طرز تهیه آش ترخینه ساده به روش لرستانی
سلام به همراهان سایت آشپزم غذای امروز طرز تهیه آش ترخینه 🥘 هست،آش ترخینه یکی از اون آش های اصیل و محلی ایرانه که جدا از خوشمزگیش کلی خاصیت هم داره با من همراه باشید.
درجه سختی: 5/10
مواد لازم برای 2 نفر
⫸ ترخینه
⫸ عدس 2 پیمانه
⫸ دوغ محلی 1🥛 لیتر
⫸ سبزی آش 🥦 یا اسفناج خرد شده
⫸ پیاز 🧅 خیلی زیاد
⫸ نعنا
⫸ پونه
⫸ ادویه شامل زردچوبه و انواع فلفل و نمک 🧂 به مقدار لازم
مرحله اول
ترخینه رو ی آب بزنید تا گرد و خاکش بره، بعد چند ساعت خیس کنید تا کاملا از هم باز بشن(هرچی بیشتر بمونه بهتره)
مرحله دوم
بعد پیاز داغ 🧅 فراوان درست میکنیم سیر های 🧄 ریز شده رو اضافه میکنیم و تفت میدیم بعد زرد چوبه و پونه و نعنا رو تفت میدیم و بعد ترخینه های خیس خورده رو با همون اب خودش و عدس ها رو اضافه میکنیم و مقداری اب و دوغ میریزیم.
مرحله سوم
بعد از اینکه جوش اومد با شعله کم اجازه میدیم تا کاملا پخته بشه بعد سبزی آش🥦 رو اضافه میکنیم (کم و زیاد میزان سبزی بستگی به خودتون داره). اواخر پخت نمک 🧂 رو اضافه کنید و بزارین ی مقدار دیگه جا بیفته.
نکته:
❌ حین پخت آش رو زیاد هم بزنید، چون زود ته میگیره.
❌ ترخینه مرغوب داشتن خیلی مهمه چون هرچی ترخینه بهتر باشه دوغش غلیظ تر و بیشتره ودر نتیجه خوشمزه تر.
❌ اگر عدس محلی پیدا کردین خیلی خیلی خوشمزه تر وخوشگل تر میشه آشتون.
❌ ریختن دوغ اختیاریه ولی من هرچی دوغش بیشتر باشه بیشتر دوست دارم.
❌ نکته خیلی مهم اینکه این آش به نسبت باید رقیق باشه. چون گندمی که داخلشه آب غذارو کم کم به خودش میگیره و به مرور زمان غلیظ میشه.