طرز تهیه کلوچه کنجدی خانگی ترد و خوشمزه
سلام به همراهان سایت آشپزم 👩🏻🍳 امروز براتون دستور پخت کلوچه کنجدی رو آوردم. کلوچه کنجدی از خوشمزه ترین میان وعده هاییه که هم سالم و مقویه و هم همه افراد در سنین مختلف میتونن استفاده کنند و از خوردنش لذت ببرن.با من همراه باشید.
درجه سختی: 6/10
مواد لازم برای 4 نفر
⫸ پودر شکر 1 لیوان
⫸ تخم مرغ درشت 🥚 2 عدد
⫸ آرد سفید 3 لیوان
⫸ پودر هل 1/4 قاشق چایخوری
⫸ وانیل نصف قاشق چایخوری
⫸ نمک 🧂 1/4 قاشق چایخوری
⫸ کنجد به میزان دلخواه
⫸ بیکینگ پودر 1 قاشق غذاخوری
⫸ روغن مایع 3/4 لیوان
⫸ ماست شیرین 🥛 3 قاشق غذاخوری پر
مرحله اول
ابتدا تخم و مرغ🥚 و پودر شکر رو با هم پنج دقیقه با همزن میزنیم. روغن مایع رو وقتی تخم مرغ 🥚 و شکر خوب پفکی شد اضافه کرده و کمی هم میزنیم. حالا بیکینگ پودر رو با ماست مخلوط کرده و چند دقیقه صبر میکنیم تا پف کنه. و حالا با مواد تخم مرغی مخلوط میکنیم.🥣
مرحله دوم
آرد ،نمک و وانیل رو سه مرتبه الک کرده و با پودر هل به مواد اضافه کرده و هم میزنیم🥣. در این مرحله غلظت مواد کمی سفت تر از مواد کیک باید باشه تقریبا مثل غلظت حلوا.نیم ساعت تو ظرف دربسته تو فریزر قرار میدیم یا اگه عجله ندارین دو سه ساعت داخل یخچال قرار بدین.
مرحله سوم
از فریزر که بیرون آوردیم با دست چرب اندازه یک گردو بزرگ برداشته گرد میکنیم و بین دو کف دست کمی فشار میدیم. و یا به شکل بیضی اینکار و میکنیم. تو کنجد میغلطونیم و توی سینی فر میچینیم و تو فر از قبل گرم شده با دمای 170 درجه سانتیگراد به مدت 20 دقیقه میذاریم تا بپزه 🔥 که البته بسته به دمای فرتون ممکنه کم تر یا بیشتر طول بکشه.
مرحله چهارم
در انتهای پخت اگه دوس داشتین گریل رو روشن کنید تا روی کلوچه ها طلایی بشه. حواستون باشه اگه کلوچتون زیاد داخل فر بمونه سفت میشه.
همینطور بچه ها کمی که از داغی افتاد حتما داخل ظرف دربسته بذارید چون در دمای محیط کلوچه خشک میشه.
نکته:
❌ حتما خمیر آماده شده را به مدت 3ساعت بزارین یخچال
❌ حتما موقع گوله کردن خمیر دستتون را چرب کنید
❌ اگر زعفرون اضافه کردین و خمیر شل شد حتما یک قاشق غذاخوری 🥄 بهش آرد قنادی اضافه کنید
❌ حتما کاغذ روغنی را چرب کنید
❌ اگر کاغذ روغنی ندارین لز تکه کاغذ معمولی استفاده کنید ولی حتما چربش کنید
❌ اگر از تابه معمولی استفاده کردین حتما دم کنی بزارین
خواص کنجد
✅ کنجد از دیابت جلوگیری می کند
✅ اگر فشار خون بالا دارید از کنجد استفاده کنید.