طرز تهیه خورش ماست بزه مازندرانی با گوشت
سلام به همراهان عزیز سایت آشپزم آموزش امروز طرز تهیه خورش ماست بزه + نکات مهم و تکمیلی هست، با این آموزش همراه باشید.
طرز تهیه خورش ماست بزه
مواد لازم برای 8 نفر
⫸ گوشت 1 کیلو
⫸ ماست 1 کیلو
⫸ تخم مرغ 1 عدد
⫸ آرد 2 قاشق سوپخوری
⫸ پیاز 2 عدد
⫸ سیر 4 حبه
⫸ نمک ، فلفل سیاه و زرد چوبه به مقدار لازم
⫸ روغن به مقدار لازم
⫸ سبزی (تره، جعفری، گشنیز، شنبلیله، شوید، اسفناج و نعنا) 1 کیلو
پیشنهاد سرآشپز: طرز تهیه ملاقورمه مازندرانی بدون گوشت و مرغ
مرحله اول
برای درست کردن این خورشت شمالی خوشمزه ، ابتدا پیاز رو پوست بگیرید و بعد اون رو به صورت نگینی خرد کنید. سپس داخل یک قابلمه مقداری روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار بدید. وقتی که روغن داغ شد ، پیاز را درون آن بریزید تفت بدید تا جایی که سبک شود.
مرحله دوم
گوشت رو به آن اضافه کنید و تفت بدید تا جایی که رنگ گوشت عوض شود. بعد مقداری آب به گوشت اضافه کنید و در قابلمه رو بذارید ، زمان بدید تا گوشت نیمپز شود. سپس آن را از روی حرارت بردارید و کنار بذارید تا خنک شود.
مرحله سوم
سیر را پوست بگیرید ، بشورید و بعد اونها را به صورت خیلی ریز و ساطوری خرد کنید. بعد داخل یک قابلمه مقداری روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار بدید. وقتی که روغن داغ شد ، پیاز را به همراه نصف گشنیز و نعنا درون روغن بریزید.
مرحله چهارم
مواد را کمی تفت بدید تا بوی خامی سبزیها و سیر به صورت کامل از بین برود. وقتی که سیر سرخ شد ، گوشت خنک شده را به آن اضافه کنید و زمان بدید تا گوشت بپزد.
مرحله پنجم
داخل یک ظرف دیگر مقداری ماست بریزید و روی آن تخم مرغ را بشکنید. سپس به آن نمک ، فلفل ، زردچوبه و آرد رو اضافه کنید و با همزن دستی هم بزنید ، تا مواد به صورت یک دست مخلوط شود.
مرحله ششم
وقتی که گوشت پخت ، ترکیب ماست را به آن اضافه کنید ، مدام هم بزنید و زمان بدید تا مواد به جوش بیاید. وقتی که مواد به جوش آمد ، باقی سبزیهای خرد شده را به آن اضافه کنید و در ظرف را بذارید تا زمانی که غذا جا بیفتد و آماده شود. بعد اون را از روی حرارت بردارید و به همراه برنج سرو کنید. نوش جان
نکات مهم
◉ افزودن تخم مرغ مانع بریده شدن ماست میشود ، به این دلیل به هیچ عنوان اون رو حذف نکنید.
◉ اگر طعم سیر تازه را دوست دارید ، میتوانید از مقدار سیر بیشتری استفاده کنید.
◉ برای اینکه مزه محلی و اصیل این خورش رو بچشید ، به شما پیشنهاد میکنیم که از ماست چکیده محلی استفاده کنید.