طرز تهیه موساکا یا گراتن بادمجان یونانی با گوشت
سلام به هنرمندان عزیز سایت آشپزم امروز طرز تهیه گراتن خیلی متفاوت رو آوردیم که بسیار خوشمزست و یک گزینه عالی برای مهمونی ها و دورهمی هاتون هست.
موساکا یک غذای بر پایه بادمجان یا سیب زمینی یونانی است که اغلب شامل گوشت چرخ کرده است .
آموزش امروز طرز تهیه موساکا یا گراتن بادمجان هست ، با این آموزش همراه باشید.
طرز تهیه موساکا یا گراتن بادمجان
مواد لازم برای 4 الی 6 نفر
⫸ بادمجان 5 عدد متوسط
⫸ پیاز نگینی 1 عدد کوچک
⫸ گوشت چرخ شده 200 گرم
⫸ سیر له شده 2 عدد
⫸ رب 1 قاشق غذاخوری سرپر
⫸ زردچوبه فلفل سیاه و نمک از هرکدام 1 قاشق چایخوری
⫸ پنیر موزارلا رنده شده 150 گرم
مواد لازم برای سس بشامل
⫸ کره 25 گرم
⫸ آرد 1 قاشق غذاخوری
⫸ فلفل سیاه 1/2 قاشق چایخوری
⫸ جوز هندی 2 پینچ
⫸ پودر سیر 1/2 قاشق چایخوری
⫸ نمک 1/2 قاشق چایخوری
⫸ شیر 250 سی سی
پیشنهاد سرآشپز: طرز تهیه گراتن مرغ و سیب زمینی با سس بشامل
مرحله اول
ابتدا ۵ عدد بادمجان را پوست بگیرید و بعد به صورت نواری و باریک برش بزنید ، داخل یک کاسه بزرگ مقداری آب بریزید و داخل آب کمی نمک بریزید و هم بزنید تا وقتی که نمک داخل آب حل بشه بعد بادمجان ها را داخل آن بریزید تا تلخی بادمجان ها گرفته بشه.
مرحله دوم
بعد از اینکه تلخی بادمجان ها گرفته شد آنها را از داخل آب بیرون بیارید و با دستمال خشک کنید و داخل ماهیتابه مقداری روغن بریزید و بادمجان ها را داخل روغن سرخ کنید بعد از اینکه بادمجان ها سرخ شد آنها را از داخل ماهیتابه بیرون بیاید روی دستمال روغن گیر بذارید تا روغن اضافی آنها گرفته بشه.
مرحله سوم
یک عدد پیاز کوچک را پوست بگیرید و بعد به صورت نگینی اون رو خورد کنید سپس داخل ماهیتابه مقداری روغن بریزید و پیازها را داخل آن بریزید و تفت بدید تا وقتی که پیازها سبک بشن وقتی که پیازها سبک شد ۲۰۰ گرم گوشت چرخ کرده رو به اون اضافه کنید و تفت بدید تا وقتی که گوشت تغییر رنگ بده.
مرحله چهارم
وقتی که گوشت تغییر رنگ داد ۲ حبه سیر له شده ، یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی ، زردچوبه ، فلفل سیاه و نمک رو اضافه کنید و آنها را با هم مخلوط کنید و تفت بدید تا گوشت مغز پخت بشه.
مرحله پنجم
برای درست کردن سس بشامل ۲۵ گرم کره رو داخل یک قابلمه بریزید و روی حرارت قرار بدید وقتی که کره آب شد یک قاشق غذاخوری آرد رو به اون اضافه کنید و تفت بدید تا خامی آرد گرفته بشه وقتی که خامی آرد گرفته شد به آن فلفل سیاه ، جوز هندی ، پودر سیر و نمک رو اضافه کنید در آخر شیر رو کم کم اضافه کنید و با هم مخلوط کنید.
مرحله ششم
داخل ظرف مورد نظرتون یک لایه از سس بشامل بریزید سپس بادمجان ها را روی آن بچینید و یک لایه گوشت روی اون بریزید سپس یک لایه سس بشامل بریزید و بعد یک لایه پنیر موزارلا رنده شده روی آنها بریزید و این کار را تکرار کنید تا وقتی که ظرف پر بشه بعد ظرف رو داخل فر با دمای ۲۰۰ درجه به مدت ۲۰ دقیقه قرار بدید تا بپزه ؛ نوش جان