طرز تهیه آش جو ملایر به روش اصلی همدانی + نکات مهم
سلام به همراهان عزیز سایت آشپزم آموزش امروز طرز تهیه آش جو ملایر + نکات مهم و تکمیلی هست، با این آموزش همراه باشید.
طرز تهیه آش جو ملایر
مواد لازم برای 5 نفر
⫸ نمک ، فلفل سیاه و زرد چوبه به مقدار لازم
⫸ نعنا به مقدار لازم
⫸ جو 1/5 پیمانه
⫸ نخود و لوبیا 1/2 پیمانه
⫸ آب قلم 8 پیمانه
⫸ کشک 2 پیمانه
⫸ پیاز 1 عدد
پیشنهاد سرآشپز: طرز تهیه کباب سرداشی همدان رستورانی و مجلسی
مرحله اول
برای درست کردن این غذای همدانی خوشمزه ابتدا جو، نخود و لوبیا رو داخل ظرف های جداگانه بریزید. حالا 1 لیوان آب گرم روی هر کدام از حبوبات بریزید و یک شب تا صبح زمان بدید ، تا حبوبات خیس بخورند و نفخ آنها گرفته شود.
مرحله دوم
بعد از اینکه نفخ حبوبات گرفته شد ، آن ها رو آبکش کنید. حالا جو خیس خورده رو به همراه آب قلم و نمک داخل یک قابلمه بریزید ، روی حرارت ملایم قرار بدید و زمان بدید تا آب قلم به جوش بیاید. سپس در قابلمه رو بزارید و زمان بدید تا جو به صورت کامل بپزد.
مرحله سوم
نخود و لوبیا رو داخل یک قابلمه بریزید و به آنها 2 لیوان آب اضافه کنید ، قابلمه رو روی حرارت ملایم قرار بدید و زمان بدید تا به صورت کامل بپزند و نرم شوند.
مرحله چهارم
در این فاصله پیاز رو پوست بگیرید ، بشورید و به صورت نگینی خرد کنید. حالا داخل یک ماهیتابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار بدید. وقتی که روغن داغ شد ، پیاز رو درون آن بریزید و تفت بدید تا سبک و طلایی شود.
مرحله پنجم
به آن زردچوبه و فلفل رو اضافه کنید و تفت بدی تا عطر ادویه آزاد شود. حالا نخود و لوبیا پخته شده رو به همراه پیاز سرخ شده ، به جو که تا الان پخته اضافه کنید و در قابلمه رو بزارید تا آش کاملا جا بیفتد و لعاب دار شود.
مرحله ششم
کشک رو داخل یک ظرف بریزید و به آن مقداری آب اضافه کنید و هم بزنید ، تا بافت کشک به صورت کامل داخل آب باز شود و رقیق شود. سپس آن رو روی حرارت ملایم قرار بدی و اجازه بدید 20 دقیقه کشک بجوشد.
مرحله هفتم
در 10 الی 15 دقیقه آخر کشک رقیق شده رو به آش اضافه کنید و غذا رو سرو کنید. نوش جان
نکات مهم
◉ این آش در اصل بدون سبزی درست میشود ، اما اگر دوست داشته باشید میتوانید کمی اسفناج یا سبزی آش ریز خرد شده به آن اضافه کنید.
◉ یکی از نکاتی که باعث خوشمزه تر شدن آش جو ملایری میشود ، وجود پیاز سرخ کرده فراوان است.
◉ حتما کشک را 20 دقیقه بجوشانید و در اواخر پخت یعنی 10 تا 15 دقیقه آخر به آش اضافه کنید.