طرز تهیه قلیف چال غذای سنتی خراسان شمالی با روش اصلی

طرز تهیه قلیف چال غذای سنتی خراسان شمالی با روش اصلیسلام به همراهان عزیز سایت آشپزم آموزش امروز طرز تهیه قلیف چال + نکات مهم و تکمیلی هست، با این آموزش همراه باشید.

درجه سختی: 6/10
زمان پخت: 240 دقیقه
زمان تهیه: 40 دقیقه

طرز تهیه قلیف چال

مواد لازم برای 5 الی 7 نفر

برنج 5 پیمانه

گوشت گوسفندی 2 کیلو

گوجه 4 عدد

پیاز 2 عدد

روغن حیوانی به مقدار لازم

نمک ، فلفل و ادویه به مقدار لازم

آب 10 پیمانه


مرحله اول

برای درست کردن این غذای خراسانی خوشمزه ، ابتدا به اندازه یک دیگ مسی داخل زمین چاله‌ای درست کنید. داخل چاله رو با هیزم مخصوص پر کنید و آن را آتیش بزنید تا تبدیل به زغال شود.


مرحله دوم

بعد از اینکه زغال مورد نظرتون آماده شد ، مقداری از اون را از چاله بیرون بیاورید و دیگ مسی رو داخل چاله قرار بدید. گوشت گوسفندی رو داخل دیگ مسی بریزید و به آن نمک ، فلفل و ادویه را اضافه کنید.


مرحله سوم

سپس دو عدد پیاز را پوست بگیرید ، به صورت اسلایسی اون رو خرد کنید و روی گوشت گوسفندی بریزید. بعد 4 عدد گوجه فرنگی رو هم بشورید و اون‌ها رو به صورت اسلایسی خرد کنید و روی گوشت بچینید.


مرحله چهارم

در این مرحله برنجی که از قبل شستید ، روی مواد بریزید و به ازای هر پیمانه برنج 2 پیمانه آب به مواد اضافه کنید.


مرحله پنجم

در آخر مقداری روغن حیوانی روی مواد بریزید و بعد در دیگ مسی رو بذارید. روی آن را با زغالی که در مرحله اول برداشتید ، بپوشانید و 4 الی 5 ساعت زمان بدید تا قلیف چال شما آماده شود. بعد اون را از داخل چاله بیرون بیاورید و سرو کنید. نوش جان


نکات مهم
به صورت دلخواه می‌توانید مواد رو به صورت ردیفی و لابه لای برنج بریزید تا ظاهر غذای شما بهتر باشد.
یکی از نکاتی که باید به آن توجه کنید ، این هست که وقتی در دیگ مسی رو می‌گذارید به هیچ وجه نباید هوا وارد دیگ شود.
می‌توانید قبل از اینکه باقی مواد رو روی گوشت داخل دیگ بریزید ، اون رو کمی تفت بدید
یکی از نکاتی که باید به آن توجه کنید این هست که ، هر چقدر این غذا بیشتر داخل چاله بماند خوشمزه‌تر می‌شود.
پیشنهاد سرآشپز
نظرات کاربران

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.