طرز تهیه باقلوا تبریزی ساده و خانگی مناسب مجالس و عید نوروز

طرز تهیه باقلوا تبریزی ساده و خانگی مناسب مجالس و عید نوروزسلام به همراهان عزیز سایت آشپزم آموزش امروز طرز تهیه باقلوا تبریزی + نکات مهم و تکمیلی هست، با این آموزش همراه باشید.

درجه سختی: 8/10
زمان پخت: 30 دقیقه
زمان تهیه: 120 دقیقه

طرز تهیه باقلوا تبریزی

مواد لازم برای 6 نفر

زرده تخم مرغ 2 عدد

روغن مایع 1/4 پیمانه

شیر 2 پیمانه

وانیل نوک قاشق چایخوری

بکینگ پودر 1 قاشق چایخوری

آرد 4 الی 5 پیمانه

مواد لازم برای مواد میانی خمیر

گردو آسیاب شده 350 گرم

پودر قند 2 قاشق غذاخوری

هل آسیاب شده 1 قاشق مرباخوری

دارچین 1 قاشق غذاخوری

مواد لازم برای شربت

شکر 1/5 پیمانه

آب 1/5 پیمانه

گلاب نصف پیمانه

هل 1 قاشق چایخوری

آب لیمو 4 قطره

زعفران دم کرده 2 قاشق غذاخوری


مرحله اول

برای درست کردن باقلوای تبریزی ، دو عدد زرده تخم مرغ را داخل یک ظرف بشکنید و به آن 1/4 پیمانه روغن رو اضافه کنید و باهم هم بزنید تا جایی که تخم مرغ از لختگی در بیاید.


مرحله دوم

2 لیوان شیر رو به مواد اضافه کنید. بعد مقداری وانیل و یک قاشق چای‌خوری بکینگ پودر به باقی مواد خمیر اضافه کنید. بعد در حد مخلوط شدن مواد را ترکیب کنید.


مرحله سوم

حالا 4 الی 5 پیمانه آرد رو کم کم به مواد اضافه کنید و ترکیب کنید ، تا جایی که خمیر به دست نچسبد. حالا خمیر رو داخل یک کیسه فریزر قرار بدید و بعد اون رو به مدت نیم ساعت در دمای محیط قرار بدید تا استراحت کند.


مرحله چهارم

350 گرم گردوی آسیاب شده رو داخل یک ظرف بریزید و به آن 2 قاشق غذاخوری پودر قند و 1 قاشق مرباخوری هل آسیاب شده را اضافه کنید. یک قاشق غذاخوری دارچین رو به باقی مواد اضافه کنید و تمامی مواد را با هم ترکیب کنید و بعد اون را کنار بزارید.


مرحله پنجم

خمیر را از داخل کیسه فریزر خارج کنید و اون رو به چانه‌های مساوی تقسیم کنید. با وردنه هر خمیر را به صورت خیلی نازک باز کنید.


مرحله ششم

یکی از خمیرهای آماده شده رو داخل قالب دیوار کوتاه بزارید و روی آن مقداری کره آب شده بریزید و مجدد یک لایه از خمیر باز شده قرار بدید و تا 5 لایه این کار را ادامه بدید.


مرحله هفتم

ترکیب مواد میانی روی خمیر بریزید و دوباره 5 لایه دیگر خمیر قرار بدید. حالا با یک گوشت کوب به آرومی لایه‌ها رو فشار بدید تا منسجم شود.


مرحله هشتم

با یک چاقوی تیز خمیرها را به صورت لوزی برش بزنید و داخل فری که از قبل با دمای 180 درجه به مدت یک ربع گرم شده ، به مدت 25 دقیقه قرار بدید تا باقلوا بپزد و روی اون کمی طلایی شود.


مرحله نهم

در این فاصله برای درست کردن شربت باقلوا ، شکر رو به همراه آب و گلاب داخل یک قابلمه بریزید و با هم ترکیب کنید. بعد روی حرارت ملایم قرار بدید تا مواد به جوش بیاید.


مرحله دهم

وقتی که مواد به جوش آمد و کمی غلیظ شد ، به آن هل ، لیمو و زعفران را اضافه کنید و بعد از اینکه چند جوش خورد ، اون را از روی حرارت بردارید و کنار بزارید تا خنک شود.


مرحله یازدهم

بعد از پخت باقلوا اون رو از داخل فر بیرون بیاورید و بلافاصله شربت را روی آن بریزید. چند ساعت اجازه بدید تا باقلوا داخل محیط آشپزخانه بماند و شربت به خورد آن برود ، سپس باقلوا رو سرو کنید. نوش جان


نکات مهم
زمان پخت این باقلوا کاملاً به فر شما بستگی دارد و زمانی که روی باقلوا کمی طلایی شد ، اون را از داخل فر خارج کنید.
برای باز کردن خمیر باقلوا می‌توانید از نشاسته ذرت استفاده کنید، تا خمیر به سطح کار و وردنه نچسبد.
آرد رو حتماً کم کم اضافه کنید ، تا جایی که خمیر به دست نچسبد و بافت آن خیلی نرم و یا خیلی سفت نباشد.
حتماً قبل از اضافه کردن آرد اون رو الک کنید.
توجه کنید که خمیر باقلوا نیازی به ورز دادن ندارد و اگر اون رو زیاد ورز بدید ، خمیر به روغن می‌افتد.

پیشنهاد سرآشپز
نظرات کاربران

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.