طرز تهیه ملاقورمه مازندرانی بدون گوشت و مرغ
سلام به همراهان عزیز سایت آشپزم آموزش امروز طرز طرز تهیه ملاقورمه + نکات مهم و تکمیلی هست، با این آموزش همراه باشید.
طرز تهیه ملاقورمه
مواد لازم برای 5 نفر
⫸ بادمجون 3 عدد
⫸ پیاز 3 عدد
⫸ گوجه 4 عدد
⫸ سیر 5 حبه
⫸ رب 2 قاشق غذاخوری
⫸ نعنا خشک 1 قاشق غذاخوری
⫸ نمک فلفل زردچوبه به مقدار لازم
⫸ آب 1 لیوان
پیشنهاد سرآشپز: طرز تهیه خورش کدو مسما مازندرانی با گوشت چرخ کرده و غوره
مرحله اول
برای شروع سه عدد بادمجان رو پوست بگیرید و بعد به صورت نگینی درشت خرد کنید. سپس داخل یک ظرف مقداری آب بریزید و به آن 2 قاشق غذاخوری نمک را اضافه کنید و هم بزنید ، تا نمک داخل آب حل شود.
مرحله دوم
بعد بادمجانها را درون آب و نمک بریزید و نیم ساعت زمان بدید ، تا بادمجان داخل آب بماند و تلخی آن گرفته شود. در این فاصله یک عدد پیاز را پوست بگیرید ، بشورید و به صورت نگینی خرد کنید. حالا داخل یک قابلمه مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار بدید. وقتی روغن داغ شد ، پیاز رو به اون اضافه کنید و تفت بدید تا پیاز سرخ شود.
مرحله سوم
زمانی که پیاز کمی سرخ شد ، بادمجانها را از داخل آب بیرون بیاورید ، با دستمال خشک کنید و به پیاز اضافه کنید. سپس ادویهها که شامل نمک ، فلفل و زردچوبه هست را به آن اضافه کنید و تفت بدید ، تا بادمجانها هم کمی سرخ شود.
مرحله چهارم
در فاصله سرخ شدن بادمجانها ، 4 عدد گوجه رو بشورید و بعد با رنده ریز رنده کنید و به همراه 5 حبه سیر که اون رو پوست گرفتید و رنده کردهاید ، به بادمجانها اضافه کنید و تفت بدید تا عطر سیر بلند شود.
مرحله پنجم
وقتی که عطر سیر بلند شد ، 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی رو به همراه 1 قاشق غذاخوری نعنا خشک به باقی مواد داخل قابلمه اضافه کنید و بعد یک لیوان آب روی مواد بریزید. سپس در ظرف رو بذارید ، تا آب مواد کشیده شود و غذا جا بیفتد. نوش جان
نکات مهم
◉ میتوانید به جای اینکه گوجه را رنده کنید ، آن را به صورت نگینی درشت خرد کنید و به همراه سیر خرد شده به باقی مواد اضافه کنید.
◉ در صورتی که دوست ندارید بادمجانها حین پخت له شود ، آن را به صورت اسلایسی خرد کنید و بعد سرخ کنید.
◉ برای خوشمزهتر شدن این خورش ، میتوانید از مقداری رب انار و آبغوره هم استفاده کنید.
◉ هنگام سرو این غذا دو عدد تخم مرغ سرخ کنید و بعد روی این خورش بذارید و غذا رو سرو کنید.