طرز تهیه آش جو ملایر به روش اصلی همدانی + نکات مهم

طرز تهیه آش جو ملایر به روش اصلی همدانی + نکات مهمسلام به همراهان عزیز سایت آشپزم آموزش امروز طرز تهیه آش جو ملایر + نکات مهم و تکمیلی هست، با این آموزش همراه باشید.

درجه سختی: 8/10
زمان پخت: 120 دقیقه
زمان تهیه: 320 دقیقه

طرز تهیه آش جو ملایر

مواد لازم برای 5 نفر

نمک ، فلفل سیاه و زرد چوبه به مقدار لازم

نعنا به مقدار لازم

جو 1/5 پیمانه

نخود و لوبیا 1/2 پیمانه

آب قلم 8 پیمانه

کشک 2 پیمانه

پیاز 1 عدد


مرحله اول

برای درست کردن این غذای همدانی خوشمزه ابتدا جو، نخود و لوبیا رو داخل ظرف های جداگانه بریزید. حالا 1 لیوان آب گرم روی هر کدام از حبوبات بریزید و یک شب تا صبح زمان بدید ، تا حبوبات خیس بخورند و نفخ آنها گرفته شود.


مرحله دوم

بعد از اینکه نفخ حبوبات گرفته شد ، آن ها رو آبکش کنید. حالا جو خیس خورده رو به همراه آب قلم و نمک داخل یک قابلمه بریزید ، روی حرارت ملایم قرار بدید و زمان بدید تا آب قلم به جوش بیاید. سپس در قابلمه رو بزارید و زمان بدید تا جو به صورت کامل بپزد.


مرحله سوم

نخود و لوبیا رو داخل یک قابلمه بریزید و به آنها 2 لیوان آب اضافه کنید ، قابلمه رو روی حرارت ملایم قرار بدید و زمان بدید تا به صورت کامل بپزند و نرم شوند.


مرحله چهارم

در این فاصله پیاز رو پوست بگیرید ، بشورید و به صورت نگینی خرد کنید. حالا داخل یک ماهیتابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار بدید. وقتی که روغن داغ شد ، پیاز رو درون آن بریزید و تفت بدید تا سبک و طلایی شود.


مرحله پنجم

به آن زردچوبه و فلفل رو اضافه کنید و تفت بدی تا عطر ادویه آزاد شود. حالا نخود و لوبیا پخته شده رو به همراه پیاز سرخ شده ، به جو که تا الان پخته اضافه کنید و در قابلمه رو بزارید تا آش کاملا جا بیفتد و لعاب دار شود.


مرحله ششم

کشک رو داخل یک ظرف بریزید و به آن مقداری آب اضافه کنید و هم بزنید ، تا بافت کشک به صورت کامل داخل آب باز شود و رقیق شود. سپس آن رو روی حرارت ملایم قرار بدی و اجازه بدید 20 دقیقه کشک بجوشد.


مرحله هفتم

در 10 الی 15 دقیقه آخر کشک رقیق شده رو به آش اضافه کنید و غذا رو سرو کنید. نوش جان


نکات مهم
این آش در اصل بدون سبزی درست میشود ، اما اگر دوست داشته باشید میتوانید کمی اسفناج یا سبزی آش ریز خرد شده به آن اضافه کنید.
یکی از نکاتی که باعث خوشمزه تر شدن آش جو ملایری میشود ، وجود پیاز سرخ کرده فراوان است.
حتما کشک را 20 دقیقه بجوشانید و در اواخر پخت یعنی 10 تا 15 دقیقه آخر به آش اضافه کنید.

پیشنهاد سرآشپز
نظرات کاربران

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.