طرز تهیه دسر گبوله ترکیه ای و کازرونی با گردو برای وعده افطار
سلام به دوستان عزیز سایت آشپزم امروز طرز تهیه یک دسر پر طرفدار ترکیه ای رو آوردیم که بسیار راحت تهیه میشود ، آمورش امروز طرز تهیه دسر گبوله ترکیه ای و کازرونی هست .
گبوله یکی از انواع دسرها ایرانی و ترکی بسیار خوش طعم است این دسر شباهت زیادی حلوا و فرنی دارد ، این دسر در شهر کازرون ایران و ترکیه تهیه و سرو می شود تنها تفاوت این دو شهر در تهیه این دسر این است که در کازرون از بابونه و زردچوبه استفاده می شود و در ترکیه از شیره انگور ؛ این دسر برای افطار بسیار مناسب است در صورت تمایل برای رژیمی بودن این دسر شکر را حذف کنید و از شیره انگور یا عسل استفاده کنید .
با این آموزش همراه باشید .
طرز تهیه دسر گبوله ترکیه ای
مواد لازم برای 2 الی 4 نفر
⫸ آرد سفید 5 قاشق غذاخوری
⫸ کره 2 قاشق غذاخوری
⫸ شکر 1/4 الی 1/2 پیمانه
⫸ شیر 4 پیمانه
⫸ شیره انگور 1 الی 3 قاشق غذاخوری
⫸ گردو به مقدار لازم
⫸ وانیل خالص نوک قاشق چایخوری
پیشنهاد سرآشپز: طرز تهیه سوتلاچ ترکیه ای با وانیل و نشاسته خوش طعم
مرحله اول
برای شروع کره رو داخل یک ماهیتابه بریزید و روی حرارت قرار بدید و وقتی که کره آب شد آرد رو به آن اضافه کنید و تفت بدید تا بقیه خامی آرد گرفته بشه و کمی تغییر رنگ بده .
مرحله دوم
شکر را به آن اضافه کنید و مجددا چند دقیقه دیگه تفت بگید سپس شیر رو کم کم اضافه کنید و هم بزنید تا وقتی که گلوله ای از آرد داخل آن نماند .
مرحله سوم
با حرارت ملایم مدام شیر را هم بزنید تا وقتی که مواد به غلظت فرنی برسه بعد وانیل رو به آن اضافه کنید و از روی حرارت بردارید .
مرحله چهارم
وقتی که دسر هنوز داغه آن را داخل ظرف های شیشه ای بریزید و روی آن شیره انگور بریزید و با گردو تزئین کنید و داخل یخچال قرار بدید تا سرد بشه ؛ نوش جان
نکات مهم :
📌حتما از ظرف شیشه ای استفاده کنید تا حالت ابرو بادی دسر مشخص شود .
📌این دسر رو به صورت گرم هم میشود سرو کرد ولی سرد شود خوشمزه تر میشود .
📌میتونید از همزن برای باز کردن گلوله های آرد استفاده کنید .