طرز تهیه نان خاچاپوری گرجستانی خوشمزه با طعم متفاوت
دوستان عزیز سایت آشپزم امروز طرز تهیه یک نان گرجستانی رو آوردیم که میتونید اون رو به صورت خیلی راحت تهیه و میل کنید ؛ آموزش امروز نان خاچاپوری گرجستانی است .
نان خاچاپوری یکی از محبوب ترین غذاهای گرجستانی است که به معنی نان پنیری می باشد ، این غذا معمولا در وعده شام یا به عنوان میان وعده تهیه و سرو میشود .
با این آموزش همراه باشید .
طرز تهیه نان خاچاپوری گرجستانی
مواد لازم برای 2 عدد خمیر
⫸ آرد 2 پیمانه
⫸ آب ولرم 3/4 پیمانه
⫸ خمیر مایع فوری 1 قاشق چایخوری
⫸ نمک 1/2 قاشق چایخوری
⫸ شکر 1/2 قاشق غذاخوری
⫸ روغن مایع 3 قاشق غذاخوری
مواد لازم برای مواد داخل نان
⫸ پنیرپیتزا 60 گرم
⫸ پنیرخامه ای 70 گرم
⫸ نمک ، فلفل سیاه و پودرسیر به مقدار لازم
⫸ رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
⫸ سس گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
⫸ آویشن ، پودر سیر ، فلفل سیاه ، پاپریکا به مقدار لازم
پیشنهاد سرآشپز: طرز تهیه لاه ماجون ترکیه ای با گوشت چرخ کرده در فر
مرحله اول
ابتدا مواد خشک رو که شامل آرد ، نمک ، خمیر مایه و شکر هست رو باهم مخلوط کنید و بعد آب ولرم رو به آن اضافه کنید و هم بزنید و بعد با دست خمیر رو هم بزنید تا وقتی که خمیر جمع شود .
مرحله دوم
بعد از جمع شدن خمیر روغن مایع رو اضافه کنید و حدود 10 الی 15 دقیقه ورز بدید تا روغن به خورد خمیر بره و در نهایت خمیر نرم و لطیفی به دست بیاد و به دست نچسبه روی خمیر رو سلفون بکشید و اجازه بدید تا به مدت 1 ساعت در جای گرم استراحت کند .
مرحله سوم
برای درست کردن مواد داخل نان پنیر خامه ای ، پنیر پیتزا و ادویه های مورد نظر را با هم مخلوط کنید به صورت جداگانه رب گوجه فرنگی ، سس گوجه فرنگی و ادویه ها را باهم مخلوط کنید و آن را به همراه مواد پنیری داخل یخچال قرار بدید .
مرحله چهارم
بعد از اینکه خمیر استراحت کرد و حجم آن 2 برابر شد پف خمیر را بگیرید و آن را روی کاغذ روغنی قرار بدید و آن را به 2 قسمت تقسیم کنید .
مرحله پنجم
زیر و روی خمیر را کمی آرد بپاشید و با وردنه به شکل بیضی دربیاورد کناره های خمیر را پنیر پیتزا بریزید و لبه های آن را به سمت داخل برگردانید بعد روی یکی از خمیرها مواد پنیری و روی دیگری سس گوجه فرنگی بریزید .
مرحله ششم
برای رومال میتونید از سفیده تخم مرغ استفاده کنید حالا آنها را داخل فری که از قبل با دمای 170 درجه گرم کردید به مدت 20 دقیقه قرار بدید تا نان ها کمی طلایی شود .
مرحله هفتم
نان ها را از فر دربیارید و وسط مواد پنیری رو کمی گود کنید و 1 عدد زرده تخم مرغ وسط آن قرار بدید و دوباره به مدت 10 دقیقه داخل فر قرار بدید ؛ نوش جان
نکات مهم :
📌این غذا باید بلافاصله بعد از پخت تخم مرغ و خارج شدن از فر سرو شود .
📌در صورت عدم تمایل به طعم سس گوجه ، مواد پنیری را دوبرابر تهیه کنید تا برای دو نان کافی باشد .