طرز تهیه نان سبوس‌ دار یا نان سیاه رژیمی و نرم با بافت عالی

طرز تهیه نان سبوس‌ دار یا نان سیاه رژیمی و نرم با بافت عالیکاربران عزیز سایت آشپزم امروز طرز تهیه یک نان ساده رو آوردیم که رژیمی هست و اگر جزو افرادی هستید که به سلامتی خودتون اهمیت میدید این نان برای شما بسیار مفید است ؛ آموزش امروز طرز تهیه نان سبوس‌ دار یا نان سیاه هست .
با این آموزش همراه باشید .

درجه سختی: 5/10
زمان پخت: 30 الی 35 دقیقه
زمان تهیه: 70 دقیقه

طرز تهیه نان سبوس‌ دار یا نان سیاه

مواد لازم برای 4 نفر

⫸ آرد 500 گرم

⫸ پودر خمیر مایه 2 قاشق غذاخوری

⫸ نمک 1 قاشق چای‌خوری

⫸ آب به مقدار کافی

⫸ شکر 1 قاشق مرباخوری

⫸ سبوس گندم 250 گرم

⫸ روغن 1 قاشق غذاخوری


مرحله اول

ابتدا پودر خمیر مایه را درون یک ظرف بریزید و به آن نصف لیوان آب گرم اضافه کنید و سپس کمی شکر به آن اضافه کنید و هم بزنید و 15 دقیقه اجازه دهید تا خمیر مایه عمل بیاید .


مرحله دوم

خمیر مایه را با نمک و آب گرم داخل ظرف مورد نظر بریزید ، آرد و سبوس گندم را کم کم و طی 2 الی 3 مرحله به خمیر مایه اضافه کنید و با هم مخلوط کنید و خوب هم بزنید تا خمیری با بافت نرم و یک دست به دست بیاید ؛ حتما دقت داشته باشید که آرد ا به یکباره اضافه نکنید زیرا خمیر بافت مطلوبی نخواهد داشت .


مرحله سوم

دست خود را چرب کنید و به مدت 5 دقیقه خمیر را به آرامی با دست ورز دهید و بعد از این مدت آن را در جای تقریباً گرم قرار بدید و روی آن را بکشید تا حجم آن 2 برابر شود بعد از اینکه حجم خمیر 2 برابر شد مجدداً دست خود را چرب کنید و به مدت 2 اللی 3 دقیقه با ورز دادن پف کاذب آن را بگیرید .


مرحله چهارم

قالب مورد نظر رو چرب کنید و سطح آن را سبوس بپاشید و خمیر را درون آن قرار بدید و روی آن را مجدداً بکشید تا دوباره پف کند روی خمیر را با آب کمی خیس کنید و مقداری سبوس روی آن بپاشید .


مرحله پنجم

قالب را در طبقه وسط فری که از قبل به مدت 15 دقیقه گرم شده با دمای 175 درجه سانتیگراد به مدت 30 تا 35 دقیقه قرار دهید تا نان کاملاً بپزد بعد از این مدت پخت نان را با سیخ چوبی چک کنید و درب فر را باز بگذارید تا کمی از دما بیفتد سپس نان را از داخل فر بیرون بیاورید و مجدد کمی اجازه دهید تا از حرارت آن کاسته شود سپس این نان جذاب را از قالب بیرون آورده و اجازه دهید تا کاملا خنک شود ؛ نوش جان


فواید نان سبوس دار :

نان های سبوس دار یكی از منابع غنی فیبر هستند که برای افراد دارای تری گلیسرید بالا بسیار مفید است .
این نان برای درمان یبوست بسیار مناسب است .
طعم و بافت بی نظیر این نان باعث میشود که مصرف آن به عنوان میان وعده بسیار لذت بخش باشد .
از این نان میتوان در ماه مبارک رمضان در وعده سحر و افطار استفاده کرد .

پیشنهاد سرآشپز
نظرات کاربران

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.