طرز تهیه آش ترخینه ساده به روش لرستانی

طرز تهیه آش ترخینه ساده به روش لرستانیسلام به همراهان سایت آشپزم غذای امروز طرز تهیه آش ترخینه 🥘 هست،آش ترخینه یکی از اون آش های اصیل و محلی ایرانه که جدا از خوشمزگیش کلی خاصیت هم داره با من همراه باشید.

درجه سختی: 5/10

زمان پخت: 120
زمان تهیه: 20 دقیقه

 

مواد لازم برای 2 نفر

ترخینه

عدس 2 پیمانه

دوغ محلی 1🥛 لیتر

سبزی آش 🥦 یا اسفناج خرد شده

پیاز 🧅 خیلی زیاد

نعنا

پونه

ادویه شامل زردچوبه و انواع فلفل و نمک 🧂 به مقدار لازم


مرحله اول

ترخینه رو ی آب بزنید تا گرد و خاکش بره، بعد چند ساعت خیس کنید تا کاملا از هم باز بشن(هرچی بیشتر بمونه بهتره)


مرحله دوم

بعد پیاز داغ 🧅 فراوان درست میکنیم سیر های 🧄 ریز شده رو اضافه میکنیم و تفت میدیم بعد زرد چوبه و پونه و نعنا رو تفت میدیم و بعد ترخینه های خیس خورده رو با همون اب خودش و عدس ها رو اضافه میکنیم و مقداری اب و دوغ میریزیم.


مرحله سوم

بعد از اینکه جوش اومد با شعله کم اجازه میدیم تا کاملا پخته بشه بعد سبزی آش🥦 رو اضافه میکنیم (کم و زیاد میزان سبزی بستگی به خودتون داره). اواخر پخت نمک 🧂 رو اضافه کنید و بزارین ی مقدار دیگه جا بیفته.


نکته:

❌ حین پخت آش رو زیاد هم بزنید، چون زود ته میگیره.
❌ ترخینه مرغوب داشتن خیلی مهمه چون هرچی ترخینه بهتر باشه دوغش غلیظ تر‌ و ‌بیشتره و‌در نتیجه خوشمزه تر.
❌ اگر عدس محلی پیدا کردین خیلی خیلی خوشمزه تر و‌خوشگل تر میشه آشتون.
❌ ریختن دوغ اختیاریه ولی من هرچی دوغش بیشتر باشه بیشتر دوست دارم.
❌ نکته خیلی مهم اینکه این آش به نسبت باید رقیق باشه. چون گندمی که داخلشه آب غذارو کم کم به خودش میگیره و به مرور زمان غلیظ میشه.

پیشنهاد سرآشپز
نظرات کاربران

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.