طرز تهیه آش ماست تبریزی بدون گوشت آسان و مجلسی + نکات مهم

طرز تهیه آش ماست تبریزی بدون گوشت آسان و مجلسی + نکات مهمسلام به همراهان عزیز سایت آشپزم آموزش امروز طرز تهیه آش ماست + نکات مهم و تکمیلی هست، با این آموزش همراه باشید.

درجه سختی: 7/10
زمان پخت: 80 دقیقه
زمان تهیه: 60 دقیقه

طرز تهیه آش ماست

مواد لازم برای 4 نفر

عدس 1 پیمانه

نخود نصف پیمانه

سبزی آش خشک 2 پیمانه

برنج نیم دانه 1 پیمانه

نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم

کره حیوانی 100 گرم

پیاز داغ 4 الی 5 قاشق غذاخوری

سیر رنده شده 1 قاشق چایخوری

آب 2 لیتر

آب قلم 1 پیمانه

ماست 3 الی 4 لیوان


مرحله اول

برای درست کردن این غذا ، ابتدا یک پیمانه نخود رو که به مدت یک روز اون را خیس کرده‌اید ، داخل یک زودپز بریزید و به مدت 40 دقیقه زمان بدید تا کامل بپزد و نرم شود. وقتی که نخودها پخت ، اون‌ها را از داخل زودپز خارج کنید و کنار بزارید.


مرحله دوم

یک پیمانه عدس رو داخل یک قابلمه بریزید و به آن یک پیمانه آب قلم رو اضافه کنید. سپس 2 لیتر آب روی عدس بریزید و بعد در قابلمه رو بذارید و زمان بدید تا عدس نیم پز شود.


مرحله سوم

وقتی که عدس نیم پز شد ، به آن دو پیمانه سبزی رو اضافه کنید. حالا نخود پخته شده و برنج نیم دانه رو به عدس اضافه کنید و با هم ترکیب کنید. بعد فلفل سیاه و نمک رو روی آش بریزید ، با هم ترکیب کنید و اجازه بدید تا به جوش بیاید.


مرحله چهارم

وقتی که آش به جوش آمد ، به آن سیر رنده شده ، پیاز داغ و کره حیوانی را اضافه کنید و بعد در قابلمه رو بذارید ، تا با حرارت خیلی کم برنج و عدس بپزد و آش جا بیفتد. هر از گاهی حین پخت آش ، اون رو هم بزنید تا ته نگیرد.


مرحله پنجم

همچنین اگر دیدید که آب آش خیلی کم شده ، به آن یک لیوان آب جوش رو اضافه کنید. اما در نظر بگیرید که این آش در اصل غلیظ هست و با ماست کمی رقیق می‌شود.


مرحله ششم

وقتی که آش آماده شد ، اون رو داخل ظرف مورد نظرتون بریزید و بعد به آن 3 الی 4 لیوان ماست رو اضافه کنید. مواد رو با هم ترکیب کنید و روی آش را با پیاز داغ و هر چیزی که دوست دارید ، تزیین کنید و بعد اون را سرو کنید. نوش جان


نکات مهم
توجه کنید بعد از اینکه آش داغ رو با ماست ترکیب کردید ، اون رو در یک وعده مصرف کنید. چون اگر آش را مجدد گرم کنید مزه آن ترش می‌شود
برای تزیین روی آش می‌توانید از نعنا داغ ، پیاز داغ ، کوفته قلقلی یا مرغ ریش ریش شده استفاده کنید.
در صورتی که آب قلم در دسترس نداشتید ، 3 عدد عصاره گوشت رو داخل مقداری آب جوش باز کنید و به آش اضافه کنید.
می‌توانید ماست رو با یک عدد تخم مرغ کامل ترکیب کنید ، به آش اضافه کنید و مجدد روی حرارت ملایم قرار بدید. حدود 5 دقیقه مدام هم بزنید و بعد اون رو سرو کنید.
توجه کنید که در تهیه این آش عدس باید دو برابر نخود باشد. اگر از لوبیا استفاده می‌کنید ، نخود باید دو برابر لوبیا باشد و همچنین برنج باید 1/5 کل حبوبات داخل آش باشد.

پیشنهاد سرآشپز
نظرات کاربران

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.