طرز تهیه یخنی لوبیا اصفهانی با گوشت گوسفندی ساده و مجلسی
سلام به همراهان عزیز سایت آشپزم آموزش امروز طرز تهیه یخنی لوبیا + نکات مهم و تکمیلی هست، با این آموزش همراه باشید.
طرز تهیه یخنی لوبیا
مواد لازم برای 5 نفر
⫸ گوشت بدون استخوان گوسفندی 250 گرم
⫸ سبزی (تره، جعفری و شنبلیله) 600 گرم
⫸ پیاز 1 عدد
⫸ سیبزمینی 1 عدد
⫸ لوبیا سفید 1 لیوان
⫸ برنج نصف لیوان
⫸ روغن به میزان لازم
⫸ زردچوبه نصف قاشق غذاخوری
⫸ نمک و فلفل به مقدار لازم
پیشنهاد سرآشپز: طرز تهیه یخمه ترش اصفهانی با آلو برقانی آسان و لذیذ به روش سنتی
مرحله اول
برای درست کردن این غذای خوشمزه ، ابتدا لوبیاها رو داخل یک ظرف بریزید و به آن یک لیوان آب جوش اضافه کنید. 24 ساعت زمان بدید تا لوبیاها داخل آب بمانند و خیس بخورند. حتماً طی این زمان 3 الی 4 مرتبه آب آنها را عوض کنید ، تا نفخ لوبیاها به صورت کامل گرفته شود.
مرحله دوم
یک عدد پیاز را پوست بگیرید ، بشورید و بعد اون رو به صورت نگینی خرد کنید. حالا داخل یک قابلمه مقداری روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار بدید. وقتی که روغن داغ شد ، پیاز را درون آن بریزید و تفت بدید.
مرحله سوم
بعد به آن زردچوبه و فلفل سیاه را اضافه کنید و مجدد تفت بدید ، تا پیاز سبک و طلایی شود. حالا گوشت بدون استخوان گوسفندی را به پیاز اضافه کنید و تفت بدید ، تا رنگ آن به صورت کامل عوض شود.
مرحله چهارم
بعد از اینکه گوشتها به صورت کامل تفت خورد ، لوبیاها را آبکش کنید و به گوشت اضافه کنید. حالا به مقدار لازم داخل قابلمه آب بریزید و اجازه بدید تا گوشت و لوبیاها پخته شوند.
مرحله پنجم
در این فاصله سبزیها را بشورید ، داخل یک آبکش بریزید و زمان بدید تا آب آنها به صورت کامل برود. وقتی که آب سبزیها به صورت کامل رفت ، اونها را به صورت خیلی ریز و ساطوری خرد کنید.
مرحله ششم
بعد از پخت لوبیا و گوشت ، برنج ، سیب زمینی که اون رو از قبل پوست گرفتید و به اندازههای دلخواهتون خرد کردید و سبزیهای خرد شده رو به گوشت و لوبیا اضافه کنید. در آخر مقداری نمک روی آنها بریزید و با هم خوب ترکیب کنید.
مرحله هفتم
در قابلمه رو بذارید و 30 الی 40 دقیقه زمان بدید تا غذا حرارت ببینند و مواد به خوبی پخته شوند. بعد از این مدت غذا رو داخل ظرفهای سرو بریزید و سرو کنید. نوش جان
نکات مهم
◉ توجه کنید که در زمانی که میخواهید سبزی این غذا را تهیه کنید ، میزان تره و جعفری باید بیشتر از شنبلیله باشند.
◉ در صورتی که به گوشت گوسفندی دسترسی نداشتید ، میتوانید از مقداری گوشت گوساله و کمی دنبه یا گوشت مرغ استفاده کنید.
◉ اگر قبل از اینکه لوبیاها رو به باقی مواد غذا اضافه کنید اونها رو نیم پز کنید ، غذای شما زودتر جا میافتد.
◉ حتماً زردچوبه و فلفل رو در ابتدای کار به پیاز اضافه کنید تا حین پخت غذا ، مزه ادویهها به خوبی مشخص باشد.
◉ با توجه به ذائقه و سلیقه خود و همچنین برای کشدار شدن گوشت و لوبیا ، میتوانید برنج و سیب زمینی را از داخل این دستور پخت حذف کنید.