طرز تهیه آش لخشک خراسانی به روش سنتی برای افطار
سلام به هنرمندان عزیز سایت آشپزم آموزش امروز طرز تهیه یک آش خوشمزه خراسانی رو آوردم که شباهت خیلی زیادی به آش رشته داره ، آموزش امروز طرز تهیه آش لخشک خراسانی هست .
آش لخشک با نام های آش لاخشه و آش لخشه نیز معروف است این آش از آشهای سنتی استان خراسان است ؛ در این آش از حبوبات کمی استفاده میشود و بسیار سبک است در این آش به عنوان چاشنی میتوان از کشک و نعنا داغ استفاده کرد .
با این آموزش همراه باشید .
طرز تهیه آش لخشک خراسانی
مواد لازم برای 3 الی 5 نفر
⫸ نخود و لوبیا و عدس 1 پیمانه
⫸ اسفناج 500 گرم
⫸ سیر 3 حبه
⫸ نعنا خشک 2 قاشق غذاخوری
⫸ کشک 2 قاشق غذاخوری
⫸ آرد 2 الی پیمانه
⫸ آب 9 پیمانه
⫸ زردچوبه و نمک به مقدار لازم
⫸ پیاز 3 عدد
⫸ سرکه نصف استکان
پیشنهاد سرآشپز: طرز تهیه ترشی مشهدی اصل + ادویه ترشی مشهدی
مرحله اول
ابتدا حبوبات را که شامل نخود ، لوبیا و عدس هست به همراه آب داخل قابلمه بریزید تا بپزه بعد از پخت اونها رو آبکش کنید .
مرحله دوم
3 عدد پیاز را پوست بگیرید و به صورت نگینی اونها رو خرد کنید سپس به همراه روغن داخل ماهیتابه بریزید و آنها را تفت بدید وقتی که پیاز کمی سبک شد به آن زردچوبه و فلفل اضافه کنید و کمی تفت بدید حالا اسفناج ها رو به همراه سیرهای خرد شده ، پیاز داغ و حبوبات داخل قابلمه ریخته بعد روی آنها آب بریزید تا همه مواد با هم بپزند .
مرحله سوم
برای درست کردن لخشک ها به 1 لیوان آب جوشیده خنک شده مقداری زردچوبه و نمک اضافه کنید و هم بزنید تا وقتی که در آب حل بشن و کم کم آن را به آرد اضافه کنید و هم بزنید تا وقتی که آرد به دست نچسبه .
مرحله چهارم
خمیر را روی سطح کار بگذارید و با وردنه آنها را صاف کنید و به قطعات تقریباً بزرگ آن را برش بزنید حالا نصف استکان سرکه را به آش اضافه کنید بعد لخشک ها را به صورت لایه لایه داخل آش بریزید بعد از اضافه کردن لخشک ها اگر دیدید آب آش کمه آب جوشیده به آن اضافه کنید و در قابلمه را ببندید .
مرحله پنجم
بعد از 40 دقیقه نعنا داغ رو هم به آش اضافه کنید بعد کشک رو با روغن حیوانی ، نعنا داغ و زردچوبه مخلوط کرده و همراه با آش سرو کنید ؛ نوش جان