طرز تهیه کیک خیس شکلاتی ساده و خوشمزه
سلام هنرمندای عزیز به سایت آشپزم 👩🏻🍳خوش آمدید ، عیدتون مبارک امروز دستور یه کیک خیس شکلاتی🎂 براتون آوردم که پیشنهاد میکنم حتمااااا یبار امتحانش کنید.
مواد لازم برای 4 نفر
⫸ آرد 2 پیمانه
⫸ تخم مرغ 🥚 4 عدد
⫸ شکر 1/5 پیمانه
⫸ شیر 🥛 1 پیمانه
⫸ روغن مایع 🍾 1 پیمانه
⫸ پودر کاکائو 🍫 3 قاشق غذاخوری
⫸ بکینگ پودر 1 قاشق غذاخوری سر صاف (وانیل شکری 1 قاشق غذاخوری سرصاف معادل 10 گرم)
مواد لازم برای سس شکلات
⫸ 1 پیمانه شیر🥛
⫸ نصف پیمانه پودر قند
⫸ 1/4 پیمانه روغن مایع
⫸ 2 قاشق غذاخوری پودر کاکائو🍫
مرحله اول
تخم مرغا 🥚 و شکر و وانیل و خوب با همزن میزنیم تا کشدار و غلیظ بشه بعد شیر 🥛 و روغن 🍾 و اضافه میکنیم و یه کوچولو هم میزنیم.
مرحله دوم
بعدم مخلوط آرد و پودر کاکائو 🍫 و بکینگ پودر و که همه رو الک کردیم کم کم به مواد اضافه میکنیم و با همزن دستی آروم هم میزنیم و مخلوط میکنیم (من چند ثانیه با دور کند همزن زدم تا خوب مخلوط بشه ).
مرحله سوم
حالا قالب و با کره 🧈 چرب میکنیم بعد توش یکم پودر کاکائو🍫 الک میکنیم و قالب و تکون میدیم تا همه جاش پودری بشه بعد مایع کیک و میریزم تو قالب و میزاریم تو فر 180 درجه به مدت 45 الی یکساعت(مدت زمان پخت بستگی به حرارت فرتون داره).
مرحله چهارم
مواد سس رو با هم مخلوط میکنیم و با همزن دستی خوب هم میزنیم تا یکدست بشه 🥣 ( لازم نیست بزارید رو حرارت 🔥 ).
مرحله پنجم
وقتی کیک پخت از قالب خارج میکنیم و خلال یا سیخ چوبی رو با فاصله های نزدیک داخل کیک فرو میکنیم تا حفره ایجاد بشه.
بعدم سس رو میریزیم رو تمام قسمتای کیک 🎂 اینجوری سس وارد حفره ها میشه و قشنگ جذب کیک میشه بعدم که میزاریم کیکمون خنک بشه و نوش جان میکنیم.
طرز تهیه گاناش شکلات
مرحله ششم
برای تهیه گاناش شکلات تخته ای 🍫 رو به روش بن ماری ذوب کنید به همون اندازه خامه صبحانه بهش اضافه کنید.
مرحله هفتم
یه مقدار خیلی کم هم روغن مایع بریزید🍾 و بزارید یکم رو حرارت تا یکدست بشه و بعدم بریزید روی کیک🎂 .
نکته:
❌ فر و یه ربع زودتر رو 180 درجه 🔥 گرم کنید.
❌ خیلی خیلی مهمه که حتما کیک و سس شکلاتتون کاملا توی دمای محیط خنک بشه و هیچ گرمایی نداشته باشه
❌ اگر نمیخواین کیکتون رو لایه لایه کنید میتونید حسابی با سیخ چوبی کیکتون رو سوراخ کنید و بعد کل سس رو روی کیکتون 🎂 بریزید و اجازه بدید سس جذب کیک بشه…اما بنظر من لایه ای بهتره.
❌ برای برش زدن دور کیک و بایه های کیک حتما از چاقو اره ای 🔪 استفاده کنید.
❌ قبل از خارج کردن کیک از فر حتما با سیخ چوبی از پخت کیک مطمئن بشین.. تایم پخت کیک متناسب با فرتون ممکنه بیشتر از چیزی که گفتم بشه.