طرز تهیه قلیف چال غذای سنتی خراسان شمالی با روش اصلی
سلام به همراهان عزیز سایت آشپزم آموزش امروز طرز تهیه قلیف چال + نکات مهم و تکمیلی هست، با این آموزش همراه باشید.
طرز تهیه قلیف چال
مواد لازم برای 5 الی 7 نفر
⫸ برنج 5 پیمانه
⫸ گوشت گوسفندی 2 کیلو
⫸ گوجه 4 عدد
⫸ پیاز 2 عدد
⫸ روغن حیوانی به مقدار لازم
⫸ نمک ، فلفل و ادویه به مقدار لازم
⫸ آب 10 پیمانه
پیشنهاد سرآشپز: طرز تهیه آش لخشک خراسانی به روش سنتی برای افطار
مرحله اول
برای درست کردن این غذای خراسانی خوشمزه ، ابتدا به اندازه یک دیگ مسی داخل زمین چالهای درست کنید. داخل چاله رو با هیزم مخصوص پر کنید و آن را آتیش بزنید تا تبدیل به زغال شود.
مرحله دوم
بعد از اینکه زغال مورد نظرتون آماده شد ، مقداری از اون را از چاله بیرون بیاورید و دیگ مسی رو داخل چاله قرار بدید. گوشت گوسفندی رو داخل دیگ مسی بریزید و به آن نمک ، فلفل و ادویه را اضافه کنید.
مرحله سوم
سپس دو عدد پیاز را پوست بگیرید ، به صورت اسلایسی اون رو خرد کنید و روی گوشت گوسفندی بریزید. بعد 4 عدد گوجه فرنگی رو هم بشورید و اونها رو به صورت اسلایسی خرد کنید و روی گوشت بچینید.
مرحله چهارم
در این مرحله برنجی که از قبل شستید ، روی مواد بریزید و به ازای هر پیمانه برنج 2 پیمانه آب به مواد اضافه کنید.
مرحله پنجم
در آخر مقداری روغن حیوانی روی مواد بریزید و بعد در دیگ مسی رو بذارید. روی آن را با زغالی که در مرحله اول برداشتید ، بپوشانید و 4 الی 5 ساعت زمان بدید تا قلیف چال شما آماده شود. بعد اون را از داخل چاله بیرون بیاورید و سرو کنید. نوش جان
◉ به صورت دلخواه میتوانید مواد رو به صورت ردیفی و لابه لای برنج بریزید تا ظاهر غذای شما بهتر باشد.
◉ یکی از نکاتی که باید به آن توجه کنید ، این هست که وقتی در دیگ مسی رو میگذارید به هیچ وجه نباید هوا وارد دیگ شود.
◉ میتوانید قبل از اینکه باقی مواد رو روی گوشت داخل دیگ بریزید ، اون رو کمی تفت بدید
◉ یکی از نکاتی که باید به آن توجه کنید این هست که ، هر چقدر این غذا بیشتر داخل چاله بماند خوشمزهتر میشود.