طرز تهیه نان زنجبیلی سنتی قزوین نرم و خوشمزه با شیره انگور
همراهان سایت آشپزم امروز طرز تهیه یک نان خوشمزه و با اصالت قزوینی رو آوردیم که در زمان خیلی کمی درست میشه ؛ آموزش امروز طرز تهیه نان زنجبیلی قزوین هست .
نان زنجبیلی شباهت زیادی به کلوچه دارد تا نان و در شهر مختلف از جمله داره قزوین ، بجنورد ، تبریز و … پخته میشود که فوق العاده خوش عطر با بافت عالی ، طعم بی نظیر و از همه مهم تر رژیمی می باشد چون با شیره انگور تهیه میشود و مقدار خيلي کمی شکر فقط در به عمل آوردن خمیر مایه استفاده میشود .
با این آموزش همراه باشید.
طرز تهیه نان زنجبیلی قزوین
مواد لازم برای 3 الی 5 نفر
⫸ آرد 4 پیمانه قنادی معادل 600 گرم
⫸ ماست غلیظ نصف پیمانه 130 گرم
⫸ زرده تخم مرغ 3 عدد
⫸ شیر ولرم نصف پیمانه 98 گرم
⫸ کره ذوب شده 50 گرم
⫸ روغن مایع 25 گرم
⫸ خمیر مایه فوری 2 قاشق غذا خوری معادل 10 گرم
⫸ شکر 1 قاشق سوپ خوری معادل ۱۲ گرم
⫸ آب ولرم نصف پیمانه معادل 90 گرم
⫸ پودر زنجفیل 4 قاشق سوپ خوری معادل ۲۰ گرم ( کم و زیاد سلیقه ای )
⫸ ادویه مخصوص 1 قاشق سوپ خوری معادل 5 گرم ( قابل حذف : دارچین جایگزین شود )
⫸ شیره انگور 5 قاشق سوپ خوری معادل 50 گرم ( در صورت حذف شیره 1 قاشق سوپ خوری شکر )
مواد لازم برای رومال
⫸ زرده تخم مرغ 2 عدد
⫸ شیر 1 قاشق چای خوری
⫸ زعفران در صورت تمایل
پیشنهاد سرآشپز: طرز تهیه نان قندی با ماست بدون خمیرمایه در فر
مرحله اول
ابتدا شکر را داخل آب ولرم بریزید و هم بزنید تا وقتی که شکر داخل آب حل شود بعد خمیر مایه را به آن اضافه کنید و کمی هم بزنید و بعد روی آن را بپوشانید و اجازه بدید تا کاملاً به عمل بیاد .
مرحله دوم
زرده تخم مرغ را داخل یک ظرف بریزید و بعد به آن شیر ولرم و ماست رو اضافه کنید و با همزن برقی هم بزنید سپس شیره انگور را به آن اضافه کرده و بعد روغن مایع را هم اضافه کنید و در حد مخلوط شدن هم بزنید .
مرحله سوم
زنجبیل و ادویه مخصوص را به همراه خمیر مایه آماده شده اضافه کنید بعد کمی هم بزنید سپس آرد الک شده را اضافه کنید و با نوک انگشتان دست 15 دقیقه ورز بدید .
مرحله چهارم
خمیر را چونه بگیرید و داخل ظرفی که از قبل چرب شده قرار بدید و روی آن سلفون بکشید حالا آن را داخل محیط گرم قرار بدید تا حجم آن 2 برابر شود بعد از این اینکه حجم خمیر 2 برابر شد پف خمیر رو بگیرید .
مرحله پنجم
خمیر رو به صورت چونه های مساوی تقسیم کرده و آنها را داخل دستتون گرد کنید و روی سطح کار قرار بدید سپس آن را با وردنه به ضخامت نیم میل باز کنید و روی آن طرح دلخواه را بزنید .
مرحله ششم
خمیر را داخل سینی فر با فاصله های مناسب از هم بچینید و روی آن پارچه بکشید تا به مدت 10 الی 15 دقیقه استراحت کند بعد از این زرده تخم مرغ با کمی شیر مخلوط کنید و روی نان ها را رومال کنید .
مرحله هفتم
نان ها رو داخل فر با دمای 180 درجه به مدت 20 دقیقه قرار بدید تا وقتی که نان بپزد ، حتماً 1 لیوان آب جوش کنار آن قرار بدید تا مغز نان ها پخته شود ؛ نوش جان