طرز تهیه عدسی میجو بجنوردی به روش سنتی لعابدار و خوشمزه
سلام به همراهان عزیز سایت آشپزم آموزش امروز طرز تهیه عدسی میجو + نکات مهم و تکمیلی هست، با این آموزش همراه باشید.
طرز تهیه عدسی میجو
مواد لازم برای 3 نفر
⫸ عدس 1 لیوان
⫸ پیاز 1 عدد
⫸ سیب زمینی 1 عدد
⫸ تخم مرغ 2 عدد
⫸ آرد 1 قاشق غذاخوری
⫸ مرزه خشک 1 قاشق غذاخوری
⫸ نمک ، فلفل و زرد چوبه به مقدار لازم
⫸ سیر 2 حبه
⫸ آبلیمو 1 عدد
پیشنهاد سرآشپز: طرز تهیه خوراک بادمجان و عدس یک غذای وگان و گیاهی خوشمزه
مرحله اول
برای درست کردن این آش خوشمزه بجنوردی ابتدا عدسها رو پاک کنید و درون یک ظرف بریزید. به آن یک لیوان آب جوش اضافه کنید و اجازه بدید تا عدس داخل آب به مدت یک ساعت بماند و نفخ آن گرفته شود.
مرحله دوم
بعد از اینکه نفخ عدس گرفته شد ، اون رو آبکش کنید و درون یک قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار بدید . به آن مقداری آب اضافه کنید و زمان بدید تا عدسها به صورت کامل پخته شود.
مرحله سوم
بعد از اینکه عدسها به صورت کامل پخته شد ، اونها را از داخل قابلمه خارج کنید و حتماً آب اون را نگه دارید. عدسها رو درون یک ظرف بریزید و با یک گوشتکوب اونها رو بکوبید. حالا آب عدس و عدس کوبیده شده را کنار بزارید.
مرحله چهارم
یک عدد قابلمه روی حرارت ملایم قرار بدید. بعد پیاز را پوست بگیرید و بشورید ، به صورت نگینی خرد کنید و درون قابلمه بریزید. به آن مقداری روغن اضافه کنید و تفت بدید تا جایی که پیاز سرخ شود.
مرحله پنجم
وقتی که پیاز سرخ شد ، سیرها را پوست بگیرید و بشورید ، بعد اونها رو به صورت خیلی ریز خرد کنید و به پیاز اضافه کنید. اونها را هم تفت بدید تا سرخ شوند. بعد از اینکه پیاز و سیر سرخ شدن ، مرزه خشک رو به آن اضافه کنید و تفت بدید.
مرحله ششم
سپس آرد رو اضافه کنید و تفت بدید تا جایی که بوی خامی آرد گرفته شود. ادویهها که شامل نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه هست رو به باقی مواد داخل قابلمه اضافه کنید و تفت بدید.
مرحله هفتم
در این مرحله آبی که عدسها درون آن پخته شده است ، به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و با هم ترکیب کنید. بعد عدسهای کوبیده شده را باقی مواد داخل قابلمه اضافه کنید و هم بزنید.
مرحله هشتم
سیب زمینی رو پوست بگیرید و بشورید ، به صورت مکعبی خرد کنید و داخل قابلمه بریزید. در صورتی که آب غذا کم بود ، کمی به آن آب اضافه کنید. حالا در قابلمه رو بذارید و زمان بدید تا مواد بجوشد و غلیظ شود ، سیب زمینیها کمی بپزد و غذا جا بیفتد.
مرحله نهم
وقتی که سیب زمینیها پخت ، تخم مرغها را روی مواد بشکنید و کمی هم بزنید و در قابلمه را بزارید. در 10 دقیقه آخر آب لیمو رو درون غذا بریزید و و بعد از اینکه غذا جا افتاد ، اون را درون ظرفهای سرو بریزید و نوش جان کنید. نوش جان
نکات مهم
◉ اگر بعد از اضافه کردن آب عدس به باقی مواد داخل قابلمه غذا خیلی غلیظ بود ، میتوانید به آن آب جوش اضافه کنید تا به غلظت دلخواهتون برسد.
◉ یکی از نکاتی که باعث خوشمزهتر شدن این غذا میشود ، این هست که حین پخت شعله باید کم باشد و زمان پخت زیاد باشد.
◉ این غذای خوشمزه رو همراه آبلیمو ، رب انار یا ترشی بخورید تا از طعم اصیل اون لذت ببرید.