طرز تهیه آش ماست تبریزی بدون گوشت آسان و مجلسی + نکات مهم
سلام به همراهان عزیز سایت آشپزم آموزش امروز طرز تهیه آش ماست + نکات مهم و تکمیلی هست، با این آموزش همراه باشید.
طرز تهیه آش ماست
مواد لازم برای 4 نفر
⫸ عدس 1 پیمانه
⫸ نخود نصف پیمانه
⫸ سبزی آش خشک 2 پیمانه
⫸ برنج نیم دانه 1 پیمانه
⫸ نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
⫸ کره حیوانی 100 گرم
⫸ پیاز داغ 4 الی 5 قاشق غذاخوری
⫸ سیر رنده شده 1 قاشق چایخوری
⫸ آب 2 لیتر
⫸ آب قلم 1 پیمانه
⫸ ماست 3 الی 4 لیوان
پیشنهاد سرآشپز: طرز تهیه آش عدس و بلغور سنندجی مقوی برای سرماخوردگی
مرحله اول
برای درست کردن این غذا ، ابتدا یک پیمانه نخود رو که به مدت یک روز اون را خیس کردهاید ، داخل یک زودپز بریزید و به مدت 40 دقیقه زمان بدید تا کامل بپزد و نرم شود. وقتی که نخودها پخت ، اونها را از داخل زودپز خارج کنید و کنار بزارید.
مرحله دوم
یک پیمانه عدس رو داخل یک قابلمه بریزید و به آن یک پیمانه آب قلم رو اضافه کنید. سپس 2 لیتر آب روی عدس بریزید و بعد در قابلمه رو بذارید و زمان بدید تا عدس نیم پز شود.
مرحله سوم
وقتی که عدس نیم پز شد ، به آن دو پیمانه سبزی رو اضافه کنید. حالا نخود پخته شده و برنج نیم دانه رو به عدس اضافه کنید و با هم ترکیب کنید. بعد فلفل سیاه و نمک رو روی آش بریزید ، با هم ترکیب کنید و اجازه بدید تا به جوش بیاید.
مرحله چهارم
وقتی که آش به جوش آمد ، به آن سیر رنده شده ، پیاز داغ و کره حیوانی را اضافه کنید و بعد در قابلمه رو بذارید ، تا با حرارت خیلی کم برنج و عدس بپزد و آش جا بیفتد. هر از گاهی حین پخت آش ، اون رو هم بزنید تا ته نگیرد.
مرحله پنجم
همچنین اگر دیدید که آب آش خیلی کم شده ، به آن یک لیوان آب جوش رو اضافه کنید. اما در نظر بگیرید که این آش در اصل غلیظ هست و با ماست کمی رقیق میشود.
مرحله ششم
وقتی که آش آماده شد ، اون رو داخل ظرف مورد نظرتون بریزید و بعد به آن 3 الی 4 لیوان ماست رو اضافه کنید. مواد رو با هم ترکیب کنید و روی آش را با پیاز داغ و هر چیزی که دوست دارید ، تزیین کنید و بعد اون را سرو کنید. نوش جان
نکات مهم
◉ توجه کنید بعد از اینکه آش داغ رو با ماست ترکیب کردید ، اون رو در یک وعده مصرف کنید. چون اگر آش را مجدد گرم کنید مزه آن ترش میشود
◉ برای تزیین روی آش میتوانید از نعنا داغ ، پیاز داغ ، کوفته قلقلی یا مرغ ریش ریش شده استفاده کنید.
◉ در صورتی که آب قلم در دسترس نداشتید ، 3 عدد عصاره گوشت رو داخل مقداری آب جوش باز کنید و به آش اضافه کنید.
◉ میتوانید ماست رو با یک عدد تخم مرغ کامل ترکیب کنید ، به آش اضافه کنید و مجدد روی حرارت ملایم قرار بدید. حدود 5 دقیقه مدام هم بزنید و بعد اون رو سرو کنید.
◉ توجه کنید که در تهیه این آش عدس باید دو برابر نخود باشد. اگر از لوبیا استفاده میکنید ، نخود باید دو برابر لوبیا باشد و همچنین برنج باید 1/5 کل حبوبات داخل آش باشد.