طرز تهیه نان زنجبیلی سنتی قزوین نرم و خوشمزه با شیره انگور

طرز تهیه نان زنجبیلی سنتی قزوین نرم و خوشمزه با شیره انگور

همراهان سایت آشپزم امروز طرز تهیه یک نان خوشمزه و با اصالت قزوینی رو آوردیم که در زمان خیلی کمی درست میشه ؛ آموزش امروز طرز تهیه نان زنجبیلی قزوین هست .
نان زنجبیلی شباهت زیادی به کلوچه دارد تا نان و در شهر مختلف از جمله داره قزوین ، بجنورد ، تبریز و … پخته میشود که فوق العاده خوش عطر با بافت عالی ، طعم بی نظیر و از همه مهم تر رژیمی می باشد چون با شیره انگور تهیه میشود و مقدار خيلي کمی شکر فقط در به عمل آوردن خمیر مایه استفاده می‌شود .
با این آموزش همراه باشید.

درجه سختی: 7/10
زمان پخت: 20 دقیقه
زمان تهیه: 60 دقیقه

طرز تهیه نان زنجبیلی قزوین

مواد لازم برای 3 الی 5 نفر

آرد 4 پیمانه قنادی معادل 600 گرم

⫸ ماست غلیظ نصف پیمانه 130 گرم

⫸ زرده تخم مرغ 3 عدد

⫸ شیر ولرم نصف پیمانه 98 گرم

کره ذوب شده 50 گرم

⫸ روغن مایع 25 گرم

⫸ خمیر مایه فوری 2 قاشق غذا خوری معادل 10 گرم

شکر 1 قاشق سوپ خوری معادل ۱۲ گرم

⫸ آب ولرم نصف پیمانه معادل 90 گرم

⫸ پودر زنجفیل 4 قاشق سوپ خوری معادل ۲۰ گرم ( کم و زیاد سلیقه ای )

⫸ ادویه مخصوص 1 قاشق سوپ خوری معادل 5 گرم ( قابل حذف : دارچین جایگزین شود )

⫸ شیره انگور 5 قاشق سوپ خوری معادل 50 گرم ( در صورت حذف شیره 1 قاشق سوپ خوری شکر )

مواد لازم برای رومال

⫸ زرده تخم مرغ 2 عدد

⫸ شیر 1 قاشق چای خوری

⫸ زعفران در صورت تمایل


مرحله اول

ابتدا شکر را داخل آب ولرم بریزید و هم بزنید تا وقتی که شکر داخل آب حل شود بعد خمیر مایه را به آن اضافه کنید و کمی هم بزنید و بعد روی آن را بپوشانید و اجازه بدید تا کاملاً به عمل بیاد .


مرحله دوم

زرده تخم مرغ را داخل یک ظرف بریزید و بعد به آن شیر ولرم و ماست رو اضافه کنید و با همزن برقی هم بزنید سپس شیره انگور را به آن اضافه کرده و بعد روغن مایع را هم اضافه کنید و در حد مخلوط شدن هم بزنید .


مرحله سوم

زنجبیل و ادویه مخصوص را به همراه خمیر مایه آماده شده اضافه کنید بعد کمی هم بزنید سپس آرد الک شده را اضافه کنید و با نوک انگشتان دست 15 دقیقه ورز بدید .


مرحله چهارم

خمیر را چونه بگیرید و داخل ظرفی که از قبل چرب شده قرار بدید و روی آن سلفون بکشید حالا آن را داخل محیط گرم قرار بدید تا حجم آن 2 برابر شود بعد از این اینکه حجم خمیر 2 برابر شد پف خمیر رو بگیرید .


مرحله پنجم

خمیر رو به صورت چونه های مساوی تقسیم کرده و آنها را داخل دستتون گرد کنید و روی سطح کار قرار بدید سپس آن را با وردنه به ضخامت نیم میل باز کنید و روی آن طرح دلخواه را بزنید .


مرحله ششم

خمیر را داخل سینی فر با فاصله های مناسب از هم بچینید و روی آن پارچه بکشید تا به مدت 10 الی 15 دقیقه استراحت کند بعد از این زرده تخم مرغ با کمی شیر مخلوط کنید و روی نان ها را رومال کنید .


مرحله هفتم

نان ها رو داخل فر با دمای 180 درجه به مدت 20 دقیقه قرار بدید تا وقتی که نان بپزد ، حتماً 1 لیوان آب جوش کنار آن قرار بدید تا مغز نان ها پخته شود ؛ نوش جان

پیشنهاد سرآشپز
نظرات کاربران

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.