طرز تهیه عدسی میجو بجنوردی به روش سنتی لعابدار و خوشمزه

طرز تهیه عدسی میجو بجنوردی به روش سنتی لعابدار و خوشمزهسلام به همراهان عزیز سایت آشپزم آموزش امروز طرز تهیه عدسی میجو + نکات مهم و تکمیلی هست، با این آموزش همراه باشید.

درجه سختی: 6/10
زمان پخت: 60 دقیقه
زمان تهیه: 30 دقیقه

طرز تهیه عدسی میجو

مواد لازم برای 3 نفر

عدس 1 لیوان

پیاز 1 عدد

سیب زمینی 1 عدد

تخم مرغ 2 عدد

آرد 1 قاشق غذاخوری

مرزه خشک 1 قاشق غذاخوری

نمک ، فلفل و زرد چوبه به مقدار لازم

سیر 2 حبه

آبلیمو 1 عدد


مرحله اول

برای درست کردن این آش خوشمزه بجنوردی ابتدا عدس‌ها رو پاک کنید و درون یک ظرف بریزید. به آن یک لیوان آب جوش اضافه کنید و اجازه بدید تا عدس داخل آب به مدت یک ساعت بماند و نفخ آن گرفته شود.


مرحله دوم

بعد از اینکه نفخ عدس گرفته شد ، اون رو آبکش کنید و درون یک قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار بدید . به آن مقداری آب اضافه کنید و زمان بدید تا عدس‌ها به صورت کامل پخته شود.


مرحله سوم 

بعد از اینکه عدس‌ها به صورت کامل پخته شد ، اون‌ها را از داخل قابلمه خارج کنید و حتماً آب اون را نگه دارید. عدس‌ها رو درون یک ظرف بریزید و با یک گوشتکوب اون‌ها رو بکوبید. حالا آب عدس و عدس کوبیده شده را کنار بزارید.


مرحله چهارم

یک عدد قابلمه روی حرارت ملایم قرار بدید. بعد پیاز را پوست بگیرید و بشورید ، به صورت نگینی خرد کنید و درون قابلمه بریزید. به آن مقداری روغن اضافه کنید و تفت بدید تا جایی که پیاز سرخ شود.


مرحله پنجم

وقتی که پیاز سرخ شد ، سیرها را پوست بگیرید و بشورید ، بعد اون‌ها رو به صورت خیلی ریز خرد کنید و به پیاز اضافه کنید. اون‌ها را هم تفت بدید تا سرخ شوند. بعد از اینکه پیاز و سیر سرخ شدن ، مرزه خشک رو به آن اضافه کنید و تفت بدید.


مرحله ششم

سپس آرد رو اضافه کنید و تفت بدید تا جایی که بوی خامی آرد گرفته شود. ادویه‌ها که شامل نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه هست رو به باقی مواد داخل قابلمه اضافه کنید و تفت بدید.


مرحله هفتم

در این مرحله آبی که عدس‌ها درون آن پخته شده است ، به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و با هم ترکیب کنید. بعد عدس‌های کوبیده شده را باقی مواد داخل قابلمه اضافه کنید و هم بزنید.


مرحله هشتم

سیب زمینی رو پوست بگیرید و بشورید ، به صورت مکعبی خرد کنید و داخل قابلمه بریزید. در صورتی که آب غذا کم بود ، کمی به آن آب اضافه کنید. حالا در قابلمه رو بذارید و زمان بدید تا مواد بجوشد و غلیظ شود ، سیب زمینی‌ها کمی بپزد و غذا جا بیفتد.


مرحله نهم

وقتی که سیب زمینی‌ها پخت ، تخم مرغ‌ها را روی مواد بشکنید و کمی هم بزنید و در قابلمه را بزارید. در 10 دقیقه آخر آب لیمو رو درون غذا بریزید و و بعد از اینکه غذا جا افتاد ، اون را درون ظرف‌های سرو بریزید و نوش جان کنید. نوش جان


نکات مهم
اگر بعد از اضافه کردن آب عدس به باقی مواد داخل قابلمه غذا خیلی غلیظ بود ، می‌توانید به آن آب جوش اضافه کنید تا به غلظت دلخواهتون برسد.
یکی از نکاتی که باعث خوشمزه‌تر شدن این غذا می‌شود ، این هست که حین پخت شعله باید کم باشد و زمان پخت زیاد باشد.
این غذای خوشمزه رو همراه آبلیمو ، رب انار یا ترشی بخورید تا از طعم اصیل اون لذت ببرید.

پیشنهاد سرآشپز
نظرات کاربران

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.