طرز تهیه آش لپه و برنج ساده برای سرما خوردگی
سلام به هنرمندان عزیز سایت آشپزم آموزش امروز طرز تهیه یک آش خیلی متفاوت و خوشمزه هست که میتونید به راحتی درست کنید و در مجالستون به عنوان پیش غذا استفاده کنید. آموزش امروز طرز تهیه آش لپه هست. با این آموزش همراه باشید.
طرز تهیه آش لپه
مواد لازم برای 4 نفر
⫸ برنج نیم دانه 1 پیمانه
⫸ لپه نصف پیمانه
⫸ سبزی ( جعفری و شوید ) 200 گرم
⫸ پیاز 1 عدد
⫸ ماست 2 پیمانه
⫸ عصاره قلم به دلخواه
⫸ آب مرغ یا عصاره مرغ 2 عدد
⫸ نمک، فلفل سیاه و زردچوبه و فلفل قرمز
پیشنهاد سرآشپز: طرز تهیه آش آبغوره تبریز برای لاغری و کبد چرب
مرحله اول
در مرحله اول یک پیمانه برنج نیم دانه رو با آب خیس کنید و اجازه بدیم تا چند ساعت بمونه سپس اون رو داخل قابلمه بریزید سپس نصف پیمانه لپه را خیس کنید و بعد از چند ساعت به همراه آب داخل قابلمه بریزید.
مرحله دوم
حالا به آن عصاره قلم رو اضافه کنید و روی حرارت کم قرار بدید تا زمانی که پخته بشه در این فاصله یک عدد پیاز را پوست بگیرید و بشویید و به صورت نگینی آن را خورد کنید حالا داخل ماهیتابه مقداری روغن بریزید و پیاز را داخل آن بریزید و تفت بدید تا وقتی که سرخ بشه.
مرحله سوم
وقتی که پیاز کمی سبک شد به آن زردچوبه را اضافه کنید و کمی تفت بدید حالا 200 گرم سبزی خرد شده را به همراه آب مرغ به آش اضافه کنید و هم بزنید سپس ادویه ها که شامل نمک و فلفل سیاه و زردچوبه و فلفل قرمز هست رو به آش اضافه کنید و هم بزنید.
مرحله چهارم
حالا مخلوط پیاز و زردچوبه رو هم اضافه کنید بعد مواد را خوب با هم هم بزنید حالا حدود 30 دقیقه اجازه بدید تا سبزی آش هم بپزه. در مرحله آخر دو پیمانه ماست اضافه شده را کم کم به آش اضافه کنید و مدام هم بزنید بعد حرارت رو خاموش کنید و آش سرو کنید.نوش جان
◉ قبل از تهیه این غذا بهتر است که برنج رو به مدت چند ساعت داخل آب بریزید ، تا خیس بخورد و زمان پخت کمتری داشته باشد.
◉ سبزیجاتی که در تهیه این آش استفاده میکنید ، کاملاً به ذائقه خودتان میباشد و میتوانید از سبزیجات دیگری به جز جعفری و شوید استفاده کنید.
• • • • • • • • • آموزش دوم • • • • • • • • •
⫸ لپه 1 پیمانه
⫸ بلغور گندم 1 پیمانه
⫸ پیاز 1 عدد
⫸ سبزی آش نیم کیلو
⫸ گوجه 2 عدد
⫸ سیر 2 حبه
⫸ نمک، روغن، آب، زردچوبه و فلفل سیاه به مقدار لازم
⫸ کشک 2 قاشق غذاخوری
⫸ نعناع 2 قاشق غذاخوری
مرحله اول
برای درست کردن این آش خوشمزه و مقوی ، ابتدا پیاز و پوست بگیربد و بشورید و بعد اون رو به صورت نگینی خرد کنید. سپس داخل یک ماهیتابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار بدید.
مرحله دوم
وقتی که روغن داغ شد ، پیاز رو درون آن بریزید و تفت بدید تا جایی که سبک و طلایی شود. وقتی که پیاز سبک و طلایی شد ، سیر رو پوست بگیرید و بشورید ، بعد آن را به صورت خیلی ریز خرد کنید و به پیاز اضافه کنید.
مرحله سوم
مواد رو تفت بدید تا جایی که بوی خامی سیر گرفته شود.وقتی که سیر و پیاز خوب سرخ شدند ، نعنا رو به همراه نمک ، زردچوبه و فلفل سیاه به آن اضافه کنید و تفت بدید تا نعنا سرخ شود. سپس این مواد را کنار بذارید.
مرحله چهارم
لپهای که از شب قبل خیس کردید ، داخل قابلمه بریزید و بعد به آن مقداری آب و نمک اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار بدید و زمان بدید تا لپه نیم پز شود. گوجهها رو بشورید و آنها را به صورت خیلی ریز رنده کنید و به همراه بلغور به لپههای نیم پز شده اضافه کنید. مواد رو ترکیب کنید و 20 دقیقه زمان بدید تا مواد با هم پخته شود.
مرحله پنجم
ترکیب پیاز و نعنا که در مرحله قبل درست کردید ، به آش اضافه کنید و زمان بدید تا آش کامل بپزد و جا بیفتد. در 20 دقیقه آخر سبزی رو اضافه کنید و زمان بدید تا سبزیها هم پخته شود. بعد آش رو داخل ظرفهای سرو بریزید ، با مقداری کشک روی اونها را تزیین کنید و نوش جان کنید. نوش جان
نکات مهم
◉ حتماً قبل از پخت لپه ، آن رو به مدت یک شب تا صبح داخل آب گرم بريزيد و زمان بدید تا نفخ لپه گرفته شود و به راحتی پخته شود.
◉ این آش یک گزینه عالی به عنوان افطاری در ماه رمضان هست.
◉ در صورت تمایل میتوانید به این آش مقداری گوشت هم اضافه کنید.