید رو به روغن اضافه کنید و وقتی که روغن داغ شد نون رو کف قابلمه بذارید. حالا برنج آبکش شده رو روی نون بریزید و آن را وسط جمع کنید سپس مقداری روی اون روغن و آب بریزید بعد با دسته قاشق روی اون حفره ایجاد کنید حالا در قابلمه رو بذارید و اجازه بدید که برنج با شعله کم بپزه.
مرحله نهم
در این مرحله بعد از یک ساعت کباب ها را از داخل فر بیرون بیارید فویل روی آن را جدا کنید و مجددا آن را به مدت نیم ساعت داخل فر قرار بدید.حالا بعد از پخت برنج و طلایی شدت کباب غذای ما آمادست.نوش جان
نکته
❌ گرفتن آب سیب زمینی و پیاز خیلی مهمه و با رنده ریز رنده کن
❌ ورز دادن خمیر کباب خیلی مهمه و باید حسابی منسجم بشه
❌ تایم پخت اولیه با روکش فویل،یک ساعت و تایم پخت دوم بدون روکش تقریبا نیم ساعت هست.
❌ ترتیب چیدن سبزیجات روی کباب خیلی مهمه.
❌ برای دم کردن زعفران اول آسیاب کن و بعدش با یخ بزار تا آب بشه.یه قاشق آبجوش اگر بهش اضافه کنی شوک میده و رنگش چندبرابر بیشتر میشه.